rina0602 Publish time 18-7-2022 02:00 PM

Hilang Barang Kemas di panggung wayang

Isnin lepas tengok wayang kat Cheras Selatan. Dah keluar jalan2 kat kedai baru perasan gelang tangan sebelah dah takde. Kemungkinan terputus masa kat dalam wayang tu. Syak tersangkut kat baju anak sebab anak tidur kat tangan yang gelang terputus tu.
Lepas tu kelam kabut la pegi kat situ tapi yang sedihnya diaorang tak bagi pun masuk nak cari sendiri. Staff nya yang carikan. Takde la katanya. Diminta bagi no phone dan details konon akan telefon la kalau jumpa. Takde pun call. Bila nak tengok cctv diminta nya bawak report dan polis sekali. Polis mana nak layan kalau semata2 nak tgk cctv sebab gelang terputus. Memang putus kat dalam tu sebabnya dah tgk cctv kat kedai2 lain memang semua bagi je dan ada je. Lepas keluar baru takde gelangnya. Sayang, sebab gelang tu beli 7,8 tahun lepas. Dah buat report polis cuma nak bawa polis sekali tu yg mcm leceh sikit. Ada ke polis nak layan sebab kecuaian sendiri. Masa baru hilang tu dah redha dah tapi lepas tu terfikir pulak.Tu yang gigih jugak buat report polis bagai.

Ada tak sapa2 kat sini pernah hilang barang apa2 kat panggung wayang? dapat balik tak? Kalau kejadian isnin minggu lepas rakaman cctv masih ada tak? agak2 clear tak? Nak call tapi diaorang takde no phone plak. Dah email tapi tak reply. 2 kali email tapi tak reply pun. Risau plak datang dengan polis nanti buat penat polis je.

Dah call jgk polis yg incharge kes ni tapi polis pun ckp kenapa nak kena ada polis sekali. Report tu je dah boleh guna pakai. Tapi tu la baru call je, tak pergi lagi pun balai polis tu nak tanya betul2.

_blackbird Publish time 20-7-2022 01:00 PM

on average cctv boleh keep data record for 30 days depends pada storage. kalau dah hilang tu dlm masa hari yg sama tak jumpa redho je la mmg bukan rezeki dah. move on je lah kumpul balik duit beli gelang baru

rina0602 Publish time 20-7-2022 03:19 PM

_blackbird replied at 20-7-2022 01:00 PM
on average cctv boleh keep data record for 30 days depends pada storage. kalau dah hilang tu dlm mas ...

waaaaa :'(:'( 7, 8 tahun bersama. Makan bersama, mandi bersama, tido bersama. Takde pengganti :'(

Tu la pelan2 nak redha ni. Husband malas layan kalau nak kena pegi balai polis panggil polis pegi ke panggung wayang tu..haha. TQ reply {:1_149:}

_blackbird Publish time 20-7-2022 04:45 PM

rina0602 replied at 20-7-2022 07:19 AM
waaaaa7, 8 tahun bersama. Makan bersama, mandi bersama, tido bersama. Takde pengganti   ...

redho je la cuols. gelang berapa gram? kalau 50g ke atas makan masa juga nak move on.

rina0602 Publish time 20-7-2022 04:51 PM

_blackbird replied at 20-7-2022 04:45 PM
redho je la cuols. gelang berapa gram? kalau 50g ke atas makan masa juga nak move on.

Kalau 50g jatuh bedebuk bunyi iols sedar..haha. bak kata laki ku gigih2 bawa polis gi tgk cctv gelang pun tak nampak agaknya ;P tapi tu la gelang pertama beli bila keje. Tu yang sedih maratapi pilu..haha.

_blackbird Publish time 20-7-2022 05:02 PM

rina0602 replied at 20-7-2022 08:51 AM
Kalau 50g jatuh bedebuk bunyi iols sedar..haha. bak kata laki ku gigih2 bawa polis gi tgk cctv gel ...

nnt ada rezeki beli lah design yg sama. takda la rasa kehilangan sgt. benda yg ada sentimental value ni kalau kecik2 mana pon tetap rasa terkilan juga kalau hilang

ainonymous Publish time 20-7-2022 05:06 PM

alahai sedih nyaaa..paham perasaan kehilangan barang kesayangan tu. u redha kan hati je sis, jodoh u dgn gelang sampai situ je, Tuhan dah tetapkan bukan rezeki u lagi. kalau rasa tak boleh move on, u viralkan je cakap wayang tu kemain tak bg tgk cctv bagai even dah ada report pulis. kekekekek zaman viral ni laju

lattehazelnut Publish time 20-7-2022 08:55 PM

Edited by lattehazelnut at 20-7-2022 08:56 PM

Pnh hilang kunci.. i immediately beli tiket lain masuk cari..
Xjumpa pun sbb gelap..
N i takut nk meraba bawah kusi..
Lost&found pun xde..

rina0602 Publish time 21-7-2022 02:03 PM

Edited by rina0602 at 21-7-2022 02:15 PM

_blackbird replied at 20-7-2022 05:02 PM
nnt ada rezeki beli lah design yg sama. takda la rasa kehilangan sgt. benda yg ada sentimental val ...
Kannn..kena beli design sama jugak baru tenang sikit hati..haha. Tenkiu uolsss:loveliness:

rina0602 Publish time 21-7-2022 02:11 PM

ainonymous replied at 20-7-2022 05:06 PM
alahai sedih nyaaa..paham perasaan kehilangan barang kesayangan tu. u redha kan hati je sis, jodoh u ...

Hahaha..Menyampah tau, ketat sgt prosedur nak tgk cctv pun..kena panggil polis bagai. Memang bye bye la barang kalau x gigih. Kedai lain2 semua boleh tolong tgk kan cctv. Terima kasih kedai lao lao & Daiso Aeon Cheras Selatan. Jasamu dikenang. Tu la bak kata kawan ku anggap je la ada zakat terkurang bayar dah dibayar :$

rina0602 Publish time 21-7-2022 02:13 PM

lattehazelnut replied at 20-7-2022 08:55 PM
Pnh hilang kunci.. i immediately beli tiket lain masuk cari..
Xjumpa pun sbb gelap..
N i takut nk me ...

ohh serius la beli tiket lain. Memang itu je jln penyelasaian nya kan kalau brg tertinggal kat dalam tu. Mesti i gigih2 meraba kat kerusi tu. Menyesal tau bagitau staff tu barang kemas terjatuh, end up memang tak dpt balik pun :'(
Pages: [1]
View full version: Hilang Barang Kemas di panggung wayang


ADVERTISEMENT