CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5580|Reply: 45

Aeril Zafrel Didesak Mengaku Lamborghi Kereta Sewa- Dipertikai Pakai Kereta Mahal, "Kenapa Tak Beli Rumah?"

  [Copy link]
Post time 27-5-2022 03:33 PM | Show all posts |Read mode
"Apa untungnya saya tipu. Dah kereta beli, takkan nak kata sewa pula."


Itu kata pelakon dan usahawan terkenal, Aeril Zafrel, 34, berhubung dakwaan netizen kereta Lamborghini Aventador miliknya itu adalah disewa.


Aeril berkata, bukan saja komen, tapi dia turut mendapat kiriman mesej di Instagram (DM) yang mendesaknya untuk mengaku itu adalah kereta sewa.


Foto: IG




"Apabila saya cakap kereta ini tak nak pakai lama dan nak jual, orang cakap saya pakai kereta sewa. Malah ada beriya-iya DM suruh saya mengaku ia kereta sewa. Untuk apa?


"Saya biarkan saja apa orang nak cakap. Kadang-kadang lucu juga dengan kerenah netizen yang semua perkara nak kena ikut cakap mereka dan seolah-olah mereka saja betul.


"Ada juga yang pertikai kenapa saya beli kereta mahal, kenapa tak beli rumah saja. Tak tahu nak cakap apa lagi. Apa pun, ini semua rezeki Allah dan bersyukur dengan setiap nikmat pemberian-Nya," katanya kepada Harian Metro.




  



Menurut Aeril, dia 'enjoy' menggunakan kereta itu walaupun pada awalnya perlu menyesuaikan diri yang dianggap berbeza dengan kereta lain.


"Kereta ini dah hampir sebulan. Cuma, seminggu awal saja nak sesuaikan diri sebab ia tak sama seperti kereta biasa. Cara tekan minyak pun tak boleh sembarangan.




  



  



"Alhamdulillah, setakat hari ini pandu kereta ini semuanya okay. Saya dah bawa sampai ke Johor masa pergi beraya hari tu. Sekarang ini dah puas naik, kita hiburkan pula kawan-kawan. Kalau nak jual pun, mungkin dua tahun lebih lagi," katanya. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-5-2022 03:41 PM | Show all posts
kasi tunjuk la geran keta yang dah tukar nama tu.. senang
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 04:01 PM | Show all posts
Mooverine replied at 27-5-2022 03:41 PM
kasi tunjuk la geran keta yang dah tukar nama tu.. senang

betoi betoi betoi
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 27-5-2022 03:41 PM
kasi tunjuk la geran keta yang dah tukar nama tu.. senang

Benda simple pun kan susah sangat nak buat tu ada la sebabnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 04:20 PM | Show all posts
benda boleh sewa buat apa nak beli..
Kan haritu dah viral pasal beli vs sewa vellfire..
Dia dah cakap kalau nak jual 2 tahun lebih lagi.. tengok aje ahh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 04:39 PM | Show all posts
dia takde rumah lagi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Acah2 betul family ni. Meluat
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 05:09 PM | Show all posts
Biar papa asal bergaya

Lain kali ko tunjuk semua geran yg ada, barulah netizen percaya ko memang kaya. Klo takat cakap guna air liur je dah samalah cam sifu miki mouse. Kaki sembang.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-5-2022 05:15 PM | Show all posts
kalau betul sewa pun takkan   la heols nak mengaku
malu la dengan geng ponder2 lain

kalau betul2 beli, confirm dah tunjuk bukti
ni ada tunjuk ke? takde kan? maknanya memang sewa la
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita bakor kita bakorrrr
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls ade sumber ckp die mmg beli..tp die yg beli ya, bkn bini die..lantas xde nya surprise2 tu..membongak je
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 27-5-2022 04:39 PM
dia takde rumah lagi ke?

Takkan lah takde ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
whimsicalmusic replied at 27-5-2022 06:10 PM
Iolls ade sumber ckp die mmg beli..tp die yg beli ya, bkn bini die..lantas xde nya surprise2 tu..mem ...

2nd speku gitula.. Sendirik beli claimes isteri belikan... Same mcm penyanyi terpaling.. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 08:16 PM | Show all posts
Keta camni bukan jenis keta pakai harian.. Special day aje kot...

Insurance mesti tinggi tu semua..

Tapi kalau mampu Bekereta camni apa salahnya.. Sewa pun still kena bayar bukan free
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 12:02 PM | Show all posts
aku pelik soltan2 dah beli lamboghini siap simpan kat rumah nati jd rare item lagi mahal
xde kalut pakai sebulan jual
beli baru pakai sebulan jual
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 01:25 PM | Show all posts
"Apa untungnya saya tipu. Dah kereta beli, takkan nak kata sewa pula."


dah amnesia ke ko ni hah sunoreen? dulu ko tipu kata belum kahwin tapi diam2 dah bernikoh tu ko dapat untung apa?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-5-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah yg duduk skrg sewa je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke ada kilang? Ke retis mana yg ada kilang?

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 27-5-2022 08:16 PM
Keta camni bukan jenis keta pakai harian.. Special day aje kot...

Insurance mesti tinggi tu semua.. ...

tak slh pun nak beli klaubdah berduit n mampu
yg jd mslh dok tunjuk.. pastu jd bhn netizen gelabah plak.. org kaya sbnr takde pun bak tunjuk pun..

ni thp kaya fake ni tyg duit baling duit… terlalu lo class yg so call jumpa.. acah2 inspired people sgt..

kejayaan tu bkn letak pd kereta pd brg mewah.. nak impress org lain

mcm brg2 branded bkn target pd org2 kaya bilionaire tu.. tp target manusia2 yg berasa diri kaya haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 28-5-2022 12:02 PM
aku pelik soltan2 dah beli lamboghini siap simpan kat rumah nati jd rare item lagi mahal
xde kalut p ...

dah mmg sewa pun haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 10:41 PM GMT+8 , Processed in 0.093123 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list