mickeylina Publish time 16-12-2020 06:58 PM

Hadiah untuk Bos lelaki cina

Hai semua,
Ofiz sy ada buat exchange gift so lepas dah cabut undi tu saya dapat nama boss sy. Cina lelaki...hurmmm tak tahu nak bagi hadiah apa. Ada sesiapaada idea tak nak bagi apa?
Bos tu seorang yg tak formal so kalau mcm tie ke planner ke tak sesuai. Age around 45 kot. Nak bagi pen pun tak sesuai sebab biasa dia kebas pen staff jer...nilai gift yg kena bagi tu rm30+...blurrr arghhhh....tolongggg saya please

Buritan Publish time 16-12-2020 07:16 PM

Bagi mkanan yg dibunglus dlm kotak present cantik cantik.. susah susah bg cekelat..leh anak dia melantak

Belibis Publish time 16-12-2020 07:19 PM

Bagi minyak wangi dunhill ajokkk..bila dia datang u tau dia pakai hadiah yg u bagi.lagi pun cina biasanya bau tengik.bukan rasis,tapi realiti.

Belibis Publish time 16-12-2020 07:20 PM

Bagi minyak wangi dunhill ajokkk..bila dia datang u tau dia pakai hadiah yg u bagi.lagi pun cina biasanya bau tengik.bukan rasis,tapi realiti.
Alamak 30 ehhh,bukan 300:funk:

sarah82 Publish time 16-12-2020 07:20 PM

JANGAN BAGI JAM.

jam hanya diberikan pada musuh tanda nak musuh mati tu kepercayaan cina.

Rogue98 Publish time 16-12-2020 07:23 PM

Macam2 u boleh bagi.... buku pasal management...pen holder....Kain pelikat....socks....famous amos cookies gift set...car perfume...etc

Aku dulu bagi light yellow shirt for casual wear. Dah 2 org boss cina lelaki aku bagi tu. Ok jer diaorang suka. Sales girl kata jgn bagi green cina tak suka.

:)

CiliPadiSedap Publish time 16-12-2020 07:23 PM

tak payah bagi hadiah. membazir je. rm 30 bagi kaka .

sarah82 Publish time 16-12-2020 07:25 PM

nah ni list hadiah apa yg sesuai.

https://www.chinainternshipplacements.com/blog/giving-gift-chinese-culture/#

mickeylina Publish time 16-12-2020 07:31 PM

Rogue98 replied at 16-12-2020 07:23 PM
Macam2 u boleh bagi.... buku pasal management...pen holder....Kain pelikat....socks....famous amos c ...

Brand apa t-shirt tu? I pun pk mcm nak bagi baju jer

Tinot7 Publish time 16-12-2020 07:33 PM

Sbb dia kebas pen staf la lagi patut bg dia pen byk2.
Polo shirt, cekelat, teapot set, sumer tu ok ja...
Nak bg kat kaka cps pun terpulang kpd TT

Rogue98 Publish time 16-12-2020 07:36 PM

mickeylina replied at 16-12-2020 07:31 PM
Brand apa t-shirt tu? I pun pk mcm nak bagi baju jer

Alamak tak ingat lah...tapi u gi jer jusco mcm2 range ada.

Normabaru Publish time 16-12-2020 08:09 PM

Beli voucher kepci 30 then minta dia blanje tt blk:lol::lol:Cina mmg suka mkn2 ni. Hehehe

TomyamPuteh Publish time 16-12-2020 08:32 PM

Penah dlu time dinner opis aku ada tkr2 hadiah. Nilai dia x lbh 50 inggit. Aku bg cash je, tp aku bungkus dlm kotak yg besar gedabak :lol:

MeghanK Publish time 16-12-2020 08:46 PM

kat opis weols benda paling banyak orang request/ bagi ialah starbucks tumbler..memang letak limit min 30 tapi kalau request orang bagi je :lol:

best nya ada christmas gift exchange..weols taun ni takde sebab wfh kan..sobs :lol:

lattehazelnut Publish time 16-12-2020 08:48 PM

Bg perkakas office..
Mcm tumbler, scented mist diffuser ke, tray utk simpan document ke

Innrukia Publish time 16-12-2020 09:25 PM

Baru td we all buat gift exchange, tp capped rm20 jer psl buat christmas celebration utk boss skali.
Since birthday dia end of the month, plan nk bg hadiah massage kat spa kat dia & wife dia:lol:. Tak rasa nk berkira psl boss ni baik sgt. Oh btw dia cina late 40s..

Skuau Publish time 16-12-2020 09:35 PM

kasi pigi spa...mau vietnam,russia,china,uzbekistan,lokal ka...sendiri suka mau pilih...:lol::lol:

sharlenetexas Publish time 16-12-2020 09:41 PM

sarah82 replied at 16-12-2020 07:20 PM
JANGAN BAGI JAM.

jam hanya diberikan pada musuh tanda nak musuh mati tu kepercayaan cina.

Rolex authentic rege puluh2 ribu pun?

sharlenetexas Publish time 16-12-2020 09:44 PM

Sori ot jap. Dulu buat company dinner kat frangipani. Staf yang umur makcik2 ni punyalah bengang deyols kata macam takde tempat lain nk pilih. Frangipani pun dah katup sekarang.

ajinomotonosuga Publish time 16-12-2020 09:57 PM

Kasi limo mandarin dah..haku ske mkm limo ni..sedappppp

Kasi itik gantong ok gak kut

Aaa..kasi toilet paper maaahai punye

Susah susah ko bli voucher kad nilai 30 rm..dah

Bes tak idea aku?
Pages: [1] 2
View full version: Hadiah untuk Bos lelaki cina


ADVERTISEMENT