Truth.8 Publish time 16-10-2017 10:46 PM

orang Cina sebagai 'tidak suci' ....ada soalan maut dlm topic....auta sam boleh

Ti memuji perkenan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yang mengarahkan sijil tauliah dakwah Zamihan Mat Zin ditarik balik selepas ceramah beliau yang menyebut orang Cina sebagai 'tidak suci' dan mengkritik pendirian Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar yang menentang dobi mesra Muslim sahaja itu.link :https://www.malaysiakini.com/news/398545

Soalan maut aka killer question:Tandas awam , x kira hotel , shopping mall , dbkl semua jenis tandas awam, kafir harbi termasuk cina berak /kencing dkt situ..lepas itu dtg umat terpilih aka ahli syurga & kongsi tandas awamitu ....itu macam mana??{:1_550:}

auta sam atau siapa2 boleh jawab...

sam1528 Publish time 17-10-2017 09:34 AM

Edited by sam1528 at 17-10-2017 09:37 AM

Ha ha .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 dah blur

Jadik apa problem dia kalo pakai tandas etc yg sama?

Kah kah kah ... seeing problems where there aren't any .. betul tak t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8

Truth.8 Publish time 17-10-2017 10:29 AM

sam1528 replied at 17-10-2017 09:34 AM
Ha ha .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 dah blur

Jadik apa p ...

Auta sam:
Ha ha .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 dah blur

Jadik apa problem dia kalo pakai tandas etc yg sama?

Kah kah kah ... seeing problems where there aren't any .. betul tak t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 sam, cina berak sana juga...kencing sana juga....duduk itu mangkuk tandas.....muslims yg di gelar umat terpilih aka ahli syurga kongsi juga...duduk dkt mangkuk tandas.... itumacam mana??? tidak muslim yg pandai2 bagikomen yg cina x bersih tapi kongsi itu mangkuk tandas...jawab jgn x jawab

hmmm siapa yg confuse ..saya kah? atau muslims sendiri yg confused dgn kenyataan yg x masuk akal???{:1_550:}

sam1528 Publish time 17-10-2017 03:20 PM

Truth.8 replied at 17-10-2017 10:29 AM
sam, cina berak sana juga...kencing sana juga....duduk itu mangkuk tandas.....muslims yg di gelar ...
Ha ha .. dah kata daht̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 memang blur org dia

Cina ke , India ke , mat salleh ke .. kalo berak , kencing & muntah kat tandas , apa problem kalo muslim gunakan tandas tersebut?

Like I stated , seeing problems where there aren't any

Apa yg tak masuk akal kalo muslims guna tandas tersebut?

Kah kah kah ... t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 cepat konfius .. maklum lah kureng cerdik

Truth.8 Publish time 18-10-2017 08:00 PM

Edited by Truth.8 at 18-10-2017 08:03 PM

sam1528 replied at 17-10-2017 03:20 PM
Ha ha .. dah kata daht̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 memang...
Ha ha .. dah kata daht̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 memang blur org dia

Cina ke , India ke , mat salleh ke .. kalo berak , kencing & muntah kat tandas , apa problem kalo muslim gunakan tandas tersebut?

Like I stated , seeing problems where there aren't any

Apa yg tak masuk akal kalo muslims guna tandas tersebut?
aku confused? hmm pandai kau...ada bakat jadi bomoh ini boleh rasa aku ini confused..ya betul confused sebab zamihan ckp cina kotorso i confused sebab muslims (umat terpilih aka ahli syurga ) share mangkuk tandas awamutk berak sebab mangkuk itu dah di cemari oleh kafir harbi (ahli neraka) kotor ...so kau pula ckp no hal...jadi confused giler aku ini:o...aku nak tulis pada zamihan supayabuat tandas awam khas utk muslim aja....mcm dobiitu...ok x idea aku ini???mcm troller pasaraya ada khas utk muslim aja...


.. maklum lah kureng cerdik
kureng??? apa bintang itu???saya call dewan bahasa ...dia ckp x ayat kureng ini..hmm nampak gaya nya sam auta ini kurang cerdik dlm bahasa ini...

sam1528 Publish time 19-10-2017 10:33 AM

Truth.8 replied at 18-10-2017 08:00 PM
aku confused? hmm pandai kau...ada bakat jadi bomoh ini boleh rasa aku ini confused..ya betul co ...

