Kamaliver91 Publish time 21-12-2020 10:44 PM

Aeon Credit

Salam,sy nk brtanya ada x sesiapa yg pernah buat personal loan aeon credit? Masalah sy,abg sy pnah guna nama sy utk wat personal loan 5k tahun 2011 dlu..pastu sy ingtkn dia byr elok rupanya dia byar smpai 2013 je. Pastu skrg nama sy blacklist sbb ada tggakan 4k .Sy skrg dh keje jd sy ingt sy nak settlekn htg tu sbb nk beli kereta. Jadi lau sy trus settlekn htg suma tu adkah sy akan dpt surat full settlement dri Aeon? Dan brapa lama sy hrus tggu smpai nama sy clear utk ay beli kereta?

Redmyvi Publish time 22-12-2020 08:01 AM

Saya penah la buat personal loan Aeon tapi pasal tunggakan saya tak sure tapi saya buat early settlement memang boleh mintak depa surat full settlement tu.. Aeon ni buat keje lembap kena selalu call follow up dengan depa.. Bayar tu make sure simpan resit..

sally03tomato Publish time 22-12-2020 09:33 PM

Pergi aeon credit.. minta settlement letter... Bayar.. n minta release letter.. kalau x ada release letter.. simpan settlement letter n resit full settlement.. jgn langsai kan tanpa ada hitam putih

Belibis Publish time 23-12-2020 11:53 AM

Heran pulak aeon tak kejar,walaupun dah lama tak bayar.ada kawan aku,tak bayar masa pkp bulan 3...jenuh nak menjawab call..

matseh Publish time 23-12-2020 12:42 PM

Kalau settled pun mcm mana credit rating dekat bank utk buat loan lagi.
Eon Loan ni rasanya dah masuk CCRIS, bukan stakat CTOS lagi. Anyway. Akupun x pasti. But cek juga la dgn bank. Ada bank OK. Ada bank x boleh.
Kalau nak beli Proton Perodua Honda. Boleh tanya Cik Din Kan Ada. Google je.

Jemahjemah Publish time 18-1-2021 07:11 PM

Never never biar org gne nama kita utk beli pape. Jgnn. Even adik bradik sendiri.
Pages: [1]
View full version: Aeon Credit


ADVERTISEMENT