CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10400|Reply: 124

[Jenayah] Baby bump photos end up as fetish fodder on social media

  [Copy link]
Post time 12-9-2018 11:30 AM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Expecting mothers have been warned to think twice before posting photos of their baby bumps on social media lest they become fodder for perverts with pregnant women fetish.
That was what Facebook user Athirah Arshad stumbled upon while browsing through online blogging site Tumblr - images of pregnant women with lewd captions.
"I was looking for information about pregnancy online, and I decided to log onto Tumblr. I was really shocked to read the captions that accompanied those photos," she told The Star.
The photo captions, which were attributed to the images of tudung-clad pregnant women, contained sexual innuendos written in Malay.
"I've not come across anything like this before, and I am encountering it on Tumblr for the first time. I believe there are a lot of (smut materials) like this on the site," Athirah said, adding that she took several screenshots before turning off her computer.
The 21-year-old food stall operator from Seri Manjung had first censored the faces of those mothers before posting the screencaps on her Facebook as a friendly reminder to mothers-to-be to think twice before uploading their baby bump pictures onto social media.
"I'm aware that there are people who are 'terlampau gila seks' (extremely horny) out there, that even pregnant mothers can become models.
"This is so dumb! What kind of human are they?" she wrote in a post.
Athirah also expressed hope that the authorities, including the police and Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) would take action against the individuals for posting such materials online.
Her post had been shared over 5,600 times, with many Facebook users feeling disgusted and angry over the matter.
Facebook user Nurul Amirah Aimie wrote that she was aware of such horrible people online.
"That is why I never post pictures of my pregnancy, whether it's holding my baby bump, wearing tight blouse or dress," she wrote.
Another user Alimi Yazid pointed out that the mothers in the pictures were not wearing any revealing clothes.
"The problem is with the perverted men, not these pregnant ladies. Victim blaming is stupid," he added.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Segan weii nak post gamba ngandung. Dengan muka sememeh lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 12-9-2018 02:02 PM

Haplod gamba selebet sedang ngandung terkangkang cuci kain ka apa macam zaman hitam putih 60an dulu dengan baju buruk kusam, takda kot yang selera buat model melancap.

Dah korang post gamba lawa2 di FB bergaya sana, bergaya sini, tunjuk perut membolat pakai pulok sempit2 dengan breasts membengkak sebab hormon, sapa tak terliur?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:37 AM | Show all posts
gila sgt nk uplod gambar atleast utk kawan rapat tgk dh la. ni hari2 nk selfie perut boroi. kot warak sikit buh la sticker tutup sana tutup sini. bkn kah lebih baik xpayah upload pic yg perlu tutup2 dgn sticker tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:42 AM | Show all posts
chazey replied at 12-9-2018 11:36 AM
Haplod gamba selebet sedang ngandung terkangkang cuci kain ka apa zaman hitam putih 60an dulu dengan ...

Yup sis. Dengan kain berkilat, melekap dan ketat memang bentuk badan tu agak kelihatan. Dayusnya suami mereka tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:44 AM | Show all posts
mak pun tgh pregy, tak kuasa nak post gambar bagi orang tgk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2018 11:45 AM | Show all posts
lazim replied at 12-9-2018 11:37 AM
gila sgt nk uplod gambar atleast utk kawan rapat tgk dh la. ni hari2 nk selfie perut boroi. kot wara ...

gila nak likes byk2, tu la jadinya...

kalau nk tayang kat kawan2 rapat ke apa, make sure la akaun tu private, tak payah jadi org gila likes sgt, ujung2 kena mcm ni.



Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Nauzubillah...buruknya perangai jantan straight jaminan syurga oleh ummah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2018 11:49 AM | Show all posts
ni semua org sakit

macam si pegawai PH shoot spender amoi tu, mental rosak serosak mental mahachai

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam byk2 media sosial, tumblr yg penuh dgn manusia pelik tu jugak yg dibrowsenya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Maiesiophilia- rasa ghairah tengok pompuan peknen ade yg lagi besor perut lagi dorang rasa horny
Btw pompuan pun ade gak yg fetish gini  bkn lelaki je.
Body pompuan peknen kan sesetengah nya kan seksi terutama yg perut ngn tek je membulat tp badan menten slim.
Melekuk elok je.
nih kalau suami yg fetish gini tiap tahun la bini kena ngandung adehhh tapi takyah la susah2 beli je la baby bump silicon yg boleh lekat kat perut cam pelakon pakai dlm pilem tu kan.

Fetish org ni mcm2 aku mcm penah baca komen org lelaki kot dia fetish ngn pompuan bertudung dia kata kalau nak main tudung tu takyah tanggal. Gamaknya tu la kot ade je vidio org beromen sana sini tapi elok je bertudung litup
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya ...website tumblr ka apa nama tu ada information tentang mengandung ka. ..akak ingat tu laman web lucah. ..

Ya..semua ni manusia sakit. .yang komen lucah tu pun sakit. ..yang suka upload gambar tu pun sakit. ...pelik aku semua benda engkau nak tayang ...gambar berak pun entah2 nak upload juga. ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 12-9-2018 11:36 AM
Haplod gamba selebet sedang ngandung terkangkang cuci kain ka apa zaman hitam putih 60an dulu dengan ...

Aik victim blaming ke sis
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 12-9-2018 11:42 AM
Yup sis. Dengan kain berkilat, melekap dan ketat memang bentuk badan tu agak kelihatan. Dayusnya s ...

Kita plak yg malu dak tengok.paling aku malu tgk yg tek pun selambak penuh susu tu kalau yg tak bertudung tu xleh nk kata apa lah tp yg bertudung tu aduhh segan weh.
Sedangkan gambo2 maternity pun rasa erkkk nak2 tgn laki duk usap perut lah, cium perut bagai lah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mostly depa neh suka bebenor sekat tangan kat bawah perut tu nak tunjuk pregnant...
Baju plak banyak jenis melekap..habis la...
Iols time.pregnant selfie pic muka.aje...sebab still kurus sampai skang
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-9-2018 11:37 AM
gila sgt nk uplod gambar atleast utk kawan rapat tgk dh la. ni hari2 nk selfie perut boroi. kot wara ...

Sebab tu xyah guna handsock..
Guna emoji je..hahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
At least ade jgk kenangan time preggy.. aku time preggy tak suke bergambar.. skrg rase nyesal lak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 12-9-2018 12:01 PM
Tumpang tanya ...website tumblr ka apa nama tu ada information tentang mengandung ka. ..akak ingat t ...

Tumblr tu bukan web lucah but media sosial mcm instagram tp sekatannya kurang. Tu yg byk disalahguna pelbagai jenis manusia
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 12-9-2018 11:57 AM
Maiesiophilia- rasa ghairah tengok pompuan peknen ade yg lagi besor perut lagi dorang rasa horny
B ...

Menakutkan betul spesis yang ada fetish terhadap benda2 gini kan. Kalau dah jenis pervert tahap kronik, haiwan betina yang bunting pun dia orang jadikan modal.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
fetish melampau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-3-2023 10:05 AM GMT+8 , Processed in 0.135847 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list