drivethru Publish time 25-4-2019 06:16 PM

Sering diganggu debt collector

2 tahun lepas, aku ade beli simcard baru celcom. Sejak pertengahan tahun lepas, aku selalu diganggu oleh debt collector. Rupanye pemilik no sebelum ni pernah berhuntang denagn RHB. Sebab x dapat bayar, aku x guna no ni. Jadi aku beli lah.

Mase mula2 dorang call tu, aku cakap baik2. Bagitahu yg no ni aku dah beli. Aku bukan orang yg dorang cari. Aku siap suruh dorang check dengan celcom lagi. Tapi sekarang ni makin rancak dorang call aku. Bila aku blok no tu, dorang guna no lain plak.

Sekarang ni, kalau dorang call, mmg aku cakap kasar, mencarut dan lucah2 jer. Masalah nye makin degil dorang ni.

Ade cara ke untuk aku settle kan masalah ni. Semakin hari semakin rimas dan banyak plak keluar perkataan busuk.

Defiance Publish time 25-4-2019 07:03 PM

Polis report settle

munchkin Publish time 25-4-2019 07:19 PM

Tulis surat rasmi bersama polis report hantar ke debt collector dan org yg hire debt collector tersebut.

mesmerize Publish time 25-4-2019 08:16 PM

beli nombor baru. matikan nombor yang bermasalah ni ;P

Iris. Publish time 26-4-2019 11:38 AM

dia macam ni tau... nowadays collection dept guna auto dailer so bukan bank officer yang dail up ur no to make a call, tapi machine
so machine dia akan detect no u kat screen dan once u angkat je terus masuk kat 1 officer.

kalau bab no phone ni susah sikit... biasanya officer kena route acc ke supervisor, then supervisor hantar acc ke customer service untuk update no. tapi tak tau lah bank yang keep calling u tu tak boleh buat apa ke...unless kalau acc tu u punya, senanglah minta tukar no

larra89 Publish time 26-4-2019 04:04 PM

x yah cakap kasar2. kalau bank call, just bagitau awak dah lama guna no phone ni. dah 2 tahun. (kalau dari bank A yang call, dorang akan remark dalam sistem supaya next officer x kan call lagi, kalau call lagi pun untuk kepastian) kalau awak jawab carut2, org akn call lagi sebab sikap org ni kadang2 makin org layan kasar, makin tu dorang sakit hati dan call berkali2

None68 Publish time 29-4-2019 06:35 PM

Buat police report, tulis cover letter hantar ke co terbabit..klu nak senang tukar no lain.

ardy Publish time 2-5-2019 07:40 AM

Benda senang je : tukar no & matikan no tu. Hahaha... selamat rhb kalau org tu ah long? Dia detect location, tak memasal cat merah depan rumah

moonbug Publish time 2-5-2019 04:49 PM

Kalau I, beli no baru je. Settle masalah.

Ratu-Semut Publish time 10-5-2019 11:14 AM

banyak kali jugak jadi dulu masa beli no celcom. tapi org lain2. bila depa talipon, aku bgtau, salah no.. saya baru beli simkad ni.. lps tu takde org yg sama kacau.. ada dalam 5 6 kali je. lps tu langsung takde dah

Ivysaur Publish time 3-6-2019 05:22 PM

Kalau kata salah nombor biasa depa tak percaya. Siap hantar sms ugutan lagi.

WikiPinjaman Publish time 11-12-2020 01:08 PM

boleh guna fungsi handphone untuk block hp ctc saja...
Pages: [1]
View full version: Sering diganggu debt collector


ADVERTISEMENT