Ha ha .. tak payah jadik bomoh kalo nak tengok ko , t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 memang konfused

Kalo Zamiham kata tak boleh bermakna pada ko Islam kata tak boleh lah. Jadik pada ko , apa yg Zamihan kata bermakna itu adalah Islam lah. Boleh tak ko ni cerdik sikit?

Pasal apa ko ni beranggapan kureng cerdik iaitu apa Zamihan kata .. pada ko itu adalah Islam?

LOL .. kalo ko tak paham apa tu 'kureng' .. ko kureng cardik lah

Kah kah kah .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 yg kureng cerdik ... last2 paksa diri percaya apa Zamihan kata .. tersebut adalah Islam

t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 ... confused as ever .... ni penangan 'holy spirit' dlm ko ....

ibnur Publish time 22-10-2017 02:56 PM

Kau patut tanya ni kat geng geng ASWAJA dan pengikut fahaman assobiyah dalam parti ahli syurga

Truth.8 Publish time 24-10-2017 12:08 PM

Edited by Truth.8 at 24-10-2017 07:55 PM

sam1528 replied at 19-10-2017 10:33 AM
Ha ha .. tak payah jadik bomoh kalo nak tengok ko , t̶r̶u̶t̶h̶.̶8 ...
Ha ha .. tak payah jadik bomoh kalo nak tengok ko , t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 memang konfused
wow dah agar agar pasal saya...itu lah you boleh jadi bomoh ...mcm bomoh pakai kelapa dkt airport dulu:lol:

Kalo Zamiham kata tak boleh bermakna pada ko Islam kata tak boleh lah. Jadik pada ko , apa yg Zamihan kata bermakna itu adalah Islam lah. Boleh tak ko ni cerdik sikit?
so zamihambukan muslim tulen ????


Pasal apa ko ni beranggapan kureng cerdik iaitu apa Zamihan kata .. pada ko itu adalah Islam?
so zamihan belum terima hidayat aka nur??? gitu??


LOL .. kalo ko tak paham apa tu 'kureng' .. ko kureng cardik lah
dlm kamus bm x de kureng atau cardik...u boleh contact dewan bahasa dlm isu ini


Kah kah kah .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 yg kureng cerdik ... last2 paksa diri percaya apa Zamihan kata .. tersebut adalah Islam

t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 ... confused as ever .... ni penangan 'holy spirit' dlm ko ....


dah divert pada holy spirit pula ...itu lah muslim:

truth.8: siapa nama kamu
sam: saya makan nasi lemak dgn kerang dan petai

Truth.8 Publish time 24-10-2017 12:08 PM

ibnur replied at 22-10-2017 02:56 PM
Kau patut tanya ni kat geng geng ASWAJA dan pengikut fahaman assobiyah dalam parti ahli syurga

somuslims ini x sempurna lagi??? sebab berpecah-pecah????

ibnur Publish time 24-10-2017 12:40 PM

Truth.8 replied at 24-10-2017 12:08 PM
somuslims ini x sempurna lagi??? sebab berpecah-pecah????

Islam hanya satu iaitu mengikut Al-Quran dan Sunnah.

Interpretation siapa nak ikut siapa itu tanggung lah sendiri.Tanya la juga ramai sangat ke yang pentaksub Zamihan dan pengikut Assobiyah?Kalau setakat viral dan vocal di youtube or forum, tak payah la nak difikirkan hal Zamihan ni.Dah kena banned pun.

Macam mazhab Mormon tu, adakah perlu kita fikirkan samada Mormon tu representing Christian as a whole?

Truth.8 Publish time 24-10-2017 07:54 PM

ibnur replied at 24-10-2017 12:40 PM
Islam hanya satu iaitu mengikut Al-Quran dan Sunnah.

Interpretation siapa nak ikut siapa itu ta ...

Islam hanya satu iaitu mengikut Al-Quran dan Sunnah.

