Naatasha Publish time 2-8-2020 10:18 PM

3480 replied at 2-8-2020 09:46 PM
Aku bli steam vacuum.. kt rumah ni slalu gak ada hama.. tambah2 atas carpet.. tiba2 rsa gatai n rsa...

Brp harga nya? Hama ngn pijat sama ka tidek?

3480 Publish time 2-8-2020 10:23 PM

Naatasha replied at 2-8-2020 10:18 PM
Brp harga nya? Hama ngn pijat sama ka tidek?

1k.. hama x nmpk, pijat nmpk

3480 Publish time 2-8-2020 10:24 PM

Naatasha replied at 2-8-2020 10:18 PM
Brp harga nya? Hama ngn pijat sama ka tidek?

Cari ja kt shopee.. murah lg kot

Naatasha Publish time 2-8-2020 10:28 PM

3480 replied at 2-8-2020 10:24 PM
Cari ja kt shopee.. murah lg kot

I akan usha nanti. Thank you

3480 Publish time 2-8-2020 10:35 PM

Naatasha replied at 2-8-2020 10:28 PM
I akan usha nanti. Thank you

Welkam.. semoga hilang la pijat n hama kt rumah kita.. ni pon br blk dr kg x vacuum rumah lg.. dh gatal2 bdn

KIM.K Publish time 2-8-2020 10:51 PM

Lumur garam or siram cuka dgn air panas
Yang penting pH asidic bed bug tak tahan

yuki812 Publish time 2-8-2020 11:08 PM

Pepijat tu besar mana. Macam besar semut ke..kerengga ke. Sori..i mmg tak kenal. Kadang kan malam pun kdg ada kena gigit..merah2. kadang fikir nyamuk. Pastu..camne dia leh merebak ke satu tempat sbb kata kat katil..tetiba ada kat sofa. Terbang ke apa. Sori...i mmg tak tau. Tapi tau..kadang tgk jiran suka jemur bantal tgh panas. Dia cakap sbb gatal. Kadang dia jemur tilam pun ya. Kebetulan dia ada baby. I fikir ada related ngan baby..takde lah tanya2.

Naatasha Publish time 2-8-2020 11:10 PM

KIM.K replied at 2-8-2020 10:51 PM
Lumur garam or siram cuka dgn air panas
Yang penting pH asidic bed bug tak tahan

Siram kat tilam dgn sofa ke u?

Naatasha Publish time 2-8-2020 11:12 PM

yuki812 replied at 2-8-2020 11:08 PM
Pepijat tu besar mana. Macam besar semut ke..kerengga ke. Sori..i mmg tak kenal. Kadang kan malam pu ...

Kecik aje boleh gugle. Dia melompat kot i pun tak dan nak kaji lagi cara dia berpindah2. Tapi ikut i baca kalo kita tido hotel yg ada pijat, dia boleh ikut kita balik rumah dgn cara melekat kat baju or beg.

sarah82 Publish time 3-8-2020 12:07 AM

umbut replied at 2-8-2020 09:55 PM
Tak payah susah susah.. ko beli bed bug encasement protector kat shopee.. dulu aku beli yg mahal sik ...

Mcm ni meh?

Normabaru Publish time 3-8-2020 12:38 AM

Bpe cost tilam chuols?

Dah blk modal ke blom.. Selalu tilam byk pijat ni tilam lama pakai da.. Tu yg bug boleh buat penempatan aman2

So klu kaka.. .. Amik jela tilam baru..

Ada ternampak tilam baru ni.. Tak ingt nama tp ritu ade iklan dia mengendeng dlm cari..
Tilam tu bestnya pakai angin.. Plus tak gerak beralun even if chuols melompat or ngesek,partner read baby di sebelah masih mampu tidur tanpa gangguan. Xrasa tilam ni mahal..
So between kuar duit tp tilam kepam..
Better beli baru :D

Naatasha Publish time 3-8-2020 12:41 AM

Normabaru replied at 3-8-2020 12:38 AM
Bpe cost tilam chuols?

