shalalaqueen Publish time 1-3-2022 09:58 AM

Stress suami ego

Hi semua just nak meluah,
Aku baru berkahwin 1 tahun, anak baru sorg
Tapi aku diduga dengan mendapat suami yg ego tinggi, yg zalim yang jahat
Mungkin aku jenis yg lembut hati, jadi bila dia ego aku ni mengalah dan mengalah sampai dipijak2 maruah aku
Suami aku, pasal bende2 bodoh, contohnye kalau aku buat muka, bende tu pon boleh trigger utk dia marah dan ignore aku berminggu2
Padahal aku dah mintak maaf
Aku letih la.. letih sgt aku xtau nak buat ape lagi,
SKrg ni dia bercakap dgn aku simple2, die tlg layan anak, tp die mmg rebel nak tido asing, xnak amek tau ape aku buat..
Aku dah layan dia sebaik mungkin, aku siapkan makan semua walaupun hati aku ni sakit sgt2
Yang aku xtahan nye, bab bersama tu on pulak cm biase,
Tp lepas tu masih layan aku cm sampah
Aku letih, jujur aku xreti betul handle org cmni
Bile buat baik dipijak2, bila aku buat ego aku rse dia makin keras kepala
Bila aku paksa bincang jadi makin besar gaduh
Aku xnak bercerai sbb aku rse bersalah dkt anak aku ktorg bercerai psl selisih faham benda bodoh cmni
Tapi aku pon mentally aku rasa xtahan dihukum cmni
Aku solat ngaji doa dia lembut hati
Yang aku nampak perubahan alhmdulillah dia mula solat

Aku jenis yang ade rupa dan ade kerjaya, kalau ikutkan aku mmg nak move on
Tp entah hati aku masih sygkan dia
Tp smpai bila aku nak denial, org layan aku cmni tanda dah xde rse syg tu, nape aku ni masih mengharap
Sesapa ade pengalaman tolong share bagi kata semangat pls
Tq

manehnya Publish time 1-3-2022 10:29 AM

ego tinggi, yg zalim yang jahat

baru 1 thn kawen tu, sebelum kawen elok ke dia?

baru sgt fasa kamu ni dik .... bercerai



shalalaqueen Publish time 1-3-2022 10:34 AM

manehnya replied at 1-3-2022 10:29 AM
baru 1 thn kawen tu, sebelum kawen elok ke dia?

baru sgt fasa kamu ni dik ....

sebelum kahwen pun ego jugak tp xtau la perangai dia jenis nak xlayan lame2..
sy sedih sgt2, rasa malang sgt kahwen dgn dia ni... tp rse tersepit... hari2 g keje rase nak nanges rse ape salah sy smpai buat sy mcm ni
yg sy nampak dia mcm dah benci sgt dkt sy ni..

manehnya Publish time 1-3-2022 10:56 AM

shalalaqueen replied at 1-3-2022 10:34 AM
sebelum kahwen pun ego jugak tp xtau la perangai dia jenis nak xlayan lame2..
sy sedih sgt2, rasa...

tak bawa bincang dulu ka laki bini?

tnya apa dlmhati dia tu, apa msalah dia.. n suarakan juga isi hati kamu tu, tgk outcome dia mcm mana, tp sat g ni, ramai la forummer tlg bg consultation percuma

musangbodoh Publish time 1-3-2022 11:17 AM

ko nk mkn hati jer...file cerai je baru dia ader akai...

ko pun muda lg anak 1 ( ko amik jugak nie)...kata cantik ...laku ehhh;P

prettyuglybabe Publish time 1-3-2022 11:38 AM

always wanita yang rasa ada rupa ada kerjaya dapat laki taguna kan..
kalau betul ada rupa ada kerjaya, move on je la..
jangan bagi alasan anak itu anak ini..
u rasa bagus ke anak membesar dengan persekitaran mak bapak tak harmoni dok bertelagah tak ada komunikasi kasih sayang antara satu sama lain?

_kelly Publish time 1-3-2022 12:03 PM

oo jenis tak solat ke sebelum kawin? betulkan yg tu dulu

SedihPedih Publish time 1-3-2022 12:27 PM

for me tempoh awal perkahwinan tu penting utk banyak2 berbincang dan belajar toleransi both sides

tp kalau uols rasa x boleh go mcm tu..heart to heart discussion pun x boleh... bawalah diri tu..

lagi lama biar, makin makan hati...

