fms016 Publish time 20-10-2020 02:51 PM

Masalah hidup diganggu oleh maniak

Edited by fms016 at 13-11-2020 04:00 PM

aku ni dah xtau nak komplen kat mane lagi..dah repot polis pon, rasanyerr pembawa bala dlm hidup aku masih lagi guna spy utk monitor pergerakan hidup aku..

cerita dier mcm ni:

masa kecil, aku ade masalah dgn sedara belah bapak aku..lepas kejadian yg satu ni berlaku, diorg terus2an berdendam ngan aku sampai laa ke hari ini..

ade kes cubaan membunuh, penggunaan julap utk aibkan seseorg, cuba aniaya sampai tahap membunuh org lain tapi guna aku pon ade dan guna dadah..sihir tu mmg ade jugak laa walau susah nak diterangkan secara jelas disebabkan munkin penggunaan dadah pon mcm setaraf sihir..

bile dah dewasa, diorg nak jodohkan aku ngan anak perempuan diorg pula..klu muka cun takpa, ini mcm sial jer..btol2 sial sampai aku tgk muka dier pon menyampah..

bile aku dpt jodoh ngan org lain, diorg halang..mcm mane diorg tau, sbb diorg guna spy..yg aku heran, sampai opismate pon bole jadi spy..mcm mane diorg berjaya jadikan opismate spy, aku pon xtau..mungkin juga guna duit, dan mungkin juga berjaya jadikan perempuan queen control dan anti lelaki, sbb tu munkin adik perempuan bapak aku tu berjaya gunakan diorg ni..

jadi sape tau cara utk setelkan masalah ni yg berlarutan sejak 1987 lagi sampai laa skang ni x setel2..klu bole ambil tindakan undang2, mmg ingat nak proceed je..
adik-beradik mmg xleh pakai laa sbb cakap ngan diorg mcm cakap ngan tunggul kayu..siap bekap mereka ade laa..
ingat nak letak nama mereka kat cni tapi takut langgar undang2 forum plak..



Andyscenes Publish time 20-10-2020 03:08 PM

apa barang kawen dgn cousin. ckp je nk kawen. pastu buat hal masing

Catpaw Publish time 20-10-2020 03:08 PM

Pindah le... berhijrah. btw font tt ni kecik beno... buat besar sikit...

KIM.K Publish time 20-10-2020 03:13 PM

Sama family aku
Aku ada sorang makcik gila meroyan sejenis musnahkan hidop doter gak
Dia berkuntum kat forum ni as spy report apa aku tulis kat mak aku.

Insya Allah anak dia tak menjadi



nuryakmal Publish time 20-10-2020 03:21 PM

I thought u tulis diganggu manak.

Kuss semangat

Meiizu Publish time 20-10-2020 03:46 PM

ni keturunan tamell kaaa mau kawin dekat2:lol:

MissVixen Publish time 20-10-2020 04:23 PM

Gila betul mak cik tu. Sila mohon pindah jauh2 la tt. Hidup sorang lagi tenang

Cumikucingku Publish time 21-10-2020 02:27 AM

aku xpaham cite tt

yg ganggu tu sedara tt.? yg berdendam sejak dr tt kecik? klu berdendam nape nak suruh kawen dgn anak dia?

bloodyamuk Publish time 21-10-2020 04:18 AM

macam family mafia dah aku baca...

kesian ko ek...kalo dah teruk sangat cut off je la dengan diorang...

hijrah bawak diri berkelana...ko laki kan? lagi senang berkelana...

ex boss aku kena sihir dengan family sendiri, die cut off je terus...

dah membahayakan nyawa ko, so chow je

fms016 Publish time 21-10-2020 10:33 AM

yg bagi cadangan utk berhijrah, mmg terpikir juga..lari ke negara lain tapi pikir pasal keje pula..xkan laa nak lari mcm tu je tanpa dpt keje baru..