Dah blk modal ke blom.. Selalu tilam byk pijat ni tilam lama pakai da.. T ...

X ingt dlam 400-500 kot. Umur tilam 13 bulan. Skrg i jumpa pijat tu kat sofa jugak. So i pegi kaji jap tadi. Omg rupanya dia buat penempatan haram kat celah2 sofa tu. Ada telur ok. Tah bila dia dtg, dtg dari mana tah. Jadi i tak tau lagi dia duduk kat mana lagi dalm rumah ni. So i tunggu je lah pest control dtg esok pagi.

Normabaru Publish time 3-8-2020 12:43 AM

Naatasha replied at 3-8-2020 12:41 AM
X ingt dlam 400-500 kot. Umur tilam 13 bulan. Skrg i jumpa pijat tu kat sofa jugak. So i pegi ka ...

Itula.. Terbaca lps tulis komen.. Adudududu...bertabahla chuolsss..anggap jela korban darah di hari raya aidil adha

Normabaru Publish time 3-8-2020 12:45 AM

Naatasha replied at 3-8-2020 12:41 AM
X ingt dlam 400-500 kot. Umur tilam 13 bulan. Skrg i jumpa pijat tu kat sofa jugak. So i pegi ka ...

Btw bed bug mmg blh terbang if xsilap.. Pernah terbaca.. Ke itu kutu eh;P Lupa da..

prettyuglybabe Publish time 3-8-2020 12:46 AM

orang dulu-dulu kalau tilam perabot baju kena pijat, takde sembur-sembur..
dorang angkat bakar je segala benda yang kena pijat tu..
lucky zaman ni dah ada pest control..
panggil je la dorang untuk spray satu rumah tu..
pijat ni tricky..
sekali dia masuk rumah, memang merata la dia pergi..
sebab dia melekat kat baju and badan kita..

Naatasha Publish time 3-8-2020 12:49 AM

Normabaru replied at 3-8-2020 12:43 AM
Itula.. Terbaca lps tulis komen.. Adudududu...bertabahla chuolsss..anggap jela korban darah di har ...

Kann... Rasa sedih jugak. Raya ni kena ujian cmni. Possible tak sbb i naik grab? Hurmm..

Naatasha Publish time 3-8-2020 12:49 AM

prettyuglybabe replied at 3-8-2020 12:46 AM
orang dulu-dulu kalau tilam perabot baju kena pijat, takde sembur-sembur..
dorang angkat bakar je s ...

Ye esok pest control datang. Kawan2 forum doakn lah masalah segera selesai ye. Aminnnnn

Daftpunk_shine Publish time 3-8-2020 02:42 AM

Uii kalau kena ggit ngn pepijat ni gatal merenyam dia xtau nk cakap la..aku kena satu badan. Demam. Mc sehari.

takayama Publish time 3-8-2020 08:39 AM

KIM.K replied at 2-8-2020 10:51 PM
Lumur garam or siram cuka dgn air panas
Yang penting pH asidic bed bug tak tahan

buat kt bdn atau tempat yg pijat tu bersarang Kim? jujur akak tanya sbb akak xtaw dan dah 3 minggu akak suffered xtaw samada pijat atau ulat kamitetep tu, dah bersihkan rumah tp msh ada lg dan akak dah mkn ubat tp msh suffering smp hr ni, bdn akak dah calar balar dek kaka menggaru

takayama Publish time 3-8-2020 08:40 AM

Daftpunk_shine replied at 3-8-2020 02:42 AM
Uii kalau kena ggit ngn pepijat ni gatal merenyam dia xtau nk cakap la..aku kena satu badan. Demam....

klu sehari aje suffering tu okay gak dik tp kaka dah dekat nk 3 minggu merana, menggaru sana sini dan end up sekrg ni benda tu triggered allergy kaka plk mmg sungguh cinabeng pijat ni
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7
View full version: Rumah di Serang Pepijat (Update: Masalah selesai lepas panggil pest control)


ADVERTISEMENT