kakyungpilah85 Publish time 20-12-2018 08:55 AM

yg betul2 leh kata cinta hati dlu 1 je la...putus sebab family xrestu terus masing2 bawak diri..dy pon kawen ngan org lain..pastu hati hancur lebur tu kenal org lain just kawan2,bercinta pon xserius...cinta sampai ke akhir hayat (semoga direstui Allah) sekarang, suami aku... =)

Megikari Publish time 20-12-2018 09:32 AM

Bopren pertama bercinta sejak form 4. Broke up masa i final year kat U sebab dia curang. 1 tahun lepas tu awek dia tu pulak curang kat dia. Lepas tu dia pujuk2 nak rujuk kat i balik tapi i memang dah tawar hati.

Bopren kedua pulak ialah opismate i. Dah dekat setengah tahun bercinta baru tau dia dah ada tunang rupanya. So i undur diri, tak sampai hati nak hancurkan hati pompuan lain yang tak bersalah.

My husband ni boipren yang ke-3.. Bercinta 2 bulan terus dia masuk meminang. Tunang 6 bulan je sebab mak i kata menyampah dah nak tengok i asyik berdating. Alhamdulillah, ni jodoh terbaik buat i

cekgihani Publish time 20-12-2018 12:03 PM

PristineOne replied at 19-12-2018 11:28 PM
Gitu lerr crita masa muda sistur cekgi.

Kenangan indah zaman muda.... Pokchik merindui saat saa ...

Hahaha pokcik dengar ke makian tu?
Kalo sy..sy jauhkan fon dr telinga. X kuasa nk dgr. Tp pokcik mmg sengaja cari pasal. Mmg patut dpt maki. Ko guano pokcik

buapakperut Publish time 20-12-2018 01:01 PM

iols jenis mudah bosan jadi ada banyak la .. paling kurang 99

nuerulcayang Publish time 20-12-2018 01:40 PM

dkt 10.....bkn x setia..tp Allah dah tulis jodoh ngn husband....

yg 1st curang, yg 2nd break sbb slalu gaduh,3rd aku tnggalkan sbb msih brhubung dgn ex dia,

yg 4th meninggal dunia (paling aku syg), 5th break sbb penipu, 6th break sbb laki org(aku xtau pn),

7 penipu, 8 putus sbb aku, 9 tinggal aku cmtu je (skrg dtang balik kt aku lpas 10 tahun dh brlalu),

10 laki aku.....

sekian {:fullo

kaoru44 Publish time 20-12-2018 06:32 PM

Xpernah ada..haha;P
Xfokus sgt bab cinta dr zmn skolah..minat2 org mcm tu je..

ime1311 Publish time 20-12-2018 08:08 PM

1 org je. DiKenalkan selepas beberapa hari habis spm oleh akak aku sendiri. Akak aku bg no hp aku kt dia pastu dia yg start sms n call. Entah mcmna perasaan cinta timbul dgn sekelip mata even x pernah jumpa lg. 3 bulan rancak d alam maya barulah dpt bersua muka. Lepas 8 tahun 3 bulan dgn izin Allah, maka halallah ikatan cinta dgn bf tersayang. Alhamdulillah 5 tahun perkahwinan yg indah bersama satu2nya bf yg pernah ada.

bellaa Publish time 20-12-2018 10:30 PM

Bekas??? Dlm 30-40 org kot. Tu termasok bekas skendel :lol:

dusunmind Publish time 21-12-2018 01:11 AM

4 kot...

first putus sbb agama.
second putus sbb family taknak.
third putus sbb kes curang dgn kawan sekerja dia.
skrg ni syukur my imam... alhamdulillah.

maitang Publish time 21-12-2018 12:42 PM

Sorang je, sbb kawen ngn dia gak

wanzhm93 Publish time 21-12-2018 02:12 PM

Edited by wanzhm93 at 21-12-2018 02:14 PM


1st cinta zaman persekolahan
2nd lepas masuk degree dia ada orang lain (yang ni kejam tinggal macam tu jek
3rd cuba love dia but I can't... Huhu aku tinggal dia (lepas sebulan kenal)
4th abang angkat dia try hard dia... Dia burukkan aku seperti aku la paling jahat di dunia ni & dia paling hero) end up baru si dia tersedar... Lol

Memang senang cari awek ni, tapi nak cari yang betul2 tu susah
Lebih berhati - hati
Lebih berhati - hati
Lebih berhati - hati


5th yang sekarang {:loveo

pitera Publish time 21-12-2018 08:36 PM

Ikutkan fakta, ex ada 3. Tapi yang diiktiraf satu je hahahaha. Yang first.

The forth one is the charm.

PU-ndan Publish time 21-12-2018 08:56 PM

apa perasaan ada ramai ex ye? yg sampai berpuluh2 tu. akak dah lupa terus dah ex akak. walaupun kdg2 teringat jumlah hutang yg akak burnkan je. syukur dpt bopren baru lagi kaya dr akak terus kawin je.

seksa dpt bopren sengkek kuat berhutang ni.

whadda Publish time 22-12-2018 10:21 AM

4 je.. tu pon suka2 je.. takde prasaan cinta walopon diorang sayang kat aku.. sebab aku susah nak sayang orang

husband sekarang pon amik mase setahun baru timbul rase sayang.. takut nak sayang awal2 sat lagi dia buat hal kang buat akusakit hati je

ahmad_dhani91 Publish time 22-12-2018 02:41 PM

Pernah disayangi dan ditipui. Dulu ade sorang alih2 asyik kena kencing macam parti ph terus bolayan. Ni pun kalau ade jantan2 dok risik dekat wechat buat bodoooooo jah;P:$

melinda_kerr Publish time 22-12-2018 07:39 PM

Ada org ckp susah nk lupa first love tpi itu semua mengarut jer. Pernah bercinta 2 org.. tpi yg kekal takde.. buat masa ni menyukai dua org dlm satu masa.. :(

greantea Publish time 24-12-2018 08:57 AM

lebih dari 2

mawarika Publish time 24-12-2018 09:14 PM

8 org ex.. yg ke 9 baru kawin. Kalau stok geli-geli lebih dari 10 org. Biasa la... hot stuff:lol::lol:

sarah_ary2 Publish time 25-12-2018 10:46 AM

Never had one either ex or non-ex :lol:

anastasia7 Publish time 25-12-2018 07:09 PM

nuerulcayang replied at 20-12-2018 01:40 PM
dkt 10.....bkn x setia..tp Allah dah tulis jodoh ngn husband....

yg 1st curang, yg 2nd break sbb...

Fuh. Yg terbaik
Pages: 1 [2] 3
View full version: Berapa orang bekas kekasih hati korang?


ADVERTISEMENT