yg tanya pasal dendam tu, biasa laa hati busuk..dah teruk aniaya aku masa kecik, tiba2 dah dewasa masih lagi jahat nak anak dia yg sgt gemuk utk dijodohkan ngan aku..mmg sial punya manusia sampai sekat jodoh aku dgn cara antar spy utk gagalkan usaha aku berkapel..

bab putus hubungan, nampaknya mmg dah lama berlaku cuma ngan adik beradik pon mcm dah putus sbb lama x tgk diorg sejak bapa aku meninggal..

copy_paste Publish time 21-10-2020 10:37 AM

Edited by copy_paste at 21-10-2020 10:44 AM

salam bro...
aku kenal ko dari sane lagi,,, xkan x habis2 lagi,kes ko ni dah bertahun tau.....
nick ko pun aku masih kenal,
aku pun pakai nick yg same jgk dari rumah sane....
ape cite ni bro, dah bertahun dahh ni

sejak 2016 lagi bro

copy_paste Publish time 21-10-2020 10:39 AM

Cumikucingku replied at 21-10-2020 02:27 AM
aku xpaham cite tt

yg ganggu tu sedara tt.? yg berdendam sejak dr tt kecik? klu berdendam nape na ...

kes TT ni dah bertahun,aku pelik dia up kat sini plak,
sbb kat sane pakat2 bg cadangan tapi xjalan,

copy_paste Publish time 21-10-2020 10:48 AM

aku tolong ko postdari theread lama








ni FB Ahmad Fais Azmir..buat jenayah tapi masih terlepas sampai sekarang..disyaki guna dadah dan merakam aksi dalam tandas..

https://www.facebook.com/fais.azmir


dia pakai baju oren..

nak dijadikan cerita, sampai skang aku rasa dispy lagi dan masih blom berkahwin..rasa tertekan yg amat2 sbb yg aniaya aku berjaya kawin juga, aku plak yg terkapai2..

sbb aku mmg benci giler ngan diorg, dan mengharapkan hidup diorg ni berakhir secepat mungkin agar hidup aku x diganggu lagi, ini info yg aku dari google..

Kamariah Binti Abu Hassan (adik kandung bapak aku..penah keje di Felda)
https://www.linkedin.com/in/kamariah-binti-abu-h-abu-hassan-46bb98102

Aizul Tallaha - anak Kamariah (mangkuk ni laa aku rasa baik ngan Fais Azmir..mamat IT yg suka sabotaj aku masa keje kat Saipem..disyaki guna Remote Desktop Connection utk sabatoj aku cth masa bayar gaji staf)
https://my.linkedin.com/in/aizul-tallaha-45434419b


ade laa..perkara memalukan juga dan melibatkan anak lelaki mereka (Aizul Tallaha)..

pernah sound byk kali..dah bagitau kat FB juga utk bagi info pada sedara2 yg lain..maklum la, klu nak balas dendam, guna sihir adalah jalan yg mudah..kene plak sedara-mara ramai juga yg kene sihir..

2 tahun lepas repot polis sbb antar sms menghina..sebelum tu, mmg diorg tau aku post kat FB pasal diorg aniaya aku dan guna sihir..tapi itu laa, polis kata kes cuba bunuh kes lama..pegi court je saman malu pasal sms menghina tu..sms tu dan repot polis masih ade lagi dlm simpanan..

fms016 Publish time 21-10-2020 10:52 AM

copy_paste replied at 21-10-2020 10:37 AM
salam bro...
aku kenal ko dari sane lagi,,, xkan x habis2 lagi,kes ko ni dah bertahun tau.....
nic ...

w'salam..

mmg laa pos kat cni pula sbb kes mane ade stop..masih berjalan dan aku masih x paham kenapa si gila macai terbaru (sejak 2014) sedara aku masih nak mengganggu walhal dah maki2 utk rejekdia pon x berkesan..masih nak monitor pergerakan aku..slalu bertembung area rumah tapi aku terpaksa berpaling dan agak menyusahkan juga sbb dia bole hasut org lain supaya trima je dia..makin bertambah musuh aku sbb bab2 celaka ni mmg aku xleh tahan..nak kapel, biar laa suka sama suka..

