NadrahRuhDania Publish time 28-7-2022 12:47 AM

Just sharing my feelings

Hi forumers. Hari tu terdengar perbualan kakak ipar i dgn husband pasal tanah pusaka yg dinamakan atas nama abg sulung diorang. Both in laws i dah xde. Dari gaya dia tu, nampak la nak minta jual n bahagia sama rata kat adik beradik. Siap cakap diorang bukan org senang. Lepas dengar conversation tu, i terbayang kalau laki i mati, mesti diorang adik beradik nak tuntut hak diorang. Normal ke perasaan ni?

I ada beli 1 rumah apartment buat sewa. Husband pula ada beli 2 buah apartment jugak, currently kitorang tinggal kat one of rumah parents i hibahkan. Parents i hibah kat setiap sorang anak diorang 4 buah rumah teres (currently ada penyewa duduk), alhamdulillah ada rezeki lebih sebab parents i jenis x boros n banyak beli properties masa muda.

Sekarang ni, siblings dia tahu adik lelaki diorang ada beli rumah. And normal ke i risau plus i xde anak lelaki? (Husband i keje paling ok antara adik beradik diorang, tapi makan gaji je la, xbanyak dlm 20k sebulan.) kitorang early 30s.

Farnor Publish time 29-7-2022 02:23 AM

Dah berapa lama kahwin?

adila39 Publish time 29-7-2022 10:44 AM

normal, so buatla persedian to make sure u and kids secure ..but at the same time jgnla sampai takde empathy so its like kena balance ..hope all goes well.

penmerah Publish time 29-7-2022 11:23 AM

Normal je perasaan Tu
So you laki Bini tak buat hibah ke?

cekgihani Publish time 30-7-2022 08:44 AM

Elok buat pembahagian tanah pusaka tu masa suami u tgh hidup lg ni. Kalo dia xde, susah plk nanti.

Yg paling penting..harta u dan suami u tu elok buat hibah siap2. Sbb u xde anak laki kan. Isteri dpt skit je tau. Byk hrta pegi ke bapa/adik bradik.laki. I tau sbb i xde anak. Kes xde anak dan ada ank ppuan ni lebih kurang je. So buat la hibah.

Bila kes mcm ni..i dahulukan urusan hrta sepencarian tu. Sbb tu mmg usaha kita laki bini. Kalo yg pusaka tu, mmg dr ibu bapa. Kalo dpt alhamdulillah. Kalo xdapat pun xpe sbb dh ada hrta sndri
Pages: [1]
View full version: Just sharing my feelings


ADVERTISEMENT