PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 12:54 AM

Ampunkan aku tuhan

Assalamualaikum.Saya merupakan seorang wanita bekerjaya berusia 40 tahun.Masalah saya ialah saya ada penyakit mudah jatuh cinta kepada lelaki lain yg bukan suami saya.Tetapi setakat ini,saya tidak pernah berskandal.Saya cuma jatuh cinta sorang sorang je.Saya seorang yang dikategorikan cantik dan selalu bangga bila dipuji ramai orang bahawa saya cantik dan kelihatan muda berbanding rakan rakan seumur saya.Walaupun umur saya mencecah 40 tahun,tetapi saya selalu dilihat sebagai awal 30 an dan pujian ramai orang membuatkan saya makin sentiasa menjaga penampilan saya.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 12:56 AM

Maafkan saya sebab saya tidak tahu hendak mencurah dimana .Saya bukan pembaca tetap forum ini,tetapi saya ada akaun yg lama.Cuma untuk aduan masalah ini saya terpaksa daftar akaun lain sebab masalah saya ini sangat mengguris hati saya sendiri.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 12:58 AM

Saya berkahwin dengan suami sudah berbelas tahun dan cuma mempunyai satu anak.Saya mengahwininya tanpa banyak perasaan cinta padanya.Tetapi saya bertahan sebab suami saya seorang hamba Allah yang sangat sangat baik.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 01:00 AM

Tidak ada yang pernah kurang pada apa apa penjagaan suami kepada saya .Kami jarang mengucapkan cinta dan kurang spark dalam perhubungan tetapi makan pakai perasaan saya dia sangat menjaga.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 01:03 AM

Masalah saya ialah saya terjatuh hati dengan rakan sekerja saya yang lebih muda daripada saya.Saya simpan saja didalam hati dan saya tidak berskandal pun.Cuma hari ke hari saya biarkan diri saya terus hanyut dalam rindu saya kepada rakan sekerja tersebut.Rakan sekerja saya itu bujang dan tidak menarik dimata orang,cuma sikapnya agak menarik perhatian saya.Saya tidak pasti samada rakan sekerja saya itu ada teman wanita atau tidak.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 01:04 AM

Saya sangat membenci diri saya setiap kali saya hanyut dibuai perasaan dengan lelaki lain sedangkan suami saya yg halal utk saya,saya tak kenang langsung.Rasa jahat sangat diri saya,sampai saya rasa mahu mati sahaja daripada saya terus begini.

PerempuanDosa Publish time 1-4-2022 01:05 AM

Harap adalah diantara para pembaca boleh menasihati saya dan memberi tips kepada saya.Saya sangat down sekarang.

musangbodoh Publish time 1-4-2022 11:58 AM

kalo akulah...

kalo hg p kaunseling kt pej agama lh....(mesti dorang tekankan sabar dan dktkan diri pd Allah tahajud bagai)

....hg mintak cerai jelah...nnti adelah tu berbaris amik turn...jgn tipu diri sendiri..

awanysss Publish time 1-4-2022 01:33 PM

perasaan tak salah sis, bukan dlm kawalan kite.
cara control perasaan tu sis kena bijak sikit.
apa2 pun, igtlah hati manusia Allah yg pegang. doa byk2.

kalau rasa tak boleh jugak, berpisah je la.
tp i tak rasa u nak berpisah. so control la diri u k..

Lily_Elizabeth_ Publish time 1-4-2022 02:45 PM

I rasa baik hang mintakkk cerei.
Sebab hang cantik, kan kan kan?.

Tapi percayalah, lepeh je hang cerei, susah nak cari jejants yang nak ambil hang as a wife.
ATM wifey tu ye mungkin, jejants sekarang depa tgk gak, if mak jan tu kaya sure depa nak jadi laki baru mak jan tu, if mak jan semikin depa pun tak maww.

Tak suruh hang bertahan, tnya tnya orang pun kan tiada maknanya if didalam hati sudah tak mahu laki hang tu.

Ala relax lah chill chillax.
Ada laki pun okay tak ada laki pun okay.
Yang penting cantik selalu. Chiao!.

Normabaru Publish time 1-4-2022 10:20 PM

Edited by Normabaru at 2-4-2022 12:23 AM

Hmm...Cuba baca perintah Allah dalam Quran tentangkewajiban untuk tundukan pandangan...

lepastu pergilah betulkan niat bila berhias tu..

Ko actually nk redho Allah ke penghargaan manusia


Tepuk dada Tanya Iman..

Peringatan buat diri kaka yang alpa jua..

