fisherman Publish time 23-10-2014 10:53 AM

TT, clearly you dah di pergunakan. Dia minta masa. You dengan harapan, akan kembali bersama dia. Dia pulak dgn akal nak cari camna tak nak kembali. Putus cinta mmg sangat menyakitkan. Tapi kene gak hadap. Stop support dia, move on lah.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 12:52 PM

xoxopac08 posted on 20-10-2014 12:30 PM static/image/common/back.gif
tt. saya ni pernah berkahwin lima tahun dan menjanda lepas tu kawin kali kedua. saya merasa hilang ...

Sedihnye aku dgn cerita ko TT, aku doakan ko bahagia sampai akhir hayat, aku akui aku memang lelaki tak guna..

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:04 PM

azre posted on 20-10-2014 12:56 PM static/image/common/back.gif
Laaa... ada sambungan kisah kau ni rupanya....aku dh agak dah kau takleh move on....
Bro,...

Aku rasa mcm kena penampar dgn kata2 ajaib ko!!..Terima kasih tak terhingga, aku sbnrnye bkn tak berusaha melupakan dia atau buang dia terus dari kehidupan aku ni kan, aku dah cuba, byk kali aku cuba, sampai aku pernah xbalik rumah tido dlm kereta, angkut baju tido rumah kawan,tapi aku xboleh tahan rindukan dia sgt ( bkn sex ok ) , mcmana aku lari pun aku akan pth balik jumpa dia, lagi plak aku mcm byk fikir sikit, contoh mcm kalau aku xtolong byrkan mcmana dia nk cari duit, walaupun sbnrnye bkn lagi hak aku nak ambil tahu, lepas bercerai pun aku dah kasi dia sara hidup yang lebih dari cukup untuk dia sampai dia boleh berdiri atas kaki sendiri.. Terima kasih tt aku masuk forum ni utk celikkan mata aku, aku ni bkn lelaki yg suka canang masalah aku kat pria2 diluar sana, kt snila tempat aku nk berbincang n dgr pendapat..Aku akan berazam dan ingat ayat ko!! {:singo

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:15 PM

azre posted on 20-10-2014 01:22 PM static/image/common/back.gif
aku pun percaya TT seorang yg setia pada yg satu...
cumanya TT dulu silap sebab bahana MLM....
...

Aku tgok kawan2 aku yg dah kawin mcm tak de pape je yang berlaku, tak balik rumah, outstation sampai 3,4 hari off fone bagai, segan aku nak bertanya, mungkin diorg mcm aku jugak malu nk cerita kat org masalahkan, diorg pun tak tahu aku bercerai berai, aku buget bila aku dah xde hutang lega sikit, sen aku dah cukup aku nk kerja la mcm biasa, yg ada gaji tetap, ada off day, buat MLM mmg sementara, aku dah terjebak lama dah dlm ni, kadang2 rasa sedih..bila la semua ni akan berakhir..tq TT.. mmg dia xnak aku semula, aku dpt rasakan mmg hati dia dah terpadam terus untuk aku, tak apalah kalau mcmtu, bkn jodoh aku lagi.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:22 PM

Clover_Hill posted on 20-10-2014 02:25 PM static/image/common/back.gif
Baru khatam baca thread asal silah punca perceraian tt ni
honestly aku tumpang sedih dgn apa yg ter ...

Aku pun terima hakikat yang masa takkan berputar semula utk aku, kalau ada jodoh kami mungkin 30 thn akan dtg pun akan bersama, kalau tak ada tak pela, aku pun tak tunggu, emak aku dulu sblm kawin dah ckp dah dgn aku, boleh ke ni? boleh ke ni? mak aku pun suruh fikir msak2, bkn salahdia pun.. Thanks tt atas nasihat.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:24 PM

acuralegend posted on 20-10-2014 04:08 PM static/image/common/back.gif
apa yg istimewanya ex bini ko tu?perempuan ramai lagi brader..

Nak cakap pasal istimewa susah sikit,tu la nak mencari la ni..kot2 ada awek ajak kawin.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:26 PM

xoxopac08 posted on 20-10-2014 04:38 PM static/image/common/back.gif
Aku rasa kan, mesti ex bini dia ni cun. sebab tu dia sayang sampai macam ni sekali. pompuan kat lu ...

Kenapa aku rasa ayat ko mcm dasht sikit..hahaha...Aku ada jugak date dgn perempuan lain, tapi susahnya nak membina cinta.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:28 PM

cloudy_83 posted on 20-10-2014 05:08 PM static/image/common/back.gif
dah baca dah thread lama.tt.
ex wife u ni dia tengah detox. dia nak reset balik. selama ni dia rasa ...

Tq tt atas nasihat..Aku pun rasa mcm ada betolnya nasihat tt, aku xbca ada aura negetif, apa yg ko tulis memg betol.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:34 PM

nanacinta posted on 20-10-2014 05:48 PM static/image/common/back.gif
orang kata kalau lelaki susah lupakan ex wife ni sebab she's a DRUG not NASI LEMAK...kalau makan nas ...

