cahaya_emily Publish time 28-11-2014 05:45 PM

cara mengahalau jiran yang jahat

Edited by cahaya_emily at 10-3-2022 06:59 PM

salam korang.

nk minta pendapat, mcm mana nak menghalau jiran yang jahat.



clarizsa Publish time 28-11-2014 06:05 PM

true story ke ape ni...

perbuatan membuli jiran cmni terutama org tua, harusla gi repot kt polis...

xleh biar cmni, nnti makin melampau..
klu dh siap salur gas bagai, itu umpama ancaman bunuh dh tu...

faiz33 Publish time 28-11-2014 06:07 PM

Ni kisah jiran orang indon ke orang Malaysia??dah macam cerita sinetron dah..bngok punya jiran

mai-shi Publish time 28-11-2014 06:15 PM

takkan sakit hati sebab tumpang parking kot? =.=" :dizzy:

wds Publish time 28-11-2014 06:30 PM

mai-shi posted on 28-11-2014 06:15 PM static/image/common/back.gif
takkan sakit hati sebab tumpang parking kot? =.="

Tumpang parking ada 2 cara.

1. Mintak izin.
2. Tak mintak izin.

Tambahan pulak kalo parking lama2.

Rasa2 dalam kes ni yang mana?.. No. 1 ke No. 2?..

ninja boy Publish time 28-11-2014 07:08 PM

kalau rumah size pendek ngam2 kereta x boleh parking mmg susah le, dengan jalan depan rumah kecik, jalan belakang takdak, ini kira salah faham x minta izin menghalang laluan

anwarnuwa Publish time 28-11-2014 08:02 PM

macam cakerama tv3 pulak aku baca. ala2 drama komedi tv9 pun ada. ke tengah cari idea ni? :lol::lol::lol:

cahaya_emily Publish time 28-11-2014 08:08 PM

clarizsa posted on 28-11-2014 06:05 PM
true story ke ape ni...

perbuatan membuli jiran cmni terutama org tua, harusla gi repot kt polis. ...

Kisah benar.mmg btul2 tgh terjadi.dah report polis ptg td.

cahaya_emily Publish time 28-11-2014 08:10 PM

wds posted on 28-11-2014 06:30 PM
Tumpang parking ada 2 cara.

1. Mintak izin.


Dah mintak izin of course.tp dia bising sedara tu dh alihkn kereta tetap dia makinya sedara nyang tu kurang ajar.moyang yg dgr menitik air mata.bende kecik pun jiran tu boleh maki dan dendam.

cahaya_emily Publish time 28-11-2014 08:13 PM

ninja boy posted on 28-11-2014 07:08 PM
kalau rumah size pendek ngam2 kereta x boleh parking mmg susah le, dengan jalan depan rumah kecik, j ...

Time raya ramai sedara dtg nk jenguk org tua.parking pun bukan betul2 dpn pagar rumah dia.parking dkt seberang jalan bertentangan rumah dia.mungkin la dia geram sbb dia dh siap letak kon & bina illegal pangkin kat situ...

wds Publish time 28-11-2014 08:13 PM

cahaya_emily posted on 28-11-2014 08:10 PM static/image/common/back.gif
Dah mintak izin of course.tp dia bising sedara tu dh alihkn kereta tetap dia makinya sedara nyang...
Pelik ni. Takkan perkara kecik pun sampai mcm ni. Ada perkara lain ke yang ko tak tau dalam kes ni seperti sedara moyang tu buat kurang ajar dkt si jiran tu dulu?. Kalo xde gak nampak gayanya kena report polis la kalo hal ni tak dapat selesai dengan cara yang aman.

cahaya_emily Publish time 28-11-2014 09:48 PM

wds posted on 28-11-2014 08:13 PM
Pelik ni. Takkan perkara kecik pun sampai mcm ni. Ada perkara lain ke yang ko tak tau dalam kes ni ...

