CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4049|Reply: 15

Musim jerebu ni, setuju tak guru-guru dibenarkan bekerja dari rumah?

[Copy link]
Post time 20-9-2019 04:10 PM | Show all posts |Read mode
Musim jerebu ni banyak sekolah tutup. Kementerian Pendidikan kata guru-guru tidak diwajibkan untuk ke sekolah semasa penutupan dan tidak perlu mengganti cuti. Mereka dibenarkan buat kerja pejabat di rumah. Masalahnya ramai pula pihak tak puas hati takut cikgu mengular. Korang rasa macam mana?
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 32 Users voted
78.12% (25)
18.75% (6)
3.12% (1)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pergi ke sekolah pun buat apa kalau student xde. Btw, i bkn cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 05:58 PM | Show all posts
aku always have full respect pada cikgu...so go ahead teacher, work from home

and no, im not a teacher, 9 to 6 day in and out 5 days a week kinda momma
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu2 pun ada paru2 jugak. Pastu bilik guru kat sekolah bukannya semua bertutup ada aircond. Dah kalau semua cikgu sakit nanti kang siapa pulak nak mengajar anak aku. So bior la diorang kat rumah, gi kerja nak menghadap white board sorang2 pun buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:22 PM | Show all posts
ini lah masa buat online learning....hp students cnggih2 tu buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju kalau time jerebu.. kalau tak jerebu ko ada kelas tapi tak tak masuk is nono.. amanah kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 20-9-2019 07:31 PM
Cikgu2 pun ada paru2 jugak. Pastu bilik guru kat sekolah bukannya semua bertutup ada aircond. Dah ka ...

Akibat cikgu xyh pi sekolah, hostel pun tutup sekali
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 03:19 PM | Show all posts
no other better choice, ya? so, y not?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat laaa online learning gitteww
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu bilik guru bertutup n aircond, rsenye pengetua x bg wfh kn?

Klu yg x beraircond je dibenarkan wfh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju cecikgu cuti. Setakat ni adik aku dapat aje tugasan dari whatsapp group dia walaupun cuti jerebu. Ade saje kejenye. Udah awok le tolong check keje2 deme tu. Tapi kesian jugak kalau time time jerebu pekat ni, majikan kurang prihatin nak nak keje majlis bandaran tu. Menyapu trimming pokok. Pastu sektor binaan. Kalau majikan tak bagi cuti dengan keadaan alam begini, aduhh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh aje
Gaji pun kurang ler sane
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok sekolah tutup lagi
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 01:01 PM | Show all posts
nampk sgt forrumers dlm nie guru2 ek
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 01:03 PM | Show all posts
isseliparjepun replied at 22-9-2019 12:16 AM
Setuju cecikgu cuti. Setakat ni adik aku dapat aje tugasan dari whatsapp group dia walaupun cuti jer ...

office i konsep building in the park....cleaner menyapu mcm biasa..tukang kebun mcm biasa siram pokok, trimmed pokok..life must go on....no2 cuti walau jerebu
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2019 03:58 AM | Show all posts
paru2 cikgu diperbuat daripada besi titanium dah tu kenapa nak cuti bila jerebu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 06:23 AM GMT+8 , Processed in 0.105080 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list