Gomea Publish time 28-11-2020 08:10 PM

menjoyah replied at 28-11-2020 07:05 PM
Hahahahhhah adoi Mira Filzah gaya dia mcm mana ea, tapi rasanya maybe kene btl kan ape nak birak n ...

Kalau tt nak tau, tt boleh selalu lepak kat bod gosip. Kat situ banyak benang pasal mira filzah. Boleh baca komen pasal dia. Eh, terhasut pulak. Hahahaha.

KIM.K Publish time 28-11-2020 08:21 PM

menjoyah replied at 28-11-2020 07:19 PM
Hahahahah napa mcm tu pulak? Kadang2 sampai tahap nak pergi jumpa customer perempuan sanggup pkai...

tak betul tu, datang dengan effort lebih. orang appreciate dan suka

chenta_dewi Publish time 28-11-2020 08:32 PM

Aku nak Jwab sbb aku pernah kerja mcm kau..

1st aku ucap tahniah..mmg tak ramai perempuan melayu mcm kita tau..kau hebat..

2nd aku rasa normal lah tu..bukan kau sorang.. aku dlu lg la ..aprroach tokeh cina lelaki pon dihalau tau.

3rd ..aku dapat sales pertama pon yg betul2 sales dari aku adalah manager perempuan ok..

Sbb pada aku dia suka kita ke x itu bonus kalau suka..ygpenting barang yang kau dagangkan tu biarlah ada nilai pada top management yg memerlukan..

Kau tak perlu ubah orang..

Kau tawarkan nilai yg lebih utk produk kau je..

Skrg ni aku wat bisnes sendiri jek..sbb aku ni cepat rasa bersalah kalau x bawak masuk sales utk boss sedangkan gaji jalan ahax..alhamdulillah bisnes sendiri dah ada saving 500k.. harap bisnes maintain la sbb skrg ni da kurang compare dlu..

menjoyah Publish time 29-11-2020 02:25 PM

KIM.K replied at 28-11-2020 08:21 PM
tak betul tu, datang dengan effort lebih. orang appreciate dan suka

Efforts lain mcm bawak buah tangan, approach tertib tertib,ckp terima kasih segala mmng perkara wajib tiap.kali meeting dngn customer tp sbb ada masa2 kene jgk diss, tu yg kalau dpt tahu kalau kene jumpa customers perempuan especially yg berusia & senior, akn pkai baju lagi proper dr biasa la mcm baju kurung, kebaya n so on kalau tidak biasa pkai seluar slack n blouse. Tapi mcm forumers lain ckp mayb kene diversify kot cara bercakap dengan cust perempuan. Mungkin ada yg kene ckp lembut, mungkin ada yg kene ckp straight to the point

menjoyah Publish time 29-11-2020 02:34 PM

chenta_dewi replied at 28-11-2020 08:32 PM
Aku nak Jwab sbb aku pernah kerja mcm kau..

1st aku ucap tahniah..mmg tak ramai perempuan melayu...

Jujur nya tak minat bt sales tapi tu la kita merancang,tuhan pun merancang. Selalu plan nk bt lain tp jd lain & end up masih trs bt sales utk government sector smpi hari ni.pluss zaman2 gawat ni, kerja aku ni antara yg masih ok n tak terjejas trk, contoh company maintain kukuh, keep on hiring new staff n naik kan gaji lagi, tu yg bila kene masalah mcm ni rasa mcm kacau perjalanan kerja utk aku punya promotion & others carrier development. Tapi apa pun terima kasih sudi komen dan bagi pandangan.

Belibis Publish time 29-11-2020 06:14 PM

Gomea replied at 28-11-2020 01:22 PM
Adakah tt jenis gedik2 manja ala2 mira filzah? Tu yg orang pompan tak berkenan kot. Nampak fake agak ...

Fuhhh..contoh u bagi ni menempah betulll...
TT patut buat gaya jenab nik,gedik tapi ayu.

ninja boy Publish time 30-11-2020 02:36 AM

Gaya penulisan tt buat saya menyampah, apalagi kalau bercakap spt ikut penulisan tt, spt mintak tunjal kepala aje kahkahkah. Cubalah tgk gaya org lain menulis Dan bercakap jauh beza,Ada poyo Ada skema ada desak2 ada spt robot ikut skrip

fifie_olin Publish time 30-11-2020 11:06 AM

ko layan cust sama lelaki sama je la dgn cust pmpn
x yah la nk bg extra layanan segala
ada sesetgh pmpn rasa x selesa
takot dorg pikir ada udang sebalik mee jek

supermum Publish time 3-12-2020 01:47 PM

Kerja aku pun ada sales jugak, kena layan client. Tapi aku layan matter of fact saja. Takde mesra lebih-lebih. I'm here to work not to make friends kekdahnya. So far ramai client masuk from referrals. Ni cara aku, mana tau boleh tolong u.

menjoyah Publish time 4-12-2020 10:33 AM

supermum replied at 3-12-2020 01:47 PM
Kerja aku pun ada sales jugak, kena layan client. Tapi aku layan matter of fact saja. Takde mesra le ...

Thank you sudi bagi cadangan, aku akn ambil pandangan2 dr forumers n try apply utk tngk mana yg sesuai dngn karakter aku.

menjoyah Publish time 4-12-2020 10:39 AM

fifie_olin replied at 30-11-2020 11:06 AM
ko layan cust sama lelaki sama je la dgn cust pmpn
x yah la nk bg extra layanan segala
ada sesetgh ...

Noted, thank you sudi bg cadangan.

ugly_duckling Publish time 4-12-2020 12:50 PM

first thing first: don't take it personally.

anyway. ko kena paham keje dgn org ni, especially bab sales, most org takkan suka sbb ko dtg nak menjual dan bukan semua org nak membeli/dgr kau promo pada masa kau approach tu.

for instance, for me, aku tak suka kalau org sales dtg tempat kerja and (seemingly) paksa aku dgr dia promote brg. but aku takde la rude, halau ke ape. i would just politely ckp takpe, terima kasih. at the same time aku takkan buat muka friendly sbb salespersons ni selalunya akan insist utk stay kalau kita appear friendly kat dia.

ko punya scope kerja ni mcm mana? approach orang random atau mmg appointment-based? sorry kalau ko dah explain, aku skip2 bace cite kau sbb panjang sgt, tl;dr :lol:

zaza201516 Publish time 10-12-2020 12:44 PM

Research dulu, is it really you?
1. Sebelum ni sapa rep kat that particular area, tanya their experience
2. Kalau rep perempuan dari company u ok tak their layanan?
3. Kalau rep lelaki mcm mana?

I mean, sampai halau is a bit aggresive no? Mcm ada something personal je
Pages: 1 [2]
View full version: Mudah dibenci perempuan.


ADVERTISEMENT