CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 26565|Reply: 169

Fasakh..sape tau mcm mane nak cepat settle?

  [Copy link]
Post time 29-2-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya bercadang nak mohon fasakh masa cuti sekolah bulan 3.

Ada tak di kalangan forumer yang boleh bg pendapat. Memang boleh google tapi salah satu usaha saya ialah tanya pendapat orang juga.

Kawan2 saya xde pulak yg ber fasakh.. dan orang2 disekeliling saya pun xde ber fasakh...

Atau dah memang ada benang sebelum ni boleh la tolong bagi link.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa laki ko sampai nak berfasakh ni? ko kene pukul ke sis?
kami warga forem kena tahu sebab baru boleh bagi cadangan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Bil semua saya bayar. Keperluan semua saya ..

Sejak awal tahun saya dah warning.

Tapi masih tak hirau.

Sekarang saya dah naik angin...

Dia tak pukul saya. Saya yang pukul dia.

Sebelum dia cedera baik saya mintak fasakh. Sebab saya tau saya dah tertekan sekarang... tak boleh kawal marah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia report polis saya pukul dia macam mane pulak.

Dia suke menganjing... saya panas la..

Kalau dah tau semua keperluan dan bil saya bayar... layak ke dia nak menganjing saya... gitu la kesahnya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya dah start bercakap sorang2. Nangis tiap malam.... sebelum jadi biol baik cari jalan. Saya nampak fasakh je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
selalunya pejabat agama akan suruh lalui kaunseling dulu dgn dorg. sis dah oegi kaunseling bln?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Try dapatkan medical diagnosed dulu tt, then baru pergi pjbt agama..supaya alasan u mintak fasakh kukuh..
Tapi tu lah, husband u nak ke pisah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 29-2-2020 01:21 AM
Saya dah start bercakap sorang2. Nangis tiap malam.... sebelum jadi biol baik cari jalan. Saya nampa ...

cuba pegi klinik/hospital utk dptkan rawatan. klu doc diagnosis u under depression blh juga digunakan utk attach masa mohon fasakh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-2-2020 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah pernah pegi pejabat agama tapi ustaz tu husnuzon sangat. Memang gitu ke ustaz kat pejabat agama.

Memang semua kes kena kaunseling ke?

Sebab pemikiran laki saya ni agak mundur...

Contohnya: dia tak puas hati dengan saya dia sebab dia tak dapat brim gara2 isteri keje gov gaji sekian2...

Tak reti ke nak bersyukur saya tanggung semua. Lagi nak harap brim ke? Tak paham la orang otak beku gini... tu yg sy pukul dia tu bg otak dia berfungsi sikit.

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:43 AM | Show all posts
sis nanti saya pos ak47, bazooka, nuclear warhead, s400, black tomhawk ke rumah sis boleh?  sis nak semi auto atau auto?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia tak nak la cerai . Sebab tu dia redha kot kena pukul.

Saya ni tanggung semua perbelanjaan , urus dua anak. Salah sorang oku.

Dia tak boleh urus tu... kalau saya tinggal kejap dalam dua jam gi bank pun dia memekak.

Haa... saya sabar dah 8 tahun ... tahun ni sebab saya mcm dah start nak rasa macam pukul dia tu satu kepuasan. Jadi baik fasakh kan?

Tapi saya tak pukul anak. Maksud saya ni waras lagi kan...  

Cara nak diagnos tu mcm mane. Saya ada kawan kaunselor. Saya jawab soalan.. mmg hasilnya "kemurungan"  la.  Tapi setakat tu je saya tak rujuk doktor.

Kalau nak rujuk doktor hospital kerajaan boleh terus pegi hospital ke.. sebab saya ada 2 perwatakan berbeza. Saya sangat hepi kat tempat keje...  kat umah saya diam saje.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 29-2-2020 01:53 AM
Dia tak nak la cerai . Sebab tu dia redha kot kena pukul.

Saya ni tanggung semua perbelanjaan ,  ...

Sis kena jumpa doc biasa dulu. bgtau yg sis perlukan rawatan sb rasa depress. so nt doc nt akan refer sis ke specialist. tp kadang ada jgk doc mcm berat hati nk refer sb mgkn dia rasa sis cuma stress, bkn depress. kat situ nt sis bgtau apa yg sis rasa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 29-2-2020 01:43 AM
sis nanti saya pos ak47, bazooka, nuclear warhead, s400, black tomhawk ke rumah sis boleh?  sis nak  ...

Belum nak jadi pembunuh lagi sis...

Setakat jadi pemukul je mampu setakat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 29-2-2020 01:35 AM
Dah pernah pegi pejabat agama tapi ustaz tu husnuzon sangat. Memang gitu ke ustaz kat pejabat agama. ...

Kes sis hampir sama mcm i. ex x nak lepaskan so sesi kaunseling drag jd lama. i insist utk proceed jgk tuntut fasajh
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
urusan rumahtangga..mksud saya kerja rumah..dia ada buat tak?

i pernah terbaca ada kes fasakh ditolak walaupun isteri claimed suami tak beri nafkah zahir. sebab pada masa sama, suami buat juga urusan kerja rumah..suami tak baran..tak memukul..suami tak curang. mmm...nafkah zahir maybe x cukup bg. tapi nafkah batin bg kaw2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 29-2-2020 02:04 AM
Kes sis hampir sama mcm i. ex x nak lepaskan so sesi kaunseling drag jd lama. i insist utk proceed ...

Tu la... saya tak nak la drag kes lama2 ...

Macam mane nak bagi cepat ye... sblum ada yang kena kerat 8...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 29-2-2020 02:08 AM
Tu la... saya tak nak la drag kes lama2 ...

Macam mane nak bagi cepat ye... sblum ada yang kena ...

Sis tahu pasal khuluk or tebus talak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 29-2-2020 02:04 AM
urusan rumahtangga..mksud saya kerja rumah..dia ada buat tak?

i pernah terbaca ada kes fasakh di ...

Sikit je dia buat keje umah... tapi dia suke tak buat keje dalam umah... dia buat di halaman.seminggu ade la 2 hari buat keje... 5 hari tak buat keje umah.

Contoh buang sampah... bagi kucing makan...sapu sampah kat luar, tolong repair kete saya sikit2.
basuh pinggan pun berkira kalau bukan dia guna.

Yg saya hangin kekadang, dah la tak buat keje rumah tapi stok makanan cepat je abis... ujung minggu saya nak mengunyah pun xde makanan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Awal kawrn pernah curang tapi kononnye dah taubat.

Tak tau la dah taubat naduha ke belum. Tapi malas nak pikir dah sbb scandal tu pun dah kena ugut dgn saya dia dah blah...

Sy dah balas dendam dah kat skandal dia dulu jadi mcm dah puas hati la. Xnak ungkit curang tu masa fasakh... ke nak kena ungkit kalau nak menang?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Cumikucingku replied at 29-2-2020 02:19 AM
Awal kawrn pernah curang tapi kononnye dah taubat.

Tak tau la dah taubat naduha ke belum. Tapi m ...

Blh jer sis, blh standby bukti klu ada sbg back up klu hakim ty. mcm sis ckp sgala pbelanjaan rmh sis yg tanggung, segala resit2 pembelian simpan sbg bukti yg tu smua duit sis. resit2 tu blh attach dlm file fasakh nt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:01 AM GMT+8 , Processed in 0.195210 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list