CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: venez

ORBAT TUDM, adakah mencukupi berbanding negara jiran?

[Copy link]
 Author| Post time 2-3-2009 03:33 PM | Show all posts

Reply #18 windof's post

errrr... kita teruskan perbincangan... dlm klsreview ada sebut yang budget utk beli attack helos akan ditablekan... bagi aku better go for NURI replacement 1st then baru fikir nak beli yang lain, betul tak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2009 03:34 PM | Show all posts

Reply #17 venez's post

errr.... 10?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:35 PM | Show all posts

Reply #19 windof's post

war is too damn important to be left to generals.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:37 PM | Show all posts

Reply #20 powerwoot's post

adaa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:38 PM | Show all posts

Reply #19 windof's post

Harap2 bukan jenderal yg bawak rebah udah le... optimistik tak salah, sikit sebanyak boleh buat musuh gusar secara psikologi. Tapi kalau dah oberkonpiden macam kes iraq sampai mengatakan tentera penceroboh akan dibakar dalam neraka kalau masuk kota baghdad nampaknya tak sampai kemana pun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:40 PM | Show all posts

Reply #21 venez's post

attack helos tu utk army la bhai.

budget tuh lain- lain...

tapi me say nay to attack helos...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:42 PM | Show all posts

Reply #25 powerwoot's post

itu bukan ober konpident.

itu takut sebenarnya.

org yang konpiden tak ckp berdegar- degar...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:43 PM | Show all posts

Reply #21 venez's post

tak per la...dah depa dah hold nuri replacement, buat lagu mana...tibai jer dulu attack helos tuh...pas tuh bila army dah bising pasai airborne cavalry depa tak dak kuda nak tunggang, depa boleh expedite utk amik nuri tuh, tinggai epos terkonteng2 tak dak utilities helo... pas tuh baru depa expedite utk cari ganti...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-3-2009 03:43 PM | Show all posts

Reply #20 powerwoot's post

AS61-N1 ker? memang ada n masih selalu VIP naik... Agusta N1 nih x sama ngan NURI walaupun bentuk sama...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:45 PM | Show all posts

Reply #27 tin's post

hang cakap kat aku ker kat jenderal?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2009 03:45 PM | Show all posts

Reply #28 windof's post

army pun nak beli airlift dorang sendiri... huk3
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:47 PM | Show all posts

Reply #30 windof's post

aku ckp kat hang tentang jeneral.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:47 PM | Show all posts
Mari le kita hantar kod semboyan ke jenderal agar dia dapat menyumbang sepatah dua patah kata kat sini pulak.... tuan jenderal!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:48 PM | Show all posts

Reply #27 tin's post

tapi mmg betul penakut selalunya akan cakap macam samseng kg dusun...bila real time senario jadi tikus...tapi kalu ramai2 pukul sorang depa berani la... yg terer pulok selalunya diam jer, buat2 bodoh and lembik...real time senario, jadi lain...cthnya cicakman n spiderman..

(ni aku refer kat bebudak samseng kg dusun yg suka pukul budak lain beramai2 sampai lembik, tapi kalu sorang2 penakut yg amat..)

[ Last edited by  windof at 2-3-2009 03:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:53 PM | Show all posts

Reply #31 venez's post

no doubt bout that...please....the more the merrier...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 03:58 PM | Show all posts

Reply #32 tin's post

huhuhu...sat lagi dia scramble ler...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2009 03:58 PM | Show all posts

Reply #21 venez's post

Bajet TD kot bro.. bagi aku biar banyak perancangan dari tadak langsung..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2009 03:59 PM | Show all posts

Reply #35 windof's post

army operate Mi kot... uih, ketopik army le plak.... meh3, kita masuk airforce balik... how bout tactical airlift, dah cukup ker? wa rasa mcm x cukup jerk... fighter dah tentu x mencukupi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2009 04:01 PM | Show all posts

Reply #37 standupper's post

mmg attack helos budget TD yang dah lama simpan, kan dulu mula2 nak beli rooivalk, skrg bru timbul blik... airforce nyer MPA dah senyap terus dah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2009 04:03 PM | Show all posts

Reply #39 venez's post

bak kata leman..airforce adalah mangsa kepada mangsa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 06:43 PM GMT+8 , Processed in 0.092109 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list