CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shernazz

Rambut gugur

  [Copy link]
Post time 31-10-2019 07:59 PM | Show all posts
shernazz replied at 31-10-2019 07:29 PM
Ye ke
Biotin tu ada jual di pharmacy tak?

ada melambak kat pamasi.
tapi meols punya dosage 5mg nama pengeluar dia tu biomed.






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2019 08:23 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 31-10-2019 08:14 AM
Ni sesuai utk umur brp? Sbb 5g. Iols dh 45 sesuai ke?

5mg. brand biomed. dia bentuk tablet.

kat market luar iols usha ritu dalam range 5mg - 10mg tu jugak.
ni over the shelves vitamin je, tak pasti la pulak ikot age ke idok.


tapi kalo shampoo prescription, ni mmg specific dia tanya.
contohnye shampoo yg specific for hair loss yg hanya registered pharmacist yg akan issue out (example Brand Regaine doctor tu tanya i macam2 la, umur berapa, nak pregnant ke tak or menyusu etc)











Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 31-10-2019 08:23 PM
5mg. brand biomed. dia bentuk tablet.

kat market luar iols usha ritu dalam range 5mg - 10mg tu  ...

Oh. I nk gi la farmasi tanye psl hair loss shampoo. Rambut i meriah gugur ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 31-10-2019 07:59 PM
ada melambak kat pamasi.
tapi meols punya dosage 5mg nama pengeluar dia tu biomed.

I see..esok iols cari
Tadi baru je balik darinaeon wellness
Beli vitamin d3
Iols kekurangan vitamin d...
Kang.osteoporosis plak kang
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada bc kt fb pompuan ni gugur rambut lps give birth. Dia guna syampu brand Diane tu dengan tonik rambut brand Seborin. Hormon la jgk tu. Makan telur banyak sikit. Minum air mineral. Catch .morning light. Makan bone broth. Tdo awal dalam keadaan gelap. Ni ai baca sharing dr siti aniza basir. Tu cara2 nk optimise hormon.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2019 10:39 AM | Show all posts
i pun rambut gugur mcm org sakit sgt, especially lepas sikat rambut. i sejenis rambut lebat, yg gugur pun byk jgk. stress sgt. dlm toilet, atas karpet byk rambut kena kutip. segala jenis shampoo mahal dah try. then i try shayla yang kaler oren, murah pun murah ja. rambut still gugur tp tak banyak la sgt. i almost give up dah pasal rambut sebenarnya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-11-2019 11:35 AM | Show all posts
try guna Biotin shampoo..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
I lepas bersalin pun rambut gugur teruk..sblm ada anak rambut belah atas kepala agak jarang nmpk kulit kepala sbb suka korek2 rambut gatal..then lepas 2 thn cycle gugur tumbuh balik tu, ni baru i perasan rambut tumbuh back to normal..dah xnmpk kulit kepala..follicle yg dah mati tu ada anak rambut baru...rasanya hormon yg mempengaruhi kelebatan dan keguguran rambut..syampu dan ubatan utk maintenance je..tp membantu juga agar rambut x mudah gugur..i guna garnier ultimate blends almond oil dgn conditioner sekali..dlm byk brand ni la yg x kasar pd rambut i dan rambut x byk sgt gugur lepas shower

I pernah mkn biotin max strength pun x jalan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2020 03:35 PM | Show all posts
Rambut gugur lepas beranak normal, lagi2 breastfeed (and ada juga wanita2 yg tak terkesan dgn gangguan hormon ni)
i pun teruk juga gugur sblm ni but i pakai shampoo Diane tu, sangat2 menjadi bagi i.
SHampoo Diane color merah and alternate guna color green (untuk cooling kulit kepala) usually pakai yg green selepas jogging / workout mmg best pakai. and merah tu i pakai shampoo and conditioner skali. kering kan rambut selepas cuci, sapu argan oil kt hujung2 rambut. pegi keje sanggul rambut sbb bertudung, nanti balik rumah cepat2 cabut tudung bagi kulit kepala bernafas. bila buka tu rambut trus kepok2 cantik je mcm kena setting. tu la penangan shampoo Diane color merah tu. terbaik la bagi i.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 03:38 PM | Show all posts
paiayam replied at 2-11-2019 09:49 PM
I ada bc kt fb pompuan ni gugur rambut lps give birth. Dia guna syampu brand Diane tu dengan tonik r ...

