CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: venez

ORBAT TUDM, adakah mencukupi berbanding negara jiran?

[Copy link]
Post time 4-3-2009 01:06 PM | Show all posts

Balas #138 areguard\ catat

hawk mmg biawak hidup...service rate very low........ berapa byk dah jatuh dan korban kan pilot tudm.... susah jugak nak maintain mende yg manja.

lain kali kena tgk faktor luaran seperti cuaca kite yg mmg 'ekstrem' - jap panas lepas tu hujan lebat......kalau tak jaga betul-betul nanti mula ler parts naik meragam/tak berfungsi.

kalau ade fulus lebih skit boleh rekomen hanger aircraft fully closed and ade aircon  hehehehe....... control environment.......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-3-2009 01:13 PM | Show all posts

Reply #135 mmc's post

senyap sejuk dah citer nih, mcm x dapat jerk...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2009 01:15 PM | Show all posts

Reply #141 huskers's post

yuppp, faktor klimak cuaca kat m'sia dan asia memang effect airframe n avionik pesawat...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 02:34 PM | Show all posts

Reply #142 venez's post

aku ada baca US masih nak jual, kita ja tak nak beli..betulka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2009 02:36 PM | Show all posts

Reply #144 mmc's post

kalau nak jual tapi syarat mcm2 sakit gak bro...

citer sama macam replacement NURI ler... syarat2 yang dikenakan kongress yang menyakitkan hati...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 02:43 PM | Show all posts

Reply #145 venez's post

so..on tak on ka...apa alternatif maritime strike selain gripen..rafale boleh ka..dia baru dapat 1 export customer kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 02:47 PM | Show all posts

Reply #143 venez's post

ko dah klimak errrr?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 02:50 PM | Show all posts

Reply #146 mmc's post

nak pakai satu enjin kaaa,bai? grifen tu mahai sgt..tak boleh ke kita stick to russian je? logistik pun senang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2009 02:54 PM | Show all posts

Reply #141 huskers's post

Kalau faktor cuaca, maknakata Indon yg operate Hawk pun sure demam jugak nak maintain fleet dia..kenapa hawk aje yg demam pasal cuaca tropikana Mesia ni..mig, sukhoi dgn hornet ok je..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2009 02:57 PM | Show all posts

Reply #146 mmc's post

rafale mahal sgt kot, kalau yg jenis sanggup barter dgn kita okler, he3
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2009 02:59 PM | Show all posts

Reply #149 areguard's post

selalu kena ujan panas kot, tuh yang demam... he3
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:02 PM | Show all posts

Reply #148 razhar's post

mana lu taww senang, lobai?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:14 PM | Show all posts

Reply #148 razhar's post

russian apa boleh pakai..kasi rekomen satu lobai
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:16 PM | Show all posts

Reply #150 venez's post

bila lagi nak promote barang mesia...kat harrods pun dah laku apa
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:25 PM | Show all posts

Reply #152 tin's post

abis kome nak beli amerika punya..banyak sekatan plak..dapat pula yg 3rd grade je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:26 PM | Show all posts

Reply #155 razhar's post

beli la EU punya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2009 03:26 PM | Show all posts

Reply #153 mmc's post

abis yg kita duk balun flanker,fulcrum tu..tak cukup lagi kaaa bokti? ko semua ni mmg totok kat brg2 amerika...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:33 PM | Show all posts

Reply #156 tin's post

Rafale pun menawan..dah dapat first export customer tu..Kuwait heh heh
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:38 PM | Show all posts

Reply #158 areguard's post

rafale pun mahai.....ruskies je yg rela jual 1st grade weapons...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:40 PM | Show all posts

Reply #157 razhar's post

wa cakap jenis maritime strike la bai...MKM boleh buat, tapi rugiler....mig-29N pulak tak boleh buat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 07:03 AM GMT+8 , Processed in 0.090218 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list