KIM.mafia Publish time 18-1-2010 07:47 PM

Driving license hilang

errr..salam sumer...
sebenarnya nak tanya soalan bodoh jer ni...:$
kalau driving license ilang cemana nak buat ek?bukan yg ori yg ade gamba tu..yg renew punya...
actually x sedar bila ilang..sbbkim ade 2 purse..1 letak kad n i letak duit..(so kalau yg ade kad kena curik at least ade 1 lg purse yg ade duit n sebaliknya):$
nak jd citer td ade apmnt kat seri maya..tau je la nak masuk c2 kan kena bg license...so bila belek2 purse rupanya license yg baru renew dah xde:'(:funk:...rupanya slama ni kehulukehilir bawa license yg thn lps2 punya..seingat kim yg latest tu renew lps raya puasa ari tu...
cemana ek?kena report polis ke?or bleh terus gi buat yg baru?:$

pressor Publish time 18-1-2010 07:48 PM

tkyh...g je buat balik kat jpj...

KIM.mafia Publish time 18-1-2010 07:49 PM

tkyh...g je buat balik kat jpj...
pressor Post at 18-1-2010 19:48 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

biasa kan kim renew kat post office jer..so bleh ke buat kat post office?

pressor Publish time 18-1-2010 07:51 PM



biasa kan kim renew kat post office jer..so bleh ke buat kat post office?
KIM.mafia Post at 18-1-2010 19:49 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

ntah....g je lah kat JPJ...mana tau leh ngorat abg jpj trus..

KIM.mafia Publish time 18-1-2010 07:56 PM



ntah....g je lah kat JPJ...mana tau leh ngorat abg jpj trus..
pressor Post at 18-1-2010 19:51 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

siot jer..kang kena maki hamun mcm presyes kena ari tu :lol:

pressor Publish time 18-1-2010 08:00 PM



siot jer..kang kena maki hamun mcm presyes kena ari tu :lol:
KIM.mafia Post at 18-1-2010 19:56 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

:lol:....g lah kat jpj yang hensem...tk pun kim try tanya abg polis trapik yang jangan masa jem tuh....mungkin dia tahu:lol:

ingat!!!..amek no phone skali..

KIM.mafia Publish time 18-1-2010 08:07 PM



:lol:....g lah kat jpj yang hensem...tk pun kim try tanya abg polis trapik yang jangan masa jem tuh....mungkin dia tahu:lol:

ingat!!!..amek no phone skali..
pressor Post at 18-1-2010 20:00 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

2la..td ingat nak stop tanya polis traffic kat ldp tu...kang silap2 kena saman lak driving xde license:lol:

otomen_taro Publish time 18-1-2010 08:47 PM

p jpj klu xsilap kna byr 20ya jer

philipinoe2 Publish time 18-1-2010 10:14 PM

errr..salam sumer...
sebenarnya nak tanya soalan bodoh jer ni...:$
kalau driving license ilang cemana nak buat ek?bukan yg ori yg ade gamba tu..yg renew punya...
actually x sedar bila ilang..sbbk ...
KIM.mafia Post at 18-1-2010 19:47 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


mls la nk jwb soklan bodoh...:bye:

KIM.mafia Publish time 19-1-2010 12:38 AM

mencik ahkak pinoe:'(

MsQuerida Publish time 19-1-2010 08:01 AM

kalau ilang, buat report n buat baru....di mane2 tempat yg mmg dibolehkan :loveliness:

rikashi Publish time 19-1-2010 08:10 AM

p jpj klu xsilap kna byr 20ya jer
otomen_taro Post at 18-1-2010 20:47 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

Kena bayar sekali lagi eh? JPJ takde rekod ke yg lesen tu dah pernah renew? :o

MsQuerida Publish time 19-1-2010 08:49 AM



Kena bayar sekali lagi eh? JPJ takde rekod ke yg lesen tu dah pernah renew? :o
rikashi Post at 19-1-2010 08:10 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

ape2 yg ilang kene bayar utk tampung cost 'buat semula'...

fariepari Publish time 19-1-2010 09:46 AM

tak yah buat report..yg ilang tu bukan yg ada gambo punye
dan tak yah sesusah pegi jpj...pegi jpj kang banyak plak soal jawab ngan pegawainye...
plus, nk kena bawak gambo sekali...

pegi je pejabat pos
nnt ko punye lesen tuu dia ambik dari tarikh ko buat...maknenye, kalau ko buat arinih, tarikh arini la akan tertera dalam lesen ko tuuu

fariepari Publish time 19-1-2010 09:47 AM

lesen aku sampai 3 thn baru mati...tu renew kat pej pos..
kalau renew kat jpj, bleh sampai 5 thn

KIM.mafia Publish time 19-1-2010 10:44 AM

ok..thanx guys..rasanya nak gi buat kat post office je la..xde masa nak gi jpj:sweat3:

akubintangitu Publish time 19-1-2010 02:06 PM



Kena bayar sekali lagi eh? JPJ takde rekod ke yg lesen tu dah pernah renew? :o
rikashi Post at 19-1-2010 08:10 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


byr tuk cost ganti lesen jer, bukan cost renew lesen... apa rahhhhhhh

TipinTakTipu Publish time 20-1-2010 03:44 PM

Sy pernah hilang semua sekali: IC dan lesen2.

Tak payah report2.

Paling penting pergi buat IC dulu.. (Kali ketiga hilang-RM250). 10 minit je kat Pejabat Pendaftaran tu. 3 minggu kemudian terus dapat.

Utk lesen: pergi je JPJ bawak IC. terus siap. Rm20.

Dulu malas tul nak gi pejabat gomen ni.. sekarang memang best, cepat je servis.

cik_kiah Publish time 12-4-2015 03:39 PM

up..pembukak thread ni wujud lg ke eh huhu:P
me nk tnya..valid lg ke denda rm20 kalo lesen hilang;P
ke thn 2015 makin mahal byr;P
lupa letak lesen kt mana..pstu nk renew ni mslhnya..dah nk ckup sthn..lg 3 bln kot nk cku0 sthn ..org ckp kalo lesen p ke lesen yg slps..ade tempoh sthn kn sblm nnti kene blaja dr mula balik..btl kewwwwww:o

aechae Publish time 12-4-2015 06:36 PM

cik_kiah replied at 12-4-2015 03:39 PM
up..pembukak thread ni wujud lg ke eh huhu
me nk tnya..valid lg ke denda rm20 kalo lesen hilang ...

lesen skang renew ikut besday.....besday uols bila? nnt bg je ic, org pos ofis/jpj tu akn kira brapa patut byr....klu besday dh lepas ada la kna byr extra... klu besday blum lg, mgkin dia kira tarikh mati lesen tu n skali dgn besday prev iaitu thn lps kot


konpirm ke lesen uols mati 3 bln lg?yg pasti sediakn duit lebih je..lebih dr rm20.... iols dlu lewat sebulan dr besday je pn kna caj extra
Pages: [1] 2
View full version: Driving license hilang


ADVERTISEMENT