Nanacinta..Drug mcmana? maaf sy khias2 ni tak brapa phm

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:37 PM

chazey posted on 20-10-2014 08:48 PM static/image/common/back.gif
Kalau ikut cerita tt di thread lama,

Ex heol bukan saja cun (ramai peminat sebelum kawin),


Baiklah.. Aku setuju {:crowo.. tapi salah ke aku berusaha.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:40 PM

obses_budak posted on 20-10-2014 09:12 PM static/image/common/back.gif
Paham perasaan tu.. I lg truk kot.. Tp sila move on.. Positif gn diri sndiri.. Jgn pk kte xdpt hdup...

kenapa?? apa telah berlaku dalam kehidupan ko??

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:43 PM

kudajantan77 posted on 21-10-2014 11:02 AM static/image/common/back.gif
ko pegi bercuti la bro ... kalo ko pegi korea atau thailand, sah2 ko tk pandang sangat dah awek2 b ...

Perghhh..aku ada jugak pergi melancong kesana, tapi tah la mcm xselera la aku membygkan..tutt..aku rasa mungkin kena pergi negara mat saleh mungkin lain sikit pandgn mata turun ke hati.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:57 PM

CrowneGlory posted on 23-10-2014 01:52 AM static/image/common/back.gif
Apa yg best sgt dia tu sampai ko gila talak mcm ni... Pukul ko lg, jd atm bergerak, maki hamun... Me ...

Ayat ko buat hati aku berpusing, ye la dia pun asyik la panggil aku si hidung kemik eko berpintal tu berbulan2, yg aku asyik la panggil sayang, ayang, sayang.. Dah kenapa aku ni.

rafiz28 Publish time 23-10-2014 01:58 PM

fisherman posted on 23-10-2014 10:53 AM static/image/common/back.gif
TT, clearly you dah di pergunakan. Dia minta masa. You dengan harapan, akan kembali bersama dia. Dia ...

Ye..aku ni terlalu memikirkan yang aku bersalah..aku xberani nk cakap tak boleh..apa saja yg dia suruh aku xberani nk kata tak nak..sekarang aku kena kuatkan hati aku. Tq tt.

gaza Publish time 23-10-2014 04:40 PM

Terima la sebuah lagu dr STEELHEART - She's Gone....

"She's Gone (Lady)"

She's gone,
Out of my life.
I was wrong,
I'm to blame,
I was so untrue.
I can't live without her love.

In my life
There's just an empty space.
All my dreams are lost,
I'm wasting away.
Forgive me, girl.



Lady, won't you save me?
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me
For all I've done to you?
Lady, oh, lady.

She's gone,
Out of my life.
Oh, she's gone.
I find it so hard to go on.
I really miss that girl, my love.

Come back into my arms.
I'm so alone,
I'm begging you,
I'm down on my knees.
Forgive me, girl.



Lady, oh, lady.
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I've done to you.

{:heroo

mylmor Publish time 23-10-2014 04:51 PM

kesian kt ko ye tt....
tp bile bace blk benang lame ko....
tetibe hati aku ckp : padan muke!

aku rase ex ko rase yg ko dah dera dia mentally for 3 years...so dia nak balas balik la...
Revenge is a dish that should be eaten cold kekdahnye

clarizsa Publish time 23-10-2014 08:24 PM

TT ooii... TT tu stands for Tuan Tanah... ie; org yg buka thread @ benang ni...

u la TT...

kelakar la u bahasakan forumers yg melawat sini sbg TT... ;P

jfq Publish time 23-10-2014 08:47 PM

Org yg dia reply tu dia panggil tt ;P

Esmiria Publish time 23-10-2014 08:52 PM

jfq posted on 23-10-2014 12:47 PM static/image/common/back.gif
Org yg dia reply tu dia panggil tt

akugelak besor part ni! HAHA

azre Publish time 23-10-2014 09:02 PM

rafiz28 posted on 23-10-2014 01:15 PM static/image/common/back.gif
Aku tgok kawan2 aku yg dah kawin mcm tak de pape je yang berlaku, tak balik rumah, outstation samp ...

Betol tu tt... Percayalah that women never ever want to put herself into that "black memories" again... Kau tak leh salahkan dia gak... Dia dh lama terseksa... Dia taknak gamble lagi life dia dgn kau.... Dia cuma lengah2kan masa kau dan beri harapan palsu cuma utk take advantages dan balas dendam skit skit... Puncak balas dendam dia ialah bila dia dpt perkenalkan bakal tunang dia kat ko... Hinggakan kau terus jatuh redam remuk hati kau terus kau masuk mengadu kat forum ni... Bro TT, kalau kau betol2 sygkan dia... Let her go! Kadang2 kita harus lepaskan seseorang pergi agar dia dpt kecapi bahagia... Tidakkah kau rasa bahagia bila tahu dia akan hidup bahagia... Org yg kau syg hidup bahagia walaupun bukan dgn kau... Itu sebenarnya sudah cukop buat kau bahagia.... Kalau dia hidup dgn kau belom tentu dia bahagia... Tah tah memori lama berulang.... Kau anggap lah dah xde jodoh... Kau kena REDHO ... Redho itu akan buat ko rasa lega dan tenang.... Dan maafkan dia ... Dan maafkan diri kau... Move on... Doakan dia moga dia bahagia....
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
View full version: Jandaku oh Jandaku apa lagi dosaku


ADVERTISEMENT