jantung_pisang Publish time 9-8-2022 09:00 PM

Kerja bank

Hi uols...just nak tanya..if nak kerja bank apakah yg kriteria yg diperlukan?ada kita di check ccriss ctos...bankruptcy?macam mana diorang check ya?boleh tolong?

adila39 Publish time 10-8-2022 10:52 AM

apply aje la jika semua diatas tidak ada isu

jantung_pisang Publish time 10-8-2022 10:33 PM

adila39 replied at 10-8-2022 10:52 AM
apply aje la jika semua diatas tidak ada isu

Klo ada issue xboleh apply ke?huhu

zuri154 Publish time 13-8-2022 07:53 PM

Kalau bank tersebut ada minta concern you utk check, then dorg akan check la. In case you tak nak sign borang concern tersebut sb x nk bg dorg check, dorg pun ada hak tak nak ambik you kerja. Win win situation. Lagipun setiap tahun staf bank mmg kena declare situasi ccris & ctos masing2. Bank x mtk staf tunjuk tp dlm declaration tu mmg kita kena jawab la beberapa soklan yg berkaitan. Last sblum sign ada tulis sekiranya kita bg akaun palsu, bank bole terminate kita. Staf bank x bole ada masalah hutang yg serius lagi2 jika dia keje yg melibatkan duit di kaunter. Spouse kpd staf bank pun sama. Sb masalah2 sebegini bole menjurus kpd salah laku dikemudian hari. Dan yg penting, staf bank x bole bankrupt, nnt tandatangan tak laku. Kesannya dokumen bank tak laku. Kerja dgn bank adalah salah satu pekerjaan yg berisiko tinggi. Tp jgn takut. Buat keje mcm biasa. Semoga Allah lindungi kita.

zuri154 Publish time 13-8-2022 07:54 PM

Komen aku di atas ada kesalahan ejaan... bkn concern tapi yg btul consent... hihi

zuri154 Publish time 13-8-2022 07:55 PM

* bkn bg akaun palsu tp bg akuan palsu... sori taip cepat sgt... hihi

duricinta Publish time 18-8-2022 10:48 PM

After interview n confirm bank akan ambik keje, HR akan check semua, termasuk la klu ada blacklist dr company telco.

jantung_pisang Publish time 20-8-2022 02:29 PM

duricinta replied at 18-8-2022 10:48 PM
After interview n confirm bank akan ambik keje, HR akan check semua, termasuk la klu ada blacklist d ...

Kalau tak lepas then tak dapat offer letter ke?or bagaimana

jantung_pisang Publish time 20-8-2022 02:30 PM

zuri154 replied at 13-8-2022 07:53 PM
Kalau bank tersebut ada minta concern you utk check, then dorg akan check la. In case you tak nak si ...

I see...actually..aku dah iv pon...tp sbb member aku ckp klo ada blacklist ctos ke ccriss ke xdapat LO..so aku agak cuak...btw...thanks for info te

duricinta Publish time 20-8-2022 05:42 PM

jantung_pisang replied at 20-8-2022 02:29 PM
Kalau tak lepas then tak dapat offer letter ke?or bagaimana

Klu yg penting2 mcm ctos ccris tu biasanye susah nk dpt..tp klu blacklist celcom cthnye dia akan mintak settlekn dlu, bagi bukti br dorg bole ambik keje, tu pun klu dorg x d choice lain nak ambik u jgak, klu ada byk candidate lain susah la nk terpilih melainkan resume u mmg power

jantung_pisang Publish time 20-8-2022 07:31 PM

duricinta replied at 20-8-2022 05:42 PM
Klu yg penting2 mcm ctos ccris tu biasanye susah nk dpt..tp klu blacklist celcom cthnye dia akan m ...

Owh thanks for info ye.....hopefully dpt la....

jantung_pisang Publish time 20-8-2022 07:33 PM

duricinta replied at 20-8-2022 05:42 PM
Klu yg penting2 mcm ctos ccris tu biasanye susah nk dpt..tp klu blacklist celcom cthnye dia akan m ...

I mmg dh kje bank sbnya tp nk jump br sedar ada rekod ccriss n ctos...risau x lps

batu kikir Publish time 9-9-2022 11:43 PM

Kalau nak sangat kerja Bank.....ini unit/department yg you bolih consider:
1. Peniaga (dealer), Treasury
2. Corporate marketing
3. Group risk management.
Except these 3, kerja di Bank ni monotonous,no life,stress to meet deadline and KPI,bolih jadikan diri introvert (tak campur orang).

jantung_pisang Publish time 10-9-2022 08:06 PM

batu kikir replied at 9-9-2022 11:43 PM
Kalau nak sangat kerja Bank.....ini unit/department yg you bolih consider:
1. Peniaga (dealer), Trea ...

Thanks awak.....blh try nt...ada 0 ke tempat u
Pages: [1]
View full version: Kerja bank


ADVERTISEMENT