klu bro xde idea, harap x kacau thread ni supaya org lain ade idea dia sendiri utk setelkan masalah aku..
setiap org ade masalah dia sendiri dan x munkin org lain akan paham apa yg dia alami terutama kes hanya berjalan tanpa pendakwaan kpd si pelaku..
aku hanya ingin berjumpa ngan polis, peguam dll yg munkin ade idea utk atasi masalah ni..repot polis mmg ade (dibatalkan oleh ahli keluarga konon2 ni masalah keluarga)..maka, dah xtau apa cara lagi terutama diorg ni bijak guna macai utk aniaya aku..masa kecik je mereka brani aniaya depan2..

copy_paste Publish time 21-10-2020 11:03 AM

fms016 replied at 21-10-2020 10:52 AM
w'salam..

mmg laa pos kat cni pula sbb kes mane ade stop..masih berjalan dan aku masih x paham...

aku dah lama follow thread ko ni,mcm2 usaha dah ko buat,
ko kena byk berdoalah,mintak kekuatan dari allah,
disamping tu ko kena hati2,dlm masa same usaha utk buat diorg x ganggu ko lagi,xkisah la pakai peguam ke,polis le,pengawal peribadi ke....
sbb kawan aku pun ade kes mcm ko jgk,

batu kikir Publish time 21-10-2020 10:39 PM

Pelik..... orang lelaki tak bolih nak settle masaalah yg dah berlarutan bertahun-tahun lamanya.Besor sangat ke masaalahnya? What I can see...... it is just a family matter.Kalau family matter pun tak bolih nak settle..... apa la yg bolih diharap orang seperti ini.Semua problem ada jalan penyelesaian.It may requires drastic action.Contoh: Migrate.Of course bila migrate you should have your plans for survival.Pergi Sarawak contoh.Open a new life,kahwin lokal,jadi farmer ke atau nelayan ke (tak hina kerja ni kan?). Kalau masih nak kerja yg lama lepas tu loqlaq dengan isu yg sama.........weyyy....have a life la.

copy_paste Publish time 22-10-2020 10:48 AM

batu kikir replied at 21-10-2020 10:39 PM
Pelik..... orang lelaki tak bolih nak settle masaalah yg dah berlarutan bertahun-tahun lamanya.Bes ...

dahh bg cadangan mcm ni hahahahha,
kalau aku,buat je la gila,mesti diorg x ganggu dah hahahahhaa

abangadek Publish time 22-10-2020 12:59 PM

hang ada ambik dadah ke? Btw aku xpaham apa masaalah yg dh jd dlm family hang.. ada link cerita dr awal tak

batu kikir Publish time 22-10-2020 02:53 PM

Edited by batu kikir at 22-10-2020 02:55 PM

copy_paste replied at 22-10-2020 10:48 AM
dahh bg cadangan mcm ni hahahahha,
kalau aku,buat je la gila,mesti diorg x ganggu dah hahahahhaa
...

Tu lah.....kita bagi cadangan.... buat deq je.
Tapi melalak buka thread..... entah berapa banyak buka threadpun kita tak tahu. Suruh kita baca....rasa pity sikit kat dia....he is the victim. Sympathy.
Kutuk muka anak mak sedara mcm sial....gemoks...... muka sendiri hemsem sangat ke?hensesangat ke? Ah lantak dia la.... biarlah luncai terkun dengan labu-labunya.Biarkan

copy_paste Publish time 22-10-2020 03:44 PM

batu kikir replied at 22-10-2020 02:53 PM
Tu lah.....kita bagi cadangan.... buat deq je.
Tapi melalak buka thread..... entah berapa bany ...

aku rasa hanya prasangka,
selagi x bersangka baik selagi tu la akan rasa diri tu jd mangsa....
kalau hidup kita x kacau org insyallah xde ape2 org nk dengki,
lain la golongan vvip mmg sentiasa ada org nk amik kesempatan,ade org nk spy
Pages: [1] 2 3 4
View full version: Masalah hidup diganggu oleh maniak


ADVERTISEMENT