badakgurl82 Publish time 16-6-2015 07:57 PM

masih di kawal ketat oleh ibu walaupun dah berumur 33 tahun.

assalamualaikum .

aku tak tau nak ngadu kat saper lagi dah . stress yg amat sangat dengan mak aku.mak aku tak pernah nak lepaskan sendirian ke mana2 ( kecuali pergi kerja dan oouting dgn member) itu sahaja . aku pun teringin gak nak gi bercuti ngan member2 . member aku pernah ajak gi singapore sebab dia kesiankan aku tak pernah jalan2 jauh. aku ckp nanti tanya mak dan member aku pun cakap , kalau kau tanya mak hang mesti dia tak bagi ..


2013opis aku pindah shah alam dan aku terpaksa lah follow , aku cakap ngan mak akunak bawak kereta nanti senang aku nk balik ampang . mak aku tak bagi , bila aku tanya sebab dia tak bagi , dia just diam n sambung tengok tv .. in the end terpaksa aku naikkomuter tiap2 ptg jumaat , stop kat kl sentral , naik putra train smpai ampang station pasti naik teksi sampai umah mak ..

bila aku tuka kejake kl , aku ingat she will change her attitude . nan hado . dia still pantau a-z life aku. kekadang aku terpaksa balik lambat sebab ada keje . dia akan call and sms aku berkali2 tanya .. kat mana? if aku keluar ngan member aku dia kan call tanya kat mana n jangan balik lambat which means kena smpai umah sebelum asar .smpai member aku dok tanya kenapa mak aku buat aku cam tu ? aku tak leh jawab .

sampai duit gaji aku pun dia dok tentukan sebulan keluar berapa2 dan tak leh exceed 1k .dia akan check resit atm aku . aku nie pun kadang sengal gak p sepahkan resit tu. aku tau dia sayang aku . tapi aku nak dia berhenti buat aku cam budak yang umur 23 tahun . aku dah tua lah dan leh pikir mana baik dan mana buruk .

asal nk pi outstation mesti kena tanya dia boleh ke tak aku nk pi this place ada kursus . macam biasa just diam ..harap 2 member aku kat dalam leh bagi aku opinion lah kat aku .. thanks in advance ..

Wakai Publish time 16-6-2015 10:21 PM

ikut je nasihat emak, TT
emak tahu yang terbaik untuk TT

TT anak tunggal perempuan ke?

revolusi_30 Publish time 16-6-2015 10:26 PM

akak rasa penyelesaian nya kawin je sis.

miabebe Publish time 16-6-2015 10:36 PM

Mia paham tt..tp mia xsekronik tt..mama mia xpenah nk control duit mia..just ngongkong jah..mia pun dah kertu baya fazura..hihihi..:$:$:$

Bertabah lah tt..ada hikmah nya...:$:$:$

munchkin Publish time 17-6-2015 04:03 AM

solution dia kawin. ;P

mmg betul. tapi ada pun lepas kawin pun kena control gak ;P

faraway1 Publish time 17-6-2015 04:12 AM

kalau single, oh cozlah kena kawal..
even you 50 tahun still single pun, kalau mak masih ada, juga
dikawal ketat, so jalan penyelesaian seperti ramai dah tulis, kahwin aje.

monyet02 Publish time 17-6-2015 08:52 AM

anak tunggal ke?

tagas Publish time 17-6-2015 09:13 AM

Ko jadik ibu esok ko taw la camne

Tu pun kalo sempat merase kawen la {:1_550:}

tiramisuu Publish time 17-6-2015 09:18 AM

mak ko ibu tunggal ke?

btw, adakah ko pemboros sbb smpi kena kawal duit kuar?

aku rasa mak ko mcm xde trust issue dgn ko..so kena la cek punca nya, adakah ko pernah buat something, jenis x reti buat keputusan,terlalu bergantung pd dia..etc

tiramisuu Publish time 17-6-2015 09:19 AM

munchkin replied at 17-6-2015 04:03 AM
solution dia kawin.

mmg betul. tapi ada pun lepas kawin pun kena control gak

lps kawin nanti kena kontrol dgn laki plak;P

card_reader Publish time 17-6-2015 09:59 AM

Kawen je la.....tapi kalo kena control jugak, xtau la nak kata apa:lol:

fcl29 Publish time 17-6-2015 02:01 PM

aku ada mmbr mcm ko... aku paham apa perasaan yg ko alami... :lol:

tiramisuu Publish time 17-6-2015 02:27 PM

fcl29 replied at 17-6-2015 02:01 PM
aku ada mmbr mcm ko... aku paham apa perasaan yg ko alami...

mak kawan ko calling2 gk ke bila outing?:o

melinda_kerr Publish time 17-6-2015 02:37 PM

Apa yg tt buat sampai mak tt jd mcm tu? Kdg depend pd attitude kita juga

smallmama Publish time 17-6-2015 02:39 PM

seorang bergelar ibu akan risau walaupuan anak sudah kahwin, tidak kira lelaki ke pempuan, apa lagi adik yg masih single mingle...saya mesti tetapkan peraturan mesti balik before maghrib kecuali ada kerja yg kena settle or jem teruk..

...saya anak sudah kahwin puan tpi setiap hari mesej supaya jangan balik lambat...kalau ada masa jengok ibu atau mentua..blablaablaaa...bukan apa, zaman sekerang bukan macam dulu

munchkin Publish time 17-6-2015 02:53 PM

tiramisuu replied at 17-6-2015 09:19 AM
lps kawin nanti kena kontrol dgn laki plak

Hehehe. Dia kena belajar stand up for her rights

tiramisuu Publish time 17-6-2015 02:54 PM

smallmama replied at 17-6-2015 02:39 PM
seorang bergelar ibu akan risau walaupuan anak sudah kahwin, tidak kira lelaki ke pempuan, apa lagi...

tapi tt ni kena balik seblum asar:sweat3:

aku pn mak pesan maghrib jgk..okla

ni asar okeh:'(

fcl29 Publish time 17-6-2015 02:57 PM

tiramisuu replied at 17-6-2015 02:27 PM
mak kawan ko calling2 gk ke bila outing?

iya... komen2 kat sini mcm xleh pakai... sori ye... sbb org yg mengalami je tau perasaan itu.. aku lak, sbg org yg melihat..
tp mmbr aku slumber aje menipu... tp aku xleh nk bg nasihat sbb ada sikit perbezaan...

tiramisuu Publish time 17-6-2015 03:08 PM

fcl29 replied at 17-6-2015 02:57 PM
iya... komen2 kat sini mcm xleh pakai... sori ye... sbb org yg mengalami je tau perasaan itu.. aku ...

apa perbezaan? dia dh ada bf ke?:$

iyea,bila terlalu mengongkong, kemungkinan pandai menipu lagi teror..mane ntah aku baca kata2 hikmah gitu, kat ig x silap;P

LipasComel Publish time 17-6-2015 03:33 PM

mak saye pon gitu. ayat keramat mak saya," selagi kau belum kawin, kau kena dengar cakap aku. kau dah kawin nanti, tu ikut laki kau lah"
Pages: [1] 2 3 4 5 6
View full version: masih di kawal ketat oleh ibu walaupun dah berumur 33 tahun.


ADVERTISEMENT