CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: venez

ORBAT TUDM, adakah mencukupi berbanding negara jiran?

[Copy link]
Post time 3-3-2009 02:34 AM | Show all posts

Reply #60 razhar's post

wehhh....pangkat turun, gaji tetap naik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2009 02:40 AM | Show all posts

Reply #61 tangopapa's post

ada kaaa xwogk2 tak boleh vote????? tak patot tul....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:48 AM | Show all posts

Reply #62 razhar's post

memang tak patut....errrr, master razhar
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:51 AM | Show all posts

Reply #63 tangopapa's post

ni master tango tak tido2 lagi pehal? duk kat tepi pantai kot...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 03:00 AM | Show all posts

Reply #64 razhar's post

online dari kawasan larangan...tunggu spool aku berbunyi
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 07:16 AM | Show all posts
x buleh vote jugak aku ni....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:08 AM | Show all posts
Aku tengok ven tak letak pun RA.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 08:34 AM | Show all posts
2x C21 Learjet  aew&c..kita ade ke yang ni???

btw..skyhawk kita tu memang takleh nak buat pape ke???kalo tambah jugak bilangan aircraft..buat drone ke..kamikaze punyer ke..

wa pun dah turun RA dari 6 turun pada 4..ape ke her..

[ Last edited by  nizam_syah82 at 3-3-2009 08:36 AM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2009 08:37 AM | Show all posts
tak cukup, memang tak penah cukup

additional menu:
+24 SU30mkm
+18 MiG29S
+24 F/A18E/F SH
+34 Hawk 100/200 ( light attack )
+12 MB339CM ( training and ground attack )

utk tactical transporter aku rase dah cukup, sebab airborne kite tak besar pun.
AWACs nak kene ader
ganti semer nuri
sambau chinook for heavy lift
amik Roiivalk or apache jugak
yg penting sekali airdefence missile, kene amik sampai medium range or long range kalu dapat lerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:13 AM | Show all posts
tak cukup tak cukupp mana cukup

[ Last edited by  innocentti at 3-3-2009 09:14 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 09:35 AM | Show all posts
mana nak cukup........ dulu kata mau at least 200 pesawat........ angkat la 120 MKM, 80 FA 18.........

bankrap....? tak kot cuma rakyat suffered sikit la cam korea utara ka, pakistan ka.......kuang 3x
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 10:19 AM | Show all posts

Reply #20 powerwoot's post

itu nuri versi lain da...lagi muda pun, bergetah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 11:02 AM | Show all posts

Reply #72 mmc's post

aku tara tengok dia punya versi daaa, yg aku nampak nama dia nuri jer. Kasik le nama yg ganas2 sikit ni serupa cintan cintun kat kebun bunga punya nama
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2009 11:06 AM | Show all posts

Reply #48 tangopapa's post

aku copy inventori tuh dari open source, pesawat2 yang baru x dimasukkan pun, xnak timbulkan persoalan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2009 11:12 AM | Show all posts

Reply #54 xwo2gk's post

MOD mana ada letak RA utk thread nih, maybe hiwire masa lepas server maintenance semalam kot... harap undi semula coz arini server dah ok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2009 11:20 AM | Show all posts

Reply #69 battleship's post

AD missle aku rasa dapat kat army jerk ler... utk SHORAD maybe afos dapat baru utk 402
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-3-2009 11:29 AM | Show all posts

Reply #52 tin's post

banyak cadangan yang boleh dimajukan kepada pihak atasan tapi pihak atasan sanggup ke table dengan menteri? menteri plak sanggup ke berdebat dlm parlimen utk pembelian baru dan penggantian?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 11:32 AM | Show all posts

Reply #73 powerwoot's post

entah wa pun tak sure versi putih ni nama nuri gak ke nama lain..kalau ikut tukang beli (Sultan Johor) patut dia letak nama kaw-kaw punya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2009 11:34 AM | Show all posts

Reply #78 mmc's post

AS61-N1 ker? x panggil NURI, panggil N1 saja, callsign gading...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 11:34 AM | Show all posts

Reply #77 venez's post

tapi aku wonderlah macamana sesuatu  pembelian nak dapat taraf 'pembelian rahsia' macam rejimen astros ke 2 tu, aleh2 aja dah nak sampai..kalau ikut aku, semua taruk cop 'pembelian rahsia' aja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 08:51 PM GMT+8 , Processed in 0.225948 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list