abeInc Publish time 10-7-2019 03:41 PM

nak buat loan tapi dokumen tak strongg?

salam

dipendekan crita. A nk buat loan untk beli kereta tetapi A keja bawa grab fulltime. skrg ni A sewa keta alza RM60 sehari. bulan2 bayar RM1.8k kt kompeni tu.. dah 3 bulan dah A buat mcm tu. mcm rugi je sebab bukan kereta sendiri..

Sekarang A nak beli keta tp document tak strongg..ada tak sapa2 boleh tolong A @ kenal banker yang boleh kasi pinjaman loan keta sampai lulus. A nk beli keta perodua Aruz.

Kalau ada kasi no wasap atau PM saya.

CiliPadiSedap Publish time 10-7-2019 04:18 PM

A xcerdik dia fikir dengan ada kabel banker atau kenalan dia boleh buat loan.

A akan di diperkenalkan dengan B, B janjikan loan boleh lepas dengan syarat bayar deposit dan processing fee. A percaya. A bayar B. A selesaikan wang dalam masa seminggu.

drama sinetron pun bermula B cakap macam2 bagi alasan kononnya bank ada polisi terbaru iaitu polisi lu kena tipu lu tanggung sendiri beb.

polisi ni banyak berlaku kepada mereka yang terjerat nak buat loan cepat tanpa perbetulkan profile kewangan.

profile kewangan - dokumen fail yang menunjukkan kekuatan kewangan individu dan displin kewangan yang kuat untuk di jadikan rujukan bagi pihak bank bagi pinjaman.

mudah je buat profile kewangan . tak susah. yang susah mudah percaya orang kena tipu. there is no short cut to success.

yprat Publish time 10-7-2019 04:20 PM

Apa sebab tak strong? Kalau keja bawak grab, ada statement duit masuk dalam bank account tak?

Simpanan macam mana? Ada rekod pembayaran hutang dengan bank tak? (kredit kad/etc.)

Bank xde masalah nak bagi loan kalau ada simpanan sikit dengan duit masuk dalam akaun stabil >3 bulan (tanpa blacklist ye, kalau blacklist, maaf la, xde bank boleh bagi loan, melainkan ah long).

Pegi je showroom tanya salesman Perodua tuh, most boleh tolong settlekan sebab deorang pon nak sales commission.

abeInc Publish time 10-7-2019 04:23 PM


drama sinetronmungkin akan ada klau A ni mcm percaya bulat2 dan teruja nnti apa yg ditawarkan oleh B


akhir skli A akan menangis tepi bucu katil nnti

profile kewangan - dokumen fail yang menunjukkan kekuatan kewangan individu dan displin kewangan yang kuat untuk di jadikan rujukan bagi pihak bank bagi pinjaman.

saya suka ayat ni.mungkin cara ni A boleh kasi kepercayaan kepada banker ni hehehe

prettyuglybabe Publish time 10-7-2019 05:04 PM

pendapatan awak sebulan sebagai driver grab pula berapa?
kalau nak cantik, awak carum epf ikut pendapatan bulanan tu..
bank bukan kisah awak kerja apa..
tapi dorang kisah pendapatan awak berapa..
and cara nak buktikan adalah melalui bank statement dan epf statement..
kalau ada bukti simpanan macam asb lagi bagus..

putericahaya999 Publish time 10-7-2019 06:29 PM

Takda kaedah lain melainkan adakan strong documents.

amisery Publish time 11-7-2019 06:56 PM

iyo lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kenny.lim00 Publish time 17-7-2019 04:50 PM

Jika anda ingin membuat PINJAMAN PERIBADI tanpa deposit / pendahuluan.
Boleh hubungi saya sekarang dan semakkan kelayakan adalah PERCUMA !!!

Jangan bimbang pasal BLASKLIST/CTOS/CCRIS
Boleh memohon juga.

Syarat memohon:
-Gaji mestilah masuk Bank (auto kredit)
-Mempuyai slip gaji MINIMUM 1 BULAN
-Gaji bersih MINIMUM RM500

Boleh Klik Link Wasap
http://www.wasap.my/+60183753799/SayaBerminatNakBuatLoan

mommyzhaf Publish time 24-7-2019 07:57 PM

Edited by mommyzhaf at 24-7-2019 08:01 PM

Salam. Kalau nak buat loan kereta tp tak lepas boleh hubungi no dibawah. InsyaAllah akan tolong selagi termampu ya.

0189835216 - man

ReginaGeorge Publish time 2-9-2019 08:27 PM

Apa pon, jangan terjerat dengan ah long.

Jemahjemah Publish time 14-9-2019 07:15 PM

Sy xde bank statement jgk. Haritu keluar kereta tp terpaksa gne aeon kredit mahal sikit.

Ni je. As long diaorg tgk ada income yg boleh byr kereta tu boleh je buat loan.
Bank statement 6bulan
Ssm

Kalau ada ni lg bagus
Tax
Epf
Asb

Sbb xda slip gaji ni mmg ssh sikit nak lepas bank sbb tu grab je la aeon kredit sbb tpaksa.

Cpkay Publish time 20-9-2019 11:31 AM

berapa lama nak clear nama lepas dah settle criss / ctos?

polkahut Publish time 29-5-2020 09:54 PM

Letak down payment lebih. Loan senang lepas. Kalau tak mampu, kenapa tak beli kereta terpakai?

WikiPinjaman Publish time 11-12-2020 11:49 AM

dokumet tak stong?....mungki tengok gaji u... i pun pergi bank buat loan...tapi susah... lepas itu cari bank agent...mereka tolong i minta... sekejap saja dapat loan. terus bagi iC and slip gaji derkat website mereka. u boleh cuba. website ini.

Pages: [1]
View full version: nak buat loan tapi dokumen tak strongg?


ADVERTISEMENT