CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 691|Reply: 19

MBC : THE GOLDEN SPOON [YOOK SUNG-JAE]

[Copy link]
Post time 24-9-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 21-11-2022 11:31 AM

Pelakon kali ni,pelakon yang biasa biasa je.Tak dikenali,tapi storyline macam best.

First time tak sabar punya pasal baca webtoon.

Baru start hari ni,bakalan akan kak mel follow sampai habis ni.

Sinopsis dia gini.

Lee Seung-Cheon (Yook Sung-Jae) is a high school student. His family is poor and he hates living in a poor environment.

One day, he happens to meet an old woman. The old woman tells him that "If you buy this gold spoon for $3 from me, you can change your parents.

You'll eat 3 meals with this gold spoon with someone your age and at their house. That person's parents will then become your parents."

Lee Seung-Cheon buys the gold spoon from the old woman and eats 3 times at his friend Hwang Tae-Yong’s house. Hwang Tae-Yong’s father runs a large company. Soon, Lee Seung-Cheon’s life changes.

Ha...yang tahyul mahyul gini mmg fav kak mel lah.Setelah stress dengan beberapa cerita korea yang di dump begitu sahaja.

Percubaan menonton minggu ini, The Grid,DoctorLawyer,Snow Drop gagal.

Akhirnya tengok Gegar Vaganza je lah.Tetiba malam ni ada keluar cerita baru,The Golden Spoon.

Tengok first episode terus melekat .Best.

Jom siapa nak join.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-9-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk juga. Tak sabar nak tunggu next episod
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
fnoor_hh replied at 26-9-2022 09:32 PM
Dah tgk juga. Tak sabar nak tunggu next episod

Kan...2ep je seminggu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pt mkin bet... Npaknya yg taeyong tu happy je bila nga fam seungchon tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau... Kaya x semstinya bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 03:20 PM | Show all posts
tgk kat mana uols.. iols suka sung jae ni since school 2015.. comel.. suara pun sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 3-10-2022 02:45 PM
Pt mkin bet... Npaknya yg taeyong tu happy je bila nga fam seungchon tu

Kan.Kasih sayang tu yang dia nak sangat tu.Bahagia rasa bila dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 3-10-2022 02:46 PM
Baru tau... Kaya x semstinya bahagia

Ada je masa2 bahagia cuma tak adalah sengsara macam yang miskin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 3-10-2022 03:20 PM
tgk kat mana uols.. iols suka sung jae ni since school 2015.. comel.. suara pun sedap..

Fb ada.
Secret group.
Request
https://m.facebook.com/groups/2555176758036980/permalink/3229766253911357/

Kdrama Compilation By Fifi's
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sung jae dah dewasa.. Byk plak scene kissing cite ni... Huhu..

Off topic plak... Xda ke yg buat thread Blind?  Walaupun cite tu nak abis dah.. Dok cari2 gak.. Semua x layan ek... Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2022 08:25 AM | Show all posts
mily replied at 30-10-2022 04:33 PM
Sung jae dah dewasa.. Byk plak scene kissing cite ni... Huhu..

Off topic plak... Xda ke yg buat th ...

Sy layan... Cari juga thread blind hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Rupanya si hyondo pun guna golden spoon..

Rasanya Mesti hyondo tu mesti just pekerja shaja kat dosin tu... Pastu dia guna golden spoon.. Tuka ngan real hyondo.... Thats y yg mak tiri dia tu kata,  mak taeyong tu gila.. Sbb nak bercerai ngan hyondo dah bertukar tu...

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 5-11-2022 10:05 PM
Rupanya si hyondo pun guna golden spoon..

Rasanya Mesti hyondo tu mesti just pekerja shaja kat dos ...

Logik gak..tak tgk lagi episode last ni..

Ada 4 lagi episode kan

Dengar2 bising dh apak dia pun guna golden spoon.episode belum sempat tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
melanie replied at 6-11-2022 12:06 AM
Logik gak..tak tgk lagi episode last ni..

Ada 4 lagi episode kan

Tengok... Mcm ramai je yg guna golden spoon.. Pdnlah si hyondo tu memula masa anak dia ubah perangai dr seungchon ke taeyong bertuka2 tu.. Dia nampak mcm xterkejut sngt.. Mesti dia pun agk sbnarnya anak dia pun bertukar..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2022 07:30 PM | Show all posts
Sedih.. Tgk ayah dia huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
applecomel replied at 8-11-2022 07:30 PM
Sedih.. Tgk ayah dia huhu

Kan..mula rasa dah ayah dia macam nak mati je..
Masa dia peluk real HTY.Pastu dia pass pulak puisi kat real SC.Rasa macam x lama.

Geram betul si JT.Tak tahu apa terkejut sangat real mak dia.Ingat dah habis bijak la tu bebaskan anak kesayangan.haihh..

Nampak sangat hyundo tu gila duit..dari muda sampai  ke tua.Tak kisah je anak dia tukar.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2022 03:08 PM | Show all posts
melanie replied at 10-11-2022 01:02 AM
Kan..mula rasa dah ayah dia macam nak mati je..
Masa dia peluk real HTY.Pastu dia pass pulak puisi ...

meraung tgk appa dah meninggal....huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2022 12:10 PM | Show all posts

[Disney + 2022] The Golden Spoon Stars Sung-Jae YookLee Jong-WonChae-Yeon Jung

Edited by achautrans334 at 6-12-2022 03:32 PM

Seung Cheon gets his hands on a magical spoon that allows him to switch lives with his rich best friend. Now he has to decide which of his two possible futures is worth keeping.

[color=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Would you trade your poor but loving family for a life of riches? When Seung Cheon gets his hands on a magical spoon that allows him to switch lives with his rich best friend, he thinks it's a no-brainer. But life-altering decisions are always accompanied by a sense of doubt, and with only three chances to change his mind, Seung Cheon has to decide which of his two possible futures is worth keepingRead more: Văn phòng dịch thuật công chứng, Văn phòng dịch thuật chuyên ngành


Profile:
Release date September 23, 2022 (South Korea)
Country of origin South Korea
Official site Official Site
Language Korean

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Overall,cerita ni best dan ending betul lah..kena jugak hero dapat balasan atas apa dia tinggalkan family sendiri.Hujung2 tak dapat bagi jugak kekayaan pada family dan hilang jugak gfren.
Nasib baik hero lupa dah semua.
Hidup pun ceria best je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
melanie replied at 19-11-2022 05:05 PM
Overall,cerita ni best dan ending betul lah..kena jugak hero dapat balasan atas apa dia tinggalkan f ...

Tp iols kesian kat Juhee..berbelas tahun dia mengharap cinta bahagia akhirnya BF 'mati'..walaupun jumpa semula mamat tu tp nk pupuk semula rasa cinta agak mencabar..ntah2 mamat tu pun dah ada buah hati lain...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.132995 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list