jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 02:00 PM

Ada sesiapa pernah pinjam personal loan dari RHB Easy tak?

Ada dengar cerita,

Kalau pinjam RM1400, after 6 months kalau dapat bayar full kita bayar jumlah yang kita pinjam je.

Interest kira yang 6 months tu je sbb contract nak setel full after 6 months.

Kalau tak, ko bayar ikut jadual tu je la based on jumlah tahun yang ko pilih etc.

Ada sesiapa berpengalaman tak yang buat Easy RHB ke

Thanks :)

chaintea Publish time 2-2-2015 02:09 PM

kindly elaborate pls
x paham soklan kekdahnya

jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 02:14 PM

chaintea replied at 2-2-2015 02:09 PM
kindly elaborate pls
x paham soklan kekdahnya

Takpe lah.

Soalannya:

Ada sesiapa pernah buat loan guna Easy RHB? Rate dia mahal ke?
Kalau settle awal macam mana?



chaintea Publish time 2-2-2015 02:24 PM

ooooo

yup rate easy adalah mahal

tp

dia paling cepat dpt result

mdhelmi Publish time 2-2-2015 03:05 PM

btola tu
dlm 6 bulan pertama diharamkan bayar full settlement kalo degil jugak akan kene penalty
lepas 6 bulan kalo buat FS bank akan bagi rebate...bape tu kene tanya bank

sama je apply mana2 bank pon, bila FS akan dpt rebate

khalisya Publish time 2-2-2015 03:36 PM

lisya paling tkut nak pinjam duit kat bank... huhuhuhu.......

mast3rshad0w Publish time 2-2-2015 03:48 PM

personal loan RHB paling sempoi, takdak masalah, sesuai dengan sapa2 yg bermasalah wang ...
cuma, kita kena pandai time manageable dan pastikan every month tak miss, kasi payment cantek gitu..
kalau payment cantek, lenkali nak wat lagi pon senang lulus....
better than AEON loan yer....

Munnalicious Publish time 2-2-2015 03:50 PM

RHB ok daripada cimb n aeon. Sekian~

jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 03:54 PM

Munnalicious replied at 2-2-2015 03:50 PM
RHB ok daripada cimb n aeon. Sekian~

OK camner?

Munnalicious Publish time 2-2-2015 04:03 PM

jepun_murtad888 replied at 2-2-2015 03:54 PM
OK camner?

Interestye ok. Tak mahal dan mencekik darah. Tp aku tgk ez rhb yg terkini kemain ko sampai 10-25tahun. Mak aih. Lamenyeee.

jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 04:48 PM

Munnalicious replied at 2-2-2015 04:03 PM
Interestye ok. Tak mahal dan mencekik darah. Tp aku tgk ez rhb yg terkini kemain ko sampai 10-25ta ...

Lepas 6 bulan aku setel la cepat

vespa_oren Publish time 2-2-2015 05:10 PM

Aku pernah nk pinjam rm5k kat rhb tapi semua kawan aku ckp xpayah, bank rakyat lak minimun rm10k bayaran setahun pastu kena potong gaji, sayang slip gaji aku ;P

jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 05:16 PM

vespa_oren replied at 2-2-2015 05:10 PM
Aku pernah nk pinjam rm5k kat rhb tapi semua kawan aku ckp xpayah, bank rakyat lak minimun rm10k bay ...

Tak faham.

Point ko?

vespa_oren Publish time 2-2-2015 05:33 PM

jepun_murtad888 replied at 2-2-2015 05:16 PM
Tak faham.

Point ko?

Point aku, aku nk pinjam rhb bank tanpa potong dari gaji, sebab nak pakai rm5k pastu byr msa 6bulan

Bank rakyat lak minimun rm10k, minimun setahun... Tapi kawan aku ckp xpayah buat malu jer

jepun_murtad888 Publish time 2-2-2015 07:32 PM

vespa_oren replied at 2-2-2015 05:33 PM
Point aku, aku nk pinjam rhb bank tanpa potong dari gaji, sebab nak pakai rm5k pastu byr msa 6bula ...

Oh betul tu.

Tapi apsal kawan ko cakap buat malu je?

Wann2 Publish time 2-2-2015 11:07 PM

saya peminjam easy rhb..memula loan 5k..pastu tambah lagi 5k..wat masa skrg x pnah miss bayar

xoxopac08 Publish time 2-2-2015 11:55 PM

Dengar kata interest loan rhb tinggi. Aeon rendah 0.8% je berbanding rhb yg 12% tu. Aku ada kedua2 loan tersebut. Hidup aku mmg dikelilingi loan. Cimb pun ada. Tak berbangga, sumpah hidup x tenang ngn sume loan ni.

Chesire_Epilog Publish time 3-2-2015 10:07 AM

RHB easy boleh dapat dalam 10 minit lepas proses. Tapi interest tinggi.

jepun_murtad888 Publish time 3-2-2015 11:22 AM

i nak 11k, tapi RHB bagi 8k je sbb saya ada komitment.

Nak gi check Hong Leong Mach pas ni.

alieyrina Publish time 3-2-2015 01:36 PM

xoxopac08 replied at 2-2-2015 11:55 PM
Dengar kata interest loan rhb tinggi. Aeon rendah 0.8% je berbanding rhb yg 12% tu. Aku ada kedua2 l ...

Kt mana apply aeon loan tu..x penah nampak pun aeon ada sevis ni..
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7
View full version: Ada sesiapa pernah pinjam personal loan dari RHB Easy tak?


ADVERTISEMENT