Rebelliouslynn Publish time 23-2-2018 03:50 PM

Boss macam makcik bawang

Salam semua.. Just nak minx opinion.. Aku nie bekerja ngn satu company perbadanan .. Cerita dia..aku ni buat sales dan bukanlah seorg pengampu boss.. Nak dijadikan cerita semua org dlm department aku nie kaki bodek kecuali aku.. So boss aku nie memang xsuka laa aku.. Paling xmasuk akal..aku nie buat sales..tapi bile buat event nama aku xde dalam jadual..so macamana aku nak dpt sales kan... Pastue boss aku g ngadu kat top management yg aku nie xbuat keje.... Stress laaa... Bile aku jumpa boss aku tanya dia apa masalah dia sebenarnya antara aku dgn dia.. Baik je dia jawap..ehh..xde apa...

Hurmmm..aku perlukan opinion korang..camana nak atasi masalah nie... Utk pengetahuan semua..boss aku nie perempuan

megan_pox Publish time 23-2-2018 04:18 PM

Ambil la hati boss.. xsalh pon berbaik..watpe nk sombong2...kan dah kena pulau...kalau rasa bgus wat sales better wat biz sendiri..

zulka Publish time 23-2-2018 04:20 PM

cari kerja lain dik, 10 tahun aku keje berboskan pompuan..memang teruk...eh silap sgt teruk...
teruk2 bos lelaki, lebih teruk bos pompuan

Rebelliouslynn Publish time 23-2-2018 04:44 PM

megan_pox replied at 23-2-2018 04:18 PM
Ambil la hati boss.. xsalh pon berbaik..watpe nk sombong2...kan dah kena pulau...kalau rasa bgus wat ...

Apa je yang xpernah buat.. Masalahnya boss nie jenis pentingkan diri sendiri... Seblom nie..amik je ati dja..amik anak dia balik sekolah, beli kan makanan.. Attend meeting utk dia...

Rebelliouslynn Publish time 23-2-2018 04:45 PM

zulka replied at 23-2-2018 04:20 PM
cari kerja lain dik, 10 tahun aku keje berboskan pompuan..memang teruk...eh silap sgt teruk...
teru ...

Ye.. This is worse.. Xpernah keje bawah boss pompuan..so dh tau camnie rupanya... You rite..seteruk2 boss lelaki..teruk lagi boss perempuan... Walaupon bukan semua laaa

munahjolie Publish time 23-2-2018 04:52 PM

Rebelliouslynn replied at 23-2-2018 04:44 PM
Apa je yang xpernah buat.. Masalahnya boss nie jenis pentingkan diri sendiri... Seblom nie..amik j ...

Boss tt ni sangatlah tak pro. Nak orang sembah dia ke apa? Tt buat je kerja tt macam biasa. Kalau dia buat perangai bukan2, report kat HR. Kalau HR tak ambil tindakan, email elok2 kat HR yang tt akan ambil tindakan dan buat report ke Kesatuan Buruh and later bawa kes ke mahkamah Industri. Ugut2 guna undang2. Tengok lah boss2 ni nak mendongak ke langit lagi ke tak.

noraidil_06 Publish time 23-2-2018 05:47 PM

zulka replied at 23-2-2018 04:20 PM
cari kerja lain dik, 10 tahun aku keje berboskan pompuan..memang teruk...eh silap sgt teruk...
teru ...

Ewahhh.sedapnye generalise

insulin Publish time 23-2-2018 06:50 PM

noraidil_06 replied at 23-2-2018 05:47 PM
Ewahhh.sedapnye generalise
Bos dah marah.... :funk:;P

Larikkk....... {:runo

Rebelliouslynn Publish time 23-2-2018 08:00 PM

munahjolie replied at 23-2-2018 04:52 PM
Boss tt ni sangatlah tak pro. Nak orang sembah dia ke apa? Tt buat je kerja tt macam biasa. Kalau...

Boleh report kepada pejabat buruh yea.. Tq so much.. Aah.. Lately nie memang buat macam biasa je.. G kerja 8 sampai 5 ..niat nak cari duit je.. Tp lagi kite dia diam lagi boss pijak kepala..camana...dh report HR dh...

megan_pox Publish time 23-2-2018 09:36 PM

Rebelliouslynn replied at 23-2-2018 08:00 PM
Boleh report kepada pejabat buruh yea.. Tq so much.. Aah.. Lately nie memang buat macam biasa je.. ...

Sy cakap bukan sbb sy nak downkan tt...

Tp sbb sy pernah kena..

