nanacomei Publish time 19-5-2017 04:01 PM

Nak settle hutang

Ada x cara macam mana nak settle hutang cpt.. tp aku mals la nak buat insuran suma2 tu..

BedahBedul Publish time 19-5-2017 04:14 PM

Jumpa akpk

BedahBedul Publish time 19-5-2017 04:14 PM

Edited by BedahBedul at 19-5-2017 04:16 PM

Bayar lumpsum kalu ada byk duit

ati2027 Publish time 19-5-2017 04:25 PM

BedahBedul replied at 19-5-2017 04:14 PM
Jumpa akpk

nanti kena maki.

MyNameIsIris Publish time 19-5-2017 04:32 PM

ati2027 replied at 19-5-2017 04:25 PM
nanti kena maki.

apesal pula kena maki?

ati2027 Publish time 19-5-2017 04:33 PM

MyNameIsIris replied at 19-5-2017 04:32 PM
apesal pula kena maki?

sebab tak reti manage duit.

MyNameIsIris Publish time 19-5-2017 04:34 PM

kalau u ada lump sum... u call bank n minta surat kata nak buat full settlement tapi nak minta diskaun. tapi tak dapat lah byk, max dapat waver 6 months interest je. tapi ok lah dari takde..

kalau takde lump sum... u tetap kena bayar monthly installment even u join akpk pun...

MyNameIsIris Publish time 19-5-2017 04:37 PM

ati2027 replied at 19-5-2017 04:33 PM
sebab tak reti manage duit.

u pernah experience ke?

sabar_sabariah Publish time 19-5-2017 05:30 PM

soalan ni macam general sangat je..
ke aku yg tak faham
apa kaitan hutang dengan insurans?

prettyuglybabe Publish time 19-5-2017 05:50 PM

tt,

sila explain masalah dengan lebih detail..
hutang apa yang tt tanggung, tempoh hutang dll..

Tq.

tiramisuu Publish time 19-5-2017 08:53 PM

ati2027 replied at 19-5-2017 04:33 PM
sebab tak reti manage duit.

Truth hurt:lol:

marumaru Publish time 19-5-2017 08:58 PM

sabar_sabariah replied at 19-5-2017 05:30 PM
soalan ni macam general sangat je..
ke aku yg tak faham
apa kaitan hutang dengan insurans?

Dia nak taip ansuran kut

ati2027 Publish time 19-5-2017 10:21 PM

MyNameIsIris replied at 19-5-2017 04:37 PM
u pernah experience ke?

Tak. My friend yg pergi.

ati2027 Publish time 19-5-2017 10:22 PM

tiramisuu replied at 19-5-2017 08:53 PM
Truth hurt

Reality.;P;P;P

ati2027 Publish time 19-5-2017 10:23 PM

Buat bisnes la TT. Duit untung buat settle utang sikit2.

MyNameIsIris Publish time 19-5-2017 10:53 PM

ati2027 replied at 19-5-2017 10:21 PM
Tak. My friend yg pergi.

Akpk atau apa-apa institute kewangan ni under bnm. Kalau kawan u kena maki dengan officer, sila lah reporf kat bank negara malaysia.

beautifulliar Publish time 20-5-2017 10:36 AM

Hutang ape tu tt ni bukak benang kasik la clear btol2 br senang org nk bg pndapat

Ke utang sbb suka meminjam nk beli itu ini ikut kehendak bukan keperluan sgt pon?

Tt g la jumpa along sehari je terus dpt cash:lol:

sally03tomato Publish time 20-5-2017 02:44 PM

Pernah tersepit dgn hutang.. clearkan semua hutang jahat dlm masa setahun.. tanpa side income
1. Aku cut data plan hp.. cut astro
2.Jual kereta.. guna public transport.. installment kereta buat baya hutang to the max
3. Belanja strict rm20 shj sehari

Dlm masa setahun settle semua hutang jahat...termasuk hutang ptptn.. bila niat n usaha nak settle hutang, rezeki dtg mencurah2.. after dah settle hutang, aku amek balik kereta baru.. n ada hutang rumah n kereta je.

ati2027 Publish time 21-5-2017 01:19 AM

MyNameIsIris replied at 19-5-2017 10:53 PM
Akpk atau apa-apa institute kewangan ni under bnm. Kalau kawan u kena maki dengan officer, sila la ...

Noted about that. Tp my friend pergi da lama da. 2 years ago rasanya.

ninja boy Publish time 21-5-2017 11:47 AM

simpan wang lebih sbg backup, jgn menganggur, buat hutang yg minima, sbb time kewangan susah semua kawan2 dan family lari
Pages: [1] 2 3
View full version: Nak settle hutang


ADVERTISEMENT