CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 6962|Reply: 15

Buat petisyen turunkan markah lulus, pelajar sekolah sekarang layak digelar 'Gen

[Copy link]
Post time 28-11-2019 04:05 PM | Show all posts |Read mode
Pelajar SPM 2019 baru-baru ini membuat tuntutan markah lulus kertas Matematik Tambahan diturunkan kepada 5% dan 50% untuk peroleh A+.  

Lepas tu petisyen minta markah subjek Sejarah diturunkan kepada 50% sahaja untuk mendapat A+.


Disebabkan itu ada yang menggelar mereka sebagai 'Generasi Lembik'. Apa pendapat anda?



Baca: "Calon SPM 2019 Lembik , Sikit-sikit Buat Petisyen Minta Turunkan Markah Lulus"
Single Polls, Total 51 Users voted
92.16% (47)
7.84% (4)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
setuju diturunkan peratusan atau setuju generasi lembik? kurex kurang mengerti..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 05:34 PM | Show all posts
Kurex replied at 28-11-2019 05:21 PM
setuju diturunkan peratusan atau setuju generasi lembik? kurex kurang mengerti..

generasi kot..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Generasi stoberi..mmg lembik..y dorg taw,seek attention kt socmed,pstu acah2 orka etc..other than that,they have nothing..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian, Inilah generasi baru yang kita ciptakan. Kena marah Kat sekolah, ngadu Kat mak bapak. Kena marah Kat tempat kerja, berhenti kerja, kerja ngan mak bapak. Kena marah ngan masyarakat, salahkan kerjaan yang tak pandai mentadbir. Sedih!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:46 AM | Show all posts
snowflakes generation.. bukan takat ni ja.. lifeskill pun takdak.. dulu cita cita kita nak jadi cikgu la, doctor la.. this generation, nk jadi instafemes,, youtuber.. nk instant money and fame.. tu yang study pun kelaut.. bila dah jadi youtuber, instafemes, content ke laut, effect younger generation and this effect will go on and on..  makin lembik dan bodoh.. pastu salahkan older generation.. geng baby boomer kena..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan setakat lembik je, malah bengap pulak tu. Tambah dengan pakej pemalas dan biadap
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 12:01 PM | Show all posts
Inilah generari yang ditekankan bahawa keputusan peperiksaan itu adalah segalanya.

Mereka tak sedar apa yang menunggu mereka di hadapan tidak dapat diselesaikan oleh keputusan peperiksaan.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dhla bodoh , pastu tkmo study add math betul2.
Ada hati nk buat petisyen turunkan markah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemalas..bodoh..mengada ngada budak2 skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok2 x dpt kje nk buat petisyen gak ke? A+ ke 4 flat ke klo sume nk kena suap sapala nak amik ko kje dik non
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2019 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemalas punya budak, kalau macam ni cara dah tau kualiti kerja dan hidup macam mana, jenis bodoh tak boleh diajar, cerdik tak boleh diikut
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 02:04 PM | Show all posts
boleh x nak kata budak skarang ngada. time kita dulu x da nya nak req turun markah ke apa smua. apa yg org atasan (pihak pendidikan) dah tetapkan, kita follow je. nak lulus x nak gagal belajarlah, kalau nak gagal tu terpulang lah. pelek2 btol budak skarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 04:15 PM | Show all posts
sapa sign petition bg automatic fail..lagi senang..mengada ngada
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2019 10:00 AM | Show all posts
Setuju tuk Generasi Lembik...

X setuju tuk turunkan markah 50%A...5% lulus...klu gini gradenya....nmpk benar x cerdiknya...

ada ke 5% lulus...malas ya amat.....

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2021 07:34 PM | Show all posts
Edited by malkova at 20-2-2021 12:19 AM

Found a lot of useful information, glad to join your community! 192.168.1.1
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 12:49 AM GMT+8 , Processed in 0.084815 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list