Interpretation siapa nak ikut siapa itu tanggung lah sendiri.Tanya la juga ramai sangat ke yang pentaksub Zamihan dan pengikut Assobiyah?Kalau setakat viral dan vocal di youtube or forum, tak payah la nak difikirkan hal Zamihan ni.Dah kena banned pun.

Macam mazhab Mormon tu, adakah perlu kita fikirkan samada Mormon tu representing Christian as a whole?

so yg pecah x dpt NUR lah{:1_550:}

mormon x menyusahkan manusia....mereka x ckp ini salah itu salah atau ckp orang ini kafir, jgn gunting sana dan segala macam cerita yg x masuk akal

sam1528 Publish time 24-10-2017 11:29 PM

Edited by sam1528 at 24-10-2017 11:31 PM

Truth.8 replied at 24-10-2017 12:08 PM
wow dah agar agar pasal saya...itu lah you boleh jadi bomoh ...mcm bomoh pakai kelapa dkt airpor ...
Ha ha .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 dah memang konfused .. semua nya pasal nak kutuk Islam

wow dah agar agar pasal saya...itu lah you boleh jadi bomoh ...mcm bomoh pakai kelapa dkt airport dulu

Agar2 pasal ko?

Macam aku kata , tak payah jadik bomoh nak tengok yg ko ni mat konfused. Tengok aje lah poin2 ko yg kureng cerdik

so zamihambukan muslim tulen ????
Apa dia muslim tulen ni?

Setakat melalak sana sini sampai kena ban .. pada ko , dia muslim tulen lah .. tu pasal aku kata ko ni dah konfused

dlm kamus bm x de kureng atau cardik...u boleh contact dewan bahasa dlm isu ini
Ada aku kisah kalo tak ada? Hanya ko aje dok kisah pasal nak cover line bawak isu kureng cerdik

dah divert pada holy spirit pula ...itu lah muslim:

truth.8: siapa nama kamu
sam: saya makan nasi lemak dgn kerang dan petai

Tak betul korang dok percaya si 'holy spirit' dlm ko , guiding you

Kalo ye .. tak salah lah aku yg ko dok klaim yg Zamihan tu 'muslim tulen'. Apa definisi muslim tulen pon kita tak tau

t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 : zamihan adalah muslim tulen
sam1528 : macamana pada ko dia muslim tulen?
t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 : dah divert topik dah
sam1528 : ???

kah kah kah .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8, memang dah konfused bercampur dgn kureng cerdik

sam1528 Publish time 24-10-2017 11:48 PM

Edited by sam1528 at 24-10-2017 11:49 PM

Truth.8 replied at 24-10-2017 07:54 PM
so yg pecah x dpt NUR lahhttps://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/icon_rolleyes.gif

mormon x menyusahkan manusia....mereka x ckp ini salah itu salah atau ckp orang ini kafir, jgn gunting sana dan segala macam cerita yg x masuk akal
Ha ha .. t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 tak paham ttg ugama mormon

Ooi tambi , pada geng mormon , kristian macam ko dah murtad bermakna ko ni seorang kafir dari pandangan mereka. Tersebut dipanggil 'The Great Apostacy'

....One example is the Great Apostasy, which occurred after the Savior established His Church. After the deaths of the Savior and His Apostles, men corrupted the principles of the gospel and made unauthorized changes in Church organization and priesthood ordinances. Because of this widespread apostasy, the Lord withdrew the authority of the priesthood from the earth. This apostasy lasted until Heavenly Father and His Beloved Son appeared to Joseph Smith in 1820 and initiated the restoration of the fulness of the gospel....
Kah kah kah ... t̶r̶u̶t̶h̶.̶8̶ , oops confused.8 kena lagi

ibnur Publish time 28-10-2017 12:35 PM

Truth.8 replied at 24-10-2017 07:54 PM
so yg pecah x dpt NUR lah

mormon x menyusahkan manusia....mereka x ckp ini salah i ...

Pandai pulak kau cari alasan jangan gunting sana!!!!
Pages: [1]
View full version: orang Cina sebagai 'tidak suci' ....ada soalan maut dlm topic....auta sam boleh


ADVERTISEMENT