Bila dah kena sy tukar kerja mmg org dab tak berani buli sy..buli pulak rakam sejawat lain


Silap sy dulu sbb sy rasa sy buat ni dah betul lah..rasa teraniayalah..rasa bos pilih kasihlah..

Sy belajar dr kesilapan lalu..masuk je tempat keje baru walaupun bertukar2 keje dan bos pon india melayu mmg xde sape buat mcm2 kat sy dah..

Caranya senang je...jgnlah over sensitif rasa teraniaya sebaliknya "mengampu" lebih..
Cth kalau org lain panggil bos dia Sir, Tuansy panggil la dia bos..

Pagi bos...

Kira jadi sporting dan berani je tegur org..

Kalau kita ambil hati mcm awk ckp tu mcm ambil anak la tu lg la kena pandang rendah oleh dia dan rakan2 sejawat lain..itu hamba bukan mengampu...

Buat masa skrg cuba cari keje lain..

Kalau sy sy sanggup behenti keje gaji 10k tp stress dr keje gaji 2k tp tenang sbb hati synk pki lama... :)

noraidil_06 Publish time 23-2-2018 09:50 PM

insulin replied at 23-2-2018 06:50 PM
Bos dah marah....

Larikkk.......

Hehehehehheeh. X marah la. Nasihattt

estrelle Publish time 23-2-2018 10:15 PM

I prefer boss laki dr pompuan.Cepatlah si pendek tukar tempat lain.Semak nengok muka bajet bagus pastu emo je lebih.

onexox97 Publish time 23-2-2018 10:31 PM

zulka replied at 23-2-2018 04:20 PM
cari kerja lain dik, 10 tahun aku keje berboskan pompuan..memang teruk...eh silap sgt teruk...
teru ...

mana ada bos pompuan ok apa
sy boleh terima bos puan cengil bengkeng cerewet emosi tapi bila bos laki mcm tu arrrgggg

onexox97 Publish time 23-2-2018 10:32 PM

noraidil_06 replied at 23-2-2018 05:47 PM
Ewahhh.sedapnye generalise

kan

walo pun org ckp bos laki best ai lagi suka bos puan
malangnya tempat ai bos paling atas bos laki jua

becir Publish time 25-2-2018 02:27 PM

Sebijik mcm ex Bos I..dia ketawa mengilai ke?

pawie Publish time 26-2-2018 09:13 AM

saya rasa...awak jenis yang pendiam, serius....
bukan jenis yang open mind...atau yang berdikari, atau peramah, atau berwawasan
itu sebab...bila ada staff..begini...biasannya dia orang rasa bersalah, berbelah bagi untuk bagi job.

dan bos awak juga bukan jenis yang suka membimbing, pemberi semangat, positif thinking......
dia hanya tahu kerja kerja...

so...kita kena ubah...pemikiran, sikap, tingkahlaku kita.....supaya...orang lain selesa dengan kita....sebab kita tidak boleh ubah sikap, cara keja bos, dan rakan rakan kerja yang lain.


minguk Publish time 26-2-2018 01:28 PM

pendapat i, resign je la TT, buat baik cemane oun, kalau dia dah tak suka, takkan berubahnya..

ps : nasib baik bos i lelaki.. tapi membawang juga.. tapi tak la seteruk bos TT..

Oroi8887 Publish time 26-2-2018 07:09 PM

Cari keja len tt.. takpun tuka dep

PICes_Boy Publish time 26-2-2018 07:42 PM

Aku fhm perasaan tt ni..aku pun ada bos pompuan...period je moody,masalah dgn laki kat rmh pun muncung muka membawak ke opis..5tahun aku stay bwh dia..bt keje akaun..anak2 dia pun baik dgn aku..keluar lunch pun sentiasa dgn dia berdua..aku bkn kaki bodek pun..tp aku cuba bt baik..buat mcn sahabat... smpi lah 1 day aku dpt tahu belakang aku dia pijak..appraisal aku dia as supervisor 1haram increment aku 2tahub xpnh naik...terus aku resign..:huffy

miszaimi Publish time 26-2-2018 10:42 PM

Give me ten...bos i pun makcik bawang...setiap hari dia akan begosip dengan bos sorg lagi aka makcik bawang no2..kalau salah sorang takde...baru la aman opiss..tp dia akan cuba berbisik pulak dengn sesiapa yang boleh die jadi member bawangnye..hehe..sometimes..i perli je dia.. I tak heran my appraisal janji i puas hati.:lol:
Pages: [1] 2 3
View full version: Boss macam makcik bawang


ADVERTISEMENT