CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 708|Reply: 9

Budak 12 Tahun Mati Dibakar Bapa Kerana Tak Bersungguh Siapkan Kerja Sekolah

[Copy link]
Post time 22-9-2022 05:01 PM | Show all posts |Read mode
Kanak-kanak berusia 12 tahun mati dibakar hidup-hidup oleh bapanya hanya kerana tidak bersungguh-sungguh semasa menyiapkan kerja sekolah.


Daily Mail melaporkan, Shaheer Khan, mengalami kesan melecur serius dalam kejadian yang berlaku pada 14 September lalu di Pekan Orangi.


Shaheer dikejarkan ke hospital sejurus selepas insiden itu, namun disahkan meninggal dunia dua hari selepas menerima rawatan.




Foto: Geo News Urdu




Bapanya, Nazir dilaporkan menyimbah minyak tanah ke atas mangsa dan menyalakan mancis dalam usaha untuk menakutkan budak lelaki itu supaya menyiapkan kerja rumahnya.


Namun, perbuatan itu bertukar tragedi apabila nyalaan api menyambar minyak pada badan Shaheer lantas membakar kanak-kanak itu.


Mendengar jeritan anak lelakinya, ibu mangsa, Shazia meluru masuk ke dalam bilik di mana kedua-dua ibu bapanya melemparkan selimut dan pakaian ke arah mangsa dalam usaha terdesak untuk memadamkan api. Namun, usaha mereka tidak mencukupi untuk menyelamatkannya.


Shazia membuat laporan polis mengenai perbuatan suaminya dua hari selepas kematian anaknya.


Polis menahan Nazir keesokan harinya dan dia akan kekal dalam tahanan sehingga perbicaraan mahkamah pada 24 September ini.




Shazia - Foto: Geo News Urdu




Pegawai polis tempatan, Salim Khan berkata, Nazir menjadi berang apabila Shaheer berkeras mahu keluar bermain layang-layang.


Dia mengarahkan anaknya menjawab beberapa siri soalan mengenai kerja sekolahnya, namun kanak-kanak itu memberi jawapan yang tidak memuaskan.


“Suspek memberitahu polis dia menyiram minyak tanah ke atas kanak-kanak itu dan menyalakan mancis dengan niat untuk menakut-nakutkan mangsa,” katanya.




Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Api takdenya nak menyambar minyak tanah..lain ler ko cucuh api kat baju budak tu..bapak ke neraka..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Trus aku baca berita ni dpn anak aku yg tgh merengek nk buat kerja sekolah..diam terus hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak.aih..gila.lah
Mmg.la.budak.laki.peel.gitu.le..tp.bakor anak bukan.penyelesaiannya
Hanat sumggoh bapak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh punya bapak. Harus kesal selama nya.
Nak acah2 takutkan, dah mati budak tu.
Kesian mak nya
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 09:21 PM | Show all posts
dah le budak comey... apaknya apa masalah kalau dia nak pi main layang2 kot ye punnn..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mental ke bapaknya? Anak sikit punya hensem
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:04 AM | Show all posts
alasan jelah tu kan konon nak menakutkn mangsa. klu nak takutkan kenapa simbah budak tu dgn minyak tanah. simbah dgn air pon dah ok. bahaya ko main minyak2 ni. ko mmg sbnrnya nak bunuh kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia selamba buat report, bagusla jgn subahat lgpun bukan ko yg bako anak tu.
Biasanya mak2 ni dia lebih sayangkan anak berbanding suami so selayaknya la sapa suh ko bako anak dia, biar la budak tu nak men lelayang je kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
alasan nk menakut2kan dgn simbah minyak lps tu acah2 psg manis dah knp syaiton
jns akal sejengkal xmemsl anak terbunuh
bgslah kat emaknya yg buat report against laki dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 11:29 PM GMT+8 , Processed in 0.109171 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list