Eh sama dgn i guna shampoo Diane tu. i pakai sebab pernah tido hotel kt melaka, hotel tu provide shampoo Diane. bila 1st time pakai kt hotel tu rasa best je, and amazingly rambut i rasa lembut je lepas shower tu. trus pegi cari kt watson shampoo tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 11:55 AM | Show all posts
paiayam replied at 2-11-2019 09:49 PM
I ada bc kt fb pompuan ni gugur rambut lps give birth. Dia guna syampu brand Diane tu dengan tonik r ...

meollss baru je dftar seminar under dr siti basir kat jb hjg bulan ni..meollss pun da xtau nk buat cmne rambut kengkonon ri tu da nk fully recover last2 ggur balik..hmm

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 4-3-2020 11:55 AM
meollss baru je dftar seminar under dr siti basir kat jb hjg bulan ni..meollss pun da xtau nk buat ...

Batal la kan seminar dr siti tgh2 wabak ni. I baru tukar syampu, pakai Diane yg warna merah tu. I perati rambut kurang gugur, maybe sbb syampu tu treat scalp juga kot so bila scalp ok otomatik rambut getting better
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
paiayam replied at 18-3-2020 11:18 PM
Batal la kan seminar dr siti tgh2 wabak ni. I baru tukar syampu, pakai Diane yg warna merah tu. I  ...

Konfem la batal da kata ade order ni..aku skang guna homemade shampoo..tpi masih ggur gak..hmmm..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 18-3-2020 11:30 PM
Konfem la batal da kata ade order ni..aku skang guna homemade shampoo..tpi masih ggur gak..hmmm..

I dulu start rambut gugur lepas beli syampu homemade local. Rambut jadi kasar kejung. Then baru menjadi2 fasa gugur
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
paiayam replied at 19-3-2020 12:10 AM
I dulu start rambut gugur lepas beli syampu homemade local. Rambut jadi kasar kejung. Then baru me ...

Beb sama la benda tu pn jadi kat aku gak..ingat nk tukar shampu ogx biotin xpun diane merah..yg diane merah tu pkai skli ngn conditioner ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:23 AM | Show all posts
paiayam replied at 18-3-2020 11:18 PM
Batal la kan seminar dr siti tgh2 wabak ni. I baru tukar syampu, pakai Diane yg warna merah tu. I  ...

dgn saya tak ngam Diane ni. makin kelemumur..gugur tu sama je.
mgk tgk keserasian kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 19-3-2020 10:15 AM
Beb sama la benda tu pn jadi kat aku gak..ingat nk tukar shampu ogx biotin xpun diane merah..yg di ...

I pakai 2 brand local homemade syampu plak tu. Rosak rambut, maybe tak serasi. Yep I pakai diane merah both syampu dgn conditioner dia. So far oklah x sampai sebulan lg tp perasan la rambut x gugur byk cm dlu. Nt plan nk amik suplemen biotin gak, x abis study lg. Plus I nak make sure makan telur hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
izzah_mia replied at 19-3-2020 11:23 AM
dgn saya tak ngam Diane ni. makin kelemumur..gugur tu sama je.
mgk tgk keserasian kot

Yeke. Awk pakai yg botol mana. Betul la kot eh ikut keserasian. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:39 PM | Show all posts
botol merah. kelemumur jadi keping2x. nak buang still banyak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 11:45 AM | Show all posts
rambut sy pn gugur teruk. rasa mcm....bernafas pn boleh gugur rambut. smpai rasa x mau sikat or sentuh langsung rmbut. nk try Diane jugak la lepas ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

30-9-2023 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.122742 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list