CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3553|Reply: 14

Grup Aktiviti, Hobi, Mainan, Kolektor Yang Anda Ikuti di Facebook?

  [Copy link]
Post time 1-4-2021 04:38 PM | Show all posts |Read mode

1) Grup hobi, aktiviti apa yang anda 'follow' di Facebook? Grup lokal atau antarabangsa. Senaraikan. (e.g: T.ukang Apa Hari Ini, LUKIS, Kelab Kaki Deko, etc)


2) Banyak tak manfaat, pengetahuan anda dapat daripada grup tersebut?


3) Kenapa anda suka grup tersebut? (e.g : Positif vibes, kelakar, tak kedekut ilmu)


4) Grup yang anda nak rekomen pada kawan-kawan forum Cari?




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 follow group fb masak apa x jadi hari ni. Tp lepas mcm mengarut je posting Masing2, terus unfollow.

Suka gak baca dari group fb suami masak apa hari ni. Tp x follow la. Sbb Ai pempuan. Syok je tgok suami2 masak. Caption diorg tu yg kelaka.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols byk follow group masakan jah 1 masak apa hari ni, masak apa tak jadi hari ni,bekal apa hari ni,berkongsi ilmu kuih muih dan masakan dll .best sebab dpt upgrade masakan kt dan dpt resipi2 baru percuma yah
Ade join 2 group deco. Rumah ku syugaku dan kami suka deco2. Byk idea menarik untuk mendeco rumah di sana
Xlupa juga group k drama.yg best dpt bertukar pndapat / teori psl k drama dlm group ittew  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Group Berkebun di rumah,Group berkebun untuk beginners, group pokok ati ati Malaysia,group pokok keladi Malaysia..tu group untuk hobi Menanam lah.

Untuk group masak memasak..masak apa tak jadi hari ini aje la..tu pun da tak folo sgt sekarang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Group Berkebun di rumah,Group berkebun untuk beginners, group pokok ati ati Malaysia,group pokok keladi Malaysia..tu group untuk hobi Menanam lah.

Untuk group masak memasak..masak apa tak jadi hari ini aje la..tu pun da tak folo sgt sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2021 04:58 PM | Show all posts
game terbaharu iols ... Harvest Town ... sebab dari dulu2 lagi minat game harvest Moon... sampai mencari Group untuk dapat info dan tips di FB ...

pastu iols ada ikut Group DIY malaysia ... buat apa2 jer DIY mengikut musim ...

dan iols ada buat Group sendiri kat FB ... mengajar cara buat Clay dan Resin




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kipas.berhabuk at 21-7-2021 02:39 PM

Iols banyak join group
1. K-drama
2. Ramlee Awang Murshid
3. Deko n id rumah
4. kemasrumahwithhani
5. Malaysia dulu dulu
6. Tcher collection
7. Hotel reviews
8. Tempat percutian menarik
9. Group K-idol
10. Movie addict Malaysia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Me join
group petunia
Group vinca
Group ros jepun
Group indoor plants ( tp yg ni tgk tak blh apply sbb semua indoor plant ku tak menjadi)
Group bunga ros
Group masak apa tak jadi
Dulu group mrdiy kedai rm2 mcm ada. Tp nape tak posting kat situ dah ye


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
group guna breadmaker
mi robot vacuum (tak beli lg survey2 user review)
pressure cooker philips
masak apa hari ni
kelab roti
deco

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Game garden escape
Home escape
Colour by number

Grup tanaman keladi
Badehi( beliapadiecoharini)
Anaksepahapaharini
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2021 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Follow groups local dan antarabangsa
Di antara yg local (lebih kurang nama groups)
1. Berkebun di tepi rumah
2. Berkebun di rumah
3. Berkongsi Ilmu masakan
4. Berkongsi Resipi
5. Group pinggan mangkuk lama
Dll.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Groups oversea
Lebih kurang namanya
1.Sewing for beginners worldwide
2.Plant lovers
3.vintage living revisited
4. Dream homes and gardens
5. Everything Vintage and shabby
6. I love shabby chic and french country
7. Travelling in Europe
8. Welcome to London
9. British Royal Family
10. John Grisham Book Club
Etc
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
antara group2 yg saya join kat facebook :

1) RESEPI MAMA RIA
bagi saya yang selalu xde idea nak masak dan asalnya bukan la pandai pun memasak, group ni banyak membantu dalam menyediakan menu seharian. banyak orang share banyak resepi & resepi2 nya pun x susah sgt, so ok la, saya suka & rekemen

2) KEBUN FERTIGASI CILI DAN SAYUR ANDA
yang ni banyak pekebun2 fertigasi skala besar share pasal penyakit2 tanaman, cara pruning, cara baja, racun, organik, kimia etc.. lebih kepada professional farmers punya perbincangan & soal jawab. saya suka sebab walaupun kita bukan professional farmers macam diorang banyak la ilmu teknikal kita boleh belajar dari group ni, selain daripada sharing harga pasaran sayuran semasa.

saya rekemen kat orang yang minat pertanian secara fertigasi, atau kalau orang tu suka amek tau pasal hal2 teknikal penanaman sayur secara amnya.

3) Tanam Pokok Tanam Sayur Tepi Rumah
so group ni pulak lebih kepada amateurs la, lebih banyak sharing tentang small scale organic gardening la lebih kurang. saya suka sebab selalu ada sharing resepi nak buat fungicide atau insecticide sendiri. sapa2 yang suka tanam2 keliling rumah, saya rekemen group ni

ok sekian ~
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Follow Sara Beauty Corner sebab sheols comel. Presentation bagus dan senang faham.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 09:39 AM | Show all posts
Aku join group :

1. RC (Radio / Remote Control) sebab hobi
2. Kucing sebab bela seekor Persian
3. Mainan vintage sebab nak beli balik mainan zaman kanak kanak sebab tak dapat dulu
4. Collector sebab hobi lama kumpul figure macam power rangers / Gundam etc.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 06:38 AM GMT+8 , Processed in 0.082231 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list