purple_leo Publish time 20-10-2014 10:32 AM

org dh xnk...cekalkn hati, cari lain bro...xpon enjoy life while single ni...life is short make it sweet.

manehnya Publish time 20-10-2014 11:12 AM

gila

apsai yg p bercerai dh kawein 3tahun?

ketupat79 Publish time 20-10-2014 11:33 AM

gila talak ke?

xoxopac08 Publish time 20-10-2014 11:52 AM

baiknye hati tt ni. dah bercerai pun masih sanggup kuarkan duit banje sopink si janda. nak tanya ni, janda tt ni mesti cantik orang nyer kan. hehehe. ape pun, tt kena move on. lupakanlah dia walaupun payah. kalau betul dia sayangkan tt, dia xkan buat tt sakit hati mcm tu.

rafiz28 Publish time 20-10-2014 12:14 PM

ketupat79 posted on 20-10-2014 11:33 AM static/image/common/back.gif
gila talak ke?

haah gila talak..kenapa ko pun teringin nak rasa ke??

rafiz28 Publish time 20-10-2014 12:17 PM

mizzmimi posted on 20-10-2014 07:01 AM static/image/common/back.gif
Kalau ko rasa ada dosa ngan dia.. Ko minta maaf, dia maafkan ko, tapi tak bermakna dia akan terima k ...

aku tak de la ungkit, tapi aku dah cuba kan yg terbaik, masa bercerai dia tak kerja, habis tu takkan la nak biarkan je mcm tu..aku pun dah move on.

rafiz28 Publish time 20-10-2014 12:21 PM

xoxopac08 posted on 20-10-2014 11:52 AM static/image/common/back.gif
baiknye hati tt ni. dah bercerai pun masih sanggup kuarkan duit banje sopink si janda. nak tanya ni, ...

Tahla aku tak tahu nak explain mcmana, dia pernah jadi sebahagian dlm hidup aku, orang tak berkahwin dn bercerai mmg tak dapat merasainya mmg aku salah semuanya punca dari aku, kalau aku ckp dia cantik ada orang ckp aku gila talak pulak..{:3_89:}

msrosse Publish time 20-10-2014 12:22 PM

ermm ... buleh share tak sebab musabab penceraian dulu ... klu tau from the root baru buleh macik rosse keluarkan hujah2 yg bernas giteww ... ni nak komen pun tak tau hujung pangkal terus jump to conclusion nnti mislead plk ...

xoxopac08 Publish time 20-10-2014 12:30 PM

rafiz28 posted on 20-10-2014 12:21 PM static/image/common/back.gif
Tahla aku tak tahu nak explain mcmana, dia pernah jadi sebahagian dlm hidup aku, orang tak berkahw ...

tt. saya ni pernah berkahwin lima tahun dan menjanda lepas tu kawin kali kedua. saya merasa hilang suami pertama sekejap. bayangkan usia perkahwinan kami 5 tahun, saya pernah makan sepak terajang dia. saya pernah merasa semua tu tt. sekarang ni nak masuk tahun ketiga dengan suami baru. saya sayang suami baru walaupun kengkadang ada perasaaan geram kat dia. itu saya cakap dgn tt, move on je. bila tt dah jatuhkan talak kepada ex dia dah bebas. kalu dia betul sayang tt, dia rujuk ngn tt masa dalam eddah dulu. sabar ye tt. kalau boleh tt cari pengganti lain. jangan kejarkan dia lagi.

azre Publish time 20-10-2014 12:56 PM

rafiz28 posted on 20-10-2014 01:25 AM static/image/common/back.gif
terima kasih memberi nasihat, aku akan move on, perkara baru berlaku, hati sedang retak sejuta, ak ...

Laaa... ada sambungan kisah kau ni rupanya.... :lol: aku dh agak dah kau takleh move on....
Bro, aku rasa la kan, x wife kau tu mmg dh tak nak kat kau... dlm masa yg sama, dia nak sakitkan hati kau sbb dia tahu yg kau masih tergila gila kan dia .... hidup kau GILAKAN dia... dia dpt CONTROL hati kau... so, dia MASTER, kau SLAVE...
kau pernah buat dia teruk dulu, skrg ni dia nak kena kan kau pulak... dia ni jenis taknak memaafkan... jenis berdendam... jenis yg nak memainkan perasaan orang... kau dh hinakan diri kau melutut merayu pada dia... kau dh mengaku kesilapan kau, dan kau nak berubah... tp dia tetap gak mcm tu, dan worst thing is, dia berikan kau HARAPAN PALSU....

Bro, cara berkesan kau nak lupakan dia ialah dengan fikirkan yg dia ni tak baik mana pun...

kau lebih layak dpt isteri yg betul2 sayangkan kau..

She is just HISTORY... tak guna dh kau hadap dgn dia..kalau kau bina kembali rumahtangga dgn dia, things wont be the same... kertas yg dah direnyukkan, tak akan jadi kertas yg elok semula.... dan kisah kisah silam kau dgn dia kembali jadi isu isu berbangkit nanti...

baik kau TUTUP kisah kau dgn dia! selagi kau tak TUTUP buku dgn dia, selagi tu kau akan jadi HAMBA cinta dia even kalau kau dah rujuk semula..kau ttp takkan bahagia...KAU NAK JD GILA???

bina hidup baharu dgn orang lain.. move on, jd a BETTER you....
jadikan kisah kau dgn x wife kau tu, a LESSON....
you wont know, there is another women that is better....and kau kena percaya itu...   
start fresh, with a new wife...
remember start FRESH.... build a PERFECT MARRIAGE!

