CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shernazz

Di ambang penceraian

  [Copy link]
Post time 24-6-2019 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nanti mahkamah akan ke jawatankuasa pendamai dulu ke..means ada org tgh akan bertindak sbg pendamai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2019 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 24-6-2019 06:49 AM
Bukan nanti mahkamah akan ke jawatankuasa pendamai dulu ke..means ada org tgh akan bertindak sbg pen ...

Itu kalau salah satu pihak tak bersetuju untuk bercerai, so kena lantik pendamai..date akan ditentukan oleh court..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca thread ni..i terfikirlah mcm mana proses nak cerai..mana lah tahu kan perkahwinan i pun akan berakhir mcm ni jgk....kita tak tau apa skan berlakupd msa akan dtg...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kwn tt. Dah lah housewife, pegi court bawa anak2 kecik tu skali buat drama sedih depan hakim. Biar hakim ceramah kat laki dia. Laki tu dah ada pengganti kot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia nak ke tak cerai?
Kalau nk cerai mudah je perjalanan.insyaAllah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 23-6-2019 11:06 PM
TUdia lepas gaduh ajak jumpa kat court.

Kan...haha
Bertabah lah kita wahai wanita sekalian
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 24-6-2019 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
AkuMark replied at 23-6-2019 11:40 PM
Oh tros ajak p court. Hmm...moga kawan tt bertabah d atas ujian ini.

Tu lah...
Anak anak kecik lg
Lebih kurang iols..
Cuma yang sulung tu tadika lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mehmet replied at 23-6-2019 11:45 PM
Pasal dia Housewife, aku kasihan betul. Yang laki itu pun satu. Gaduh shj see you in court.

...

Boleh delay ek?
Dia pun x sangka bolehnjadi sebegini
Dengan xdak apa...
100%depends on suami
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-6-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-6-2019 05:33 AM
pertama, yg penting dapatkan bantuan KHIDMAT nasihat dulu - call lah memana  firm peguam syarie yg m ...

Hari ni katanya nak gi court
Sempat ke kak nak call tu.?
Huhu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 24-6-2019 06:49 AM
Bukan nanti mahkamah akan ke jawatankuasa pendamai dulu ke..means ada org tgh akan bertindak sbg pen ...

Ye ke
Saya xpasti..xtau prosedur dia
Mesti dia ngah galau.iols bg msg x reply lg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 24-6-2019 07:33 AM
Dia nak ke tak cerai?
Kalau nk cerai mudah je perjalanan.insyaAllah

Katanya kalau lakinya yang nekad
Nak tunggu apa lg...huhuuu
Nak mula hidup baru bukan mudah iols cko kt dia...
Tp ye la..kita mudah berkata kata
Yang alaminya blom tentu lg dpt terima cadangan kita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 24-6-2019 07:30 AM
Kesian kwn tt. Dah lah housewife, pegi court bawa anak2 kecik tu skali buat drama sedih depan hakim. ...

Maybe...kita bukan tau hati lelaki mcmana kan
Sekwlip mata je...huhuu..
Smalam dia bgtau xde kes curang ke apa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 24-6-2019 07:21 AM
Baca thread ni..i terfikirlah mcm mana proses nak cerai..mana lah tahu kan perkahwinan i pun akan be ...

Kan..kita xtau apa akan jadi masa akan dtf
Sekelip mata boleh berubahhhh...
Iols dh la ada baby...
Smalam iols dok bayangkan..
Susah juga..iols housewifr juga tp ada bisnes kekecik
Kawan iols? Fulltime housewife dgn tak ada pape...nak keje pon entah dpt ke idak...anak anak lagi nak ijaga
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2019 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
mehmet replied at 23-6-2019 11:53 PM
Aku harap kawan kau Housewife itu ada kawan buat teman esok. Mesti malam ini tak tidur itu. Kasihan. ...

Dia.nak iols teman
Iols pon ada mcm mcm urusan
Kesian plak dia
Tanya mcmana nak guna grab bagai
Huwaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 24-6-2019 07:44 AM
Dia.nak iols teman
Iols pon ada mcm mcm urusan
Kesian plak dia

Pegi sdri je. Bawa kawan, nanti jd modal membawang. Koser la haih. Serius i tell u, bende mcm ni kite settle sdri je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 07:56 AM | Show all posts
awat aku rasa sedih msuk  sni
sbgai housewife slalu jgk pikir kalau jd gini,harus g mana aku akn lakukan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2019 08:18 AM | Show all posts
NamaKuMawar replied at 23-6-2019 09:35 PM
Pengalaman saya..

Alhamdulillah..dari urusan amik borang n sampai ke hari lafazkan talak tu..semu ...

sama dgn iols
buat fast track gak
bejln dgn lancar
sblm tu mmg doa byk2 mintak kat Allah S.W.T dipermudahkan segala

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau seksyen 47 hakam kat Selangor ni

Dia boleh tak setuju bila hakim tanya

Then hakim bagi tarikh utk suluh.. kaunseling berdamai
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 08:29 AM | Show all posts
shernazz replied at 24-6-2019 07:44 AM
Dia.nak iols teman
Iols pon ada mcm mcm urusan
Kesian plak dia

masa iols hr tu
semua iols buat sendri
mmg gigih sorg2
nsb baik dipermudahkan...
iols sujud syukur

ckp kat kwn uols tu
usaha sendri ...lps ni lagi byk nak kena buat sendri
kena lbh berdikari


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 08:39 AM | Show all posts
mana diia tahu laki dia xde yang lain..
lelaki mudah berubah  sampai tahap mudah je nak cerai mesti ada yang lain..
dia ditipu..

cerai je..itu lebih baik daripada membarah..

lepas cerai tuntut segala yang menjadi hak dia.

harta sepencarian..kalau laki berharta la..
nafkah edah..mutah..
nafkah anak2.hak penjagaan anak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-12-2023 02:47 PM GMT+8 , Processed in 0.102687 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list