Puncanya mungkin sbb dia mmg dh bgtau awal2 spot tu dia dh cop.sbb tu dia dok buat beranda tpt dia anak beranak lepak.lpstu parking spot dpn beranda tu mmg dia ltk kon tak bg org parking.tp adat la time raya..ramai org berkunjung.flexible la sikit.yg penting itu bkn tanah dia..kalo dh rumah teres tu rumah tu je la milik dia kan bukan sampai ke area seberang jln..tgk gaya dia sekeluarga mmg cpt sentap.tp melampau la kot dia sekeluarga termasuk anak2 dia membuli org tua.mmg tak masuk dek akal btul la..life is so unfair..yg lemah ditindas2..moyang ni dh lama dok situ..dia tu baru dtg tp mcm samseng lagaknya..

clarizsa Publish time 28-11-2014 09:53 PM

cahaya_emily posted on 28-11-2014 08:08 PM
Kisah benar.mmg btul2 tgh terjadi.dah report polis ptg td.

Bagusla cmtu... nape la baran sgt si jiran tu.. dgn orgtua lemah plak tu...

Melampau...

clarizsa Publish time 28-11-2014 09:56 PM

cahaya_emily posted on 28-11-2014 09:48 PM
Puncanya mungkin sbb dia mmg dh bgtau awal2 spot tu dia dh cop.sbb tu dia dok buat beranda tpt dia ...

Ooo jiran jenis gedik ni...

Mmg annoying.. x sedar diri yg tanah tu bkn hak dia..

Setakat org park time raya je pun nk baran..

Lainla klu org gi wat kacau bising2 berkumpul lama2 cm berniat jahat ke.. xpela nk marah...

daiman Publish time 28-11-2014 11:39 PM

alahai mcm orang melayu dulu2 punya perangai

oni313 Publish time 29-11-2014 04:53 PM

inilah sikap mentaliti sesetengah warga marhain, suka benor cop cop spot parking dengan meletakkan kon segala bagai..

apa kau pikir sampai kiamat kah spot itu lokasi utk kamu meletakkan kenderaan?? choy sangat tau!... area umah i pun ada jugak spesies mcam ni, kalau ada org letak motokar kat tempat yg diorg letak kon ini, alamatnya boleh membawa ke pergaduhan...

kalau nak parking spot besor, pergi beli tanah lot, buat rumah besor, siap garaj besor... abis cerita... ni tidak, duduk rumah cenonet, so parking spot pun cenonet la....

anwarnuwa Publish time 29-11-2014 05:50 PM

cahaya_emily posted on 28-11-2014 12:08 PM static/image/common/back.gif
Kisah benar.mmg btul2 tgh terjadi.dah report polis ptg td.

oo true story. maafkan saya. tapi kalu dah buat report polis bahya jugak. takut semakin melarat nanti

jfq Publish time 29-11-2014 08:09 PM

Camne dia salur gas tu

cinta_ungu Publish time 30-11-2014 12:43 AM

perghh...saikonya jiran tu.

memang nampak ke jiran tu yang buat semua menda2 tu?

kalau ye, next time nampak dia buat perkara pelik2 lagi camtu sila record and buat laporan polis.
dan upload video tu kasik viral.

takpun nasihat kat family moyang tu suh pindah dari situ.
nak harapkan jiran jahat tu blah dari situ macam takde harapan je.
alangkan pasal parking pun dah jadi kejam camtu inikan plak nak suh pindah umah.

ape la nak jadi dengan manusia sekarang ni.
semakin hilang kewarasan fikiran:shakehead3:.

mommymonster82 Publish time 30-11-2014 12:46 AM

Dah report polis bagislah.. Tp seberag jln tu bukn hak dia..sanggup buat sampi gtu skali..

Camne dia salur gas ke rumah org tua tu ce citer skit...?
Pages: [1] 2 3
View full version: cara mengahalau jiran yang jahat


ADVERTISEMENT