ketupat79 Publish time 20-10-2014 12:58 PM

rafiz28 posted on 20-10-2014 12:14 PM static/image/common/back.gif
haah gila talak..kenapa ko pun teringin nak rasa ke??

sentap ke?

move on bro. sudah terang lagi bersuluh dia taknak kat ko lagi jika tidak masakan dia kenalkan bf baru dia dekat engkau. Padahal boleh je dia explain tanpa kenalkan. Sebab nak bagi ko paham sebab ko susah nak paham. Mungkin sebelum ni dia dah bagi ko hint2 tapi ko tak paham. Maka kami kat sini pun dah cakap move on tapi ko pun tak nak memahami bahasa mudah kami. So good luck la sebab bukan semua perempuan nak mulakan balik episod sedih dan tak bahagia masa bersama dulu. Kecuali ko cinta mati sheol. Tapi nampaknya macam tak je.
tapi....
aku pun boleh cakap benda yang nak sedapkan hati ko iaitu sebenarnya exwife ko tu nak duga hati ko saja. Nak tengok sejauh mana ko bole pujuk dia untuk pujuk balik untuk dia terima ko. nak tengok ko bersungguh2 ke tak. Adakah ko benar2 cinta mati sama dia.

pilihla mana ko suka.


beldandy Publish time 20-10-2014 01:01 PM

tak berjaya jugak ko pikat hati dia eh?
aku simpati juga dgn ko
nampaknya hati dia betul2 dah tertutup untuk ko
betapa besarnya harga yg terpaksa ko bayar untuk kesilapan ko yg lalu

maafkan diri sendiri...dan mulakan langkah baru...
sedihnya...

mamapea Publish time 20-10-2014 01:10 PM

TT mesti seorang suami yg sgt baik...untung sapa2 dpt TT...
aku doakan semoga TT bertemu jodoh yg sepadan dan sama baik dgn TT...
Amin... Last edited by mamapea on 20-10-2014 01:37 PM

azre Publish time 20-10-2014 01:22 PM

mamapea posted on 20-10-2014 01:10 PM static/image/common/back.gif
TT mesti seorang suami yg sgt baik...untung sapa2 TT...
aku doakan semoga TT bertemu jodoh yg sepad ...
aku pun percaya TT seorang yg setia pada yg satu...
cumanya TT dulu silap sebab bahana MLM....
TT sebenarnya orang yg berwawasan..cuma dia salah landasan...TT too young, too lack of life experience... thats normal for everyone..
learnt from mistake, tp the best way, learn from other poeple's mistake...
TT, kau kena balance kan work-life..
jgn fikir sgt masa muda ni konon nak cari duit byk2 , nanti dh tua dh boleh goyang kaki..
NO, itu konsep salah..
masa muda ni kau pun kena balance life-work...
umur muda ni dtg sekali je...
kalau kau tak enjoy life masa muda ni...ia takkan dtg la gi dah...
masa tua mmg yea akan datang,tp masa ko dh tua, takkan ever ever sama dgn masa muda...
rezeki insyaAllah akan sentiasa ada... jgn terlalu paranoid dgn masa tua takut takde duit...
Last edited by azre on 20-10-2014 01:23 PM

Badut.Sarkas Publish time 20-10-2014 01:37 PM

have a break up sex with her, say goodbye and move on.

clarizsa Publish time 20-10-2014 01:54 PM

ya tt mmg bodoh... sila cari awek baru dan minta jantan kontot tu pulangkan semua duit yg tt secara bodohnya labur kat janda tu...

bodohnya.. tapi kesian laa...

clarizsa Publish time 20-10-2014 02:05 PM

ooo lpas baca thread lama tt thn 2012, i phm perasaan janda tt...

mmg korang x layak bersama..

Clover_Hill Publish time 20-10-2014 02:25 PM

Baru khatam baca thread asal silah punca perceraian tt ni
honestly aku tumpang sedih dgn apa yg terjadi
baik di pihak ex wife tt, mahupun kat tt sendiri

apa yg boleh aku katakan, orang perempuan ni kalau takat calar balar sikit sebanyak tu, masih mampu dia halalkan
tapi apa nak buat, luka yang ex tt alami trlalu dalam
hingga dia berpatah arang berkerat rotan betul dgn tt

So tt, spt yang dicadang oleh porumer yang lain, lets bygone be bygone
bina kekuatan dari sekarang
sekali melangkah ke depan, teruskan
tak perlu nak toleh ke belakang
hat lepas jadikan panduan..never repeat the same mistake again

sambil2 tu doa sesungguh dengan Dia
mintak betul-betul..andai betul ada jodoh tt dgn dia lagi, maka dekatkanlah hati ex dengan tt
tapi andai ada aturan Dia yang lebih baik untuk tt, mintak Dia tunjukkan..

Ku doakan masih ada sinar bahagia untuk TT di kedian ari..insha'allah..aameen..

mizzmimi Publish time 20-10-2014 02:58 PM

rafiz28 posted on 20-10-2014 12:17 PM
aku tak de la ungkit, tapi aku dah cuba kan yg terbaik, masa bercerai dia tak kerja, habis tu takk ...

Oo.. Sorry tt.. Orang lelaki memang kalau boleh nak provide untuk orang yang dia sayang.. Semoga tt tabah menghadapi semua ni.. K..

acuralegend Publish time 20-10-2014 04:08 PM

apa yg istimewanya ex bini ko tu?perempuan ramai lagi brader..
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
View full version: Jandaku oh Jandaku apa lagi dosaku


ADVERTISEMENT