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 12:32 PM

manehnya replied at 1-3-2022 10:56 AM
tak bawa bincang dulu ka laki bini?

tnya apa dlmhati dia tu, apa msalah dia.. n suarakan juga i ...

orang ego kak dia xnak berbincang..
sy ckp dia diam je
ajak berbincang mule la nk naik angin
die pernah ckp dia rse kosong la dia mcm kecik hati dgn sy sbb sy buat muka, benda tu dah lame tp dia sentap ag..sudahnya dah sebulan lebih dingin..
susah sgt org mcm ni, xnak memaafkan, susah nak lupekan, pdhal laki bini, dia lupa semua sy buat baik dkt dia..
dah buntu

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 12:33 PM

_kelly replied at 1-3-2022 12:03 PM
oo jenis tak solat ke sebelum kawin? betulkan yg tu dulu

haah, dia dah lama tak solat, cuma baru2 ni disesabkan gaduh ni, alhmdulillah tiba2 dia mcm nak mula jaga solat balik, sy happy bab tu.. tp dgn sy masih mcm meluat sgt

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 12:34 PM

prettyuglybabe replied at 1-3-2022 11:38 AM
always wanita yang rasa ada rupa ada kerjaya dapat laki taguna kan..
kalau betul ada rupa ada kerjay ...

tu la dok pikir jugak... tp kebanyakannya lelaki belum tentu leh terima anak kita mcm anak dorg sendiri
sbb tu rasa berat jugak nak move on
ade lelaki nak berkenalan tp nmpk la cm xikhlas bab anak tu

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 12:36 PM

musangbodoh replied at 1-3-2022 11:17 AM
ko nk mkn hati jer...file cerai je baru dia ader akai...

ko pun muda lg anak 1 ( ko amik jugak nie) ...

dok fikir jugak.. tp tula tgok muke anak rse xsmpai ati nak berdating baru huhu
rasa mcm kita pulak hancurkan rumah tangga sndiri
sy pun masih sygkan suami

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 12:38 PM

SedihPedih replied at 1-3-2022 12:27 PM
for me tempoh awal perkahwinan tu penting utk banyak2 berbincang dan belajar toleransi both sides

t ...

itulah , tgh bersabar....

_kelly Publish time 1-3-2022 01:03 PM

shalalaqueen replied at 1-3-2022 12:33 PM
haah, dia dah lama tak solat, cuma baru2 ni disesabkan gaduh ni, alhmdulillah tiba2 dia mcm nak mu ...

uols balas la balik buat ego jugak :$

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 01:57 PM

_kelly replied at 1-3-2022 01:03 PM
uols balas la balik buat ego jugak

tula tp tkut ego lwn ego kang bercerai pulak

Naatasha Publish time 1-3-2022 03:42 PM

Setahun tu rasanya dah lama juga. Tak kan nk tgu 5 tahun baru kata cukup lama unt tunggu dia berubah. Lagi bagi masa, lagi naik lemak la..

So pada sis macam mana? Kalau perangai dia tak berubah still ada plan nak tambah anak pada masa akan dtg?

shalalaqueen Publish time 1-3-2022 04:19 PM

Naatasha replied at 1-3-2022 03:42 PM
Setahun tu rasanya dah lama juga. Tak kan nk tgu 5 tahun baru kata cukup lama unt tunggu dia berubah ...

tahu..tp entah mmg masih syg..dlu sebelum kahwin mmg senang je fikir if ape2 bercerai je, lepas dah kahwin baru faham ape rasanya.. sy pun dah cuba duduk asing, tp xboleh..suami sy ade kebaikan dia cume perngai ego tu..hari2 doa mntk dia berubah :(

Naatasha Publish time 1-3-2022 05:44 PM

Edited by Naatasha at 1-3-2022 05:46 PM

shalalaqueen replied at 1-3-2022 04:19 PM
tahu..tp entah mmg masih syg..dlu sebelum kahwin mmg senang je fikir if ape2 bercerai je, lepas da ...

Sy bukan suruh awak bercerai pun. Tapi kalo awak nak kata bagi masa sbb baru setahun, tak boleh juga. Sepatutnya setahun ni dia kena start berubah dah. Maksud sy jgn la bagi muka kat dia lagi. Awak pun tulis dia layan awk mcm sampah, ape hal dia tu? And dia ingt dia je ada ego?

adila39 Publish time 1-3-2022 10:45 PM

too much ego it will ruin everything.

therefor, one of you need to make the move to fix it. Its either u fix it or u leave it...hopefully both of you can finally talk to one another, kalau u dah try banyak kali still mcm tu...maybe its time to decide la. Getting married is to be happy and sharing everything together not otherwise..if semua tak boleh tolerate decide, apa pun berdoala..jgn emo. Use brain and be wise.

Normabaru Publish time 2-3-2022 12:06 PM

Tips

Treat your marriage like your career
Sit down n discuss isu dia secara matang
Pilih masa n lokasi sesuai nk discuss
Cth lps solat lps makan..sebelum tidur
Try tanya apa yang jadi punca
Don't assume and don't judge
U can control urself and u can't control him
So cari solusi
Cite kat sini mcm one sided jugak sbnrnya
If 3bln solusi xjalan jugak
Then sit down again or file jela cerai
Hidup ni kita yang tentukan kebahagiaan kita
Sabar Itu indah tp klu xdihargai xguna jugak

Maybe juga u assume psl isu tarik muka padahal dia sentap benda lain yg u salah n xminta maaf smpi skrg?

U tak suka dia ego tp u sendiri pon maybe ego jugak

Only stupid people do same thing over and over again but expecting different results..mmg lambertttt lg
Pages: [1] 2 3
View full version: Stress suami ego


ADVERTISEMENT