Salam Ramadhan kareem:loveliness:

zehra2 Publish time 2-4-2022 01:48 PM

orang yg dipuja tu tau ke?? atau TT yg perasan sendiri?
mcm org lain ckp laaa.. bek cerai je sebab ko perasan umur semakin muda.. laki ko pulak semakin tua..
lebih baik cerai skrg.. sementara suami tu boleh dpt pasangan yg lebih menghargai dia..
kang tunggu lagi 10 tahun.. dah semakin tua.. dengan penyakit lagi

MeeSai Publish time 2-4-2022 02:05 PM

pp spt dulu2.. masih ada tred2 kak hasanah ..

spt zaman kaka kim mencari jodoh di forum cari:lol:

edayildiz Publish time 2-4-2022 03:24 PM

kannnn lama pp takde teree hasanah:lol:

namr Publish time 2-4-2022 04:33 PM

Takyah tgk la..tutup mata:lol::lol:

lattehazelnut Publish time 4-4-2022 08:47 AM

Birah nye bini org sekarang..
Patut janda2 laku..
Belum cerai pun da ready kangkang kat jantan lain..

PerempuanDosa Publish time 5-4-2022 03:24 AM

Edited by PerempuanDosa at 5-4-2022 03:34 AM

musangbodoh replied at 1-4-2022 11:58 AM
kalo akulah...

kalo hg p kaunseling kt pej agama lh....(mesti dorang tekankan sabar dan dktkan diri ...

Salam.Tidak mungkin saya mintak cerai.Kenapa saya perlu bercerai untuk perhubungan yang tidak pasti.Kalau hubungan saya pasti sekalipun,entah entah lelaki yang saya minat itu tidak sebaik suami saya.Sebab saya cuma meminati rakan sekerja saya itu dalam diam,tetapi saya tidak kenal perangai sebenar lelaki itu,dan of course saya cuma bertepuk sebelah tangan.Si lelaki itu tidak tahu dan tak terjangka pun saya diam diam meminati.Lagipun saya dah 40 .Lelaki itu baharu 32 tahun.Entah entah sudah ada yang punya.Isunya bukan lelaki itu tetapi perasaan gatal saya yang tidak berkadaran dengan status isteri orang ini.Memalukan betul saya ini.

PerempuanDosa Publish time 5-4-2022 03:28 AM

musangbodoh replied at 1-4-2022 11:58 AM
kalo akulah...

kalo hg p kaunseling kt pej agama lh....(mesti dorang tekankan sabar dan dktkan diri ...

Satu lagi,saya tidak berharap pun orang beratur nakkan saya sekiranya saya habis bercerai.Kalau menjadi janda sekalipun,saya akan memilih betul betul mencari pengganti baru dan ambil pengajaran atas perkahwinan yang lepas.Kalau tidak ada yang sesuai,lebih baik single bekerja membesarkan anak sahaja.Tapi terima kasih atas reply dikala saya bersedih .

PerempuanDosa Publish time 5-4-2022 03:33 AM

awanysss replied at 1-4-2022 01:33 PM
perasaan tak salah sis, bukan dlm kawalan kite.
cara control perasaan tu sis kena bijak sikit.
apa2...

Ini betul sis,ada juga beberapa kali saya berdoa kepada tuhan agar terbalikkan hati saya agar saya hilang perasaan suka kepada lelaki lain.Betul sis cakap,perasaan tu memang ada cuma saya kena control.Terima kasih sis.Saya hargai nasihat sis.Doakan saya agar terus setia kepada suami saya yang tiada berbuat apa apa salah kepada saya ini.Saya hanya mampu berdoa agar timbul rasa cinta dan setia yang teramat kepada suami saya.Kadang saya sampai terfikir nak membomoh diri sendiri agar tergila gilakan suami sendiri tapi saya tak sanggup menjadi syirik sebab saya sudah cukup banyak dosa,tidak tertanggung rasanya dihumban keneraka kerana syirik.

PerempuanDosa Publish time 5-4-2022 03:39 AM

Lily_Elizabeth_ replied at 1-4-2022 02:45 PM
I rasa baik hang mintakkk cerei.
Sebab hang cantik, kan kan kan?.



Betul sis.Mana mungkin lelaki muda mahukan saya sekiranya saya bercerai.Cuma saya sahaja yang perasan sendiri dengan kawan sekerja saya itu.Mungkin saya fikir saya masih cantik dan bekerjaya dan kebetulan kawan sekerja saya itu bujang maka saya harap dia boleh sukakan saya.Padahal saya tahu,mana mungkin hubungan itu terjadi sebab saya isteri orang,lebih tua dan tidak mungkin sanggup memulakan proses memulakan keluarga sekali lagi.Banyak sangat menonton cerita World of the married juga mungkin menjadi penyumbangyang menghasut fikiran jahat saya.
Pages: [1] 2 3 4 5
View full version: Ampunkan aku tuhan


ADVERTISEMENT