CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2389|Reply: 49

[Politik] Zulkifli pesan Anwar berhati-hati dengan penasihat jahat

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


SHAH ALAM - Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menasihati Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya berhati-hati dengan penasihat yang jahat (bitanah al-su’).

Ini kerana menurut Zulkifli, golongan berkenaan mampu menaikkan serta menjatuhkan Perdana Menteri ke-10 itu.

Bekas Mufti Wilayah Persekutuan itu turut mengingatkan Malaysia adalah negara umat Islam dihormati dunia, justeru hargai pengorbanan dan perjuangan generasi terdahulu yang mengangkat nama Malaysia di mata dunia.

“Andalah penerus dan penentunya. Peliharalah Islam di tanah air ini dengan sepenuh jiwa raga,” katanya dalam satu kenyataan di laman Facebooknya.

Ujarnya, sebagaimana Perdana Menteri sebelumnya bermula dengan Datuk Seri Najib Tun Razak, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin Yassin, beliau juga telah menyampaikan nasihat yang sesuai kepada mereka dari semasa ke semasa untuk pedoman.

"Moga-moga ALLAH SWT menjadi saksi akan tertunainya tanggungjawab saya di hadapan para pemimpin. Tidaklah saya menasihati melainkan atas dasar rasa kasih kepada negara, agama dan bangsa," tambahnya.

Dalam pada itu, beliau menjunjung kasih Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah serta Majlis Raja-Raja atas hikmah dan kebijaksanaan memutuskan kemelut pasca Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

"Kepada yang belum berjaya, ia bukanlah penamat segala-galanya. Insya-ALLAH ada takdir yang lebih baik untuk mereka yang terus bersabar, ikhlas dan istiqamah. Malaysia tak akan berjaya tanpa pembangkang yang melakukan semak dan imbang dengan teliti.

“Kepada rakyat Malaysia, semua bangsa dan agama, inilah yang telah kita lalui pada PRU15 yang lalu. Tarik nafas dan terima apa jua keputusan dengan lapang dada.

"Menang tidak megah, kalah tidak rebah. Hentikan budaya memaki hamun antara satu sama lain. Usah jadikan masa ini untuk ‘membalas dendam’,” katanya.


https://www.sinarharian.com.my/article/233466/berita/nasional/zulkifli-pesan-anwar-berhati-hati-dengan-penasihat-jahat

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahit komedi tersenyum kumis....

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu2 kaki hasot dlm ni pun byk.. maklumlah kak mah dah x bayar gaji cybertroopers
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa dia jadi menteri ..ntah hapa la nasihat yg diberi.dgn dia2 sekali culture shock
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kl gitu tok mopti jela jadi penasihat
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:30 PM | Show all posts
Edited by Orenn1 at 26-11-2022 12:49 PM
alesandra replied at 26-11-2022 06:25 AM
Masa dia jadi menteri ..ntah hapa la nasihat yg diberi.dgn dia2 sekali culture shock

Ke hulu ke hilirrr g majeliss retis time2 pkp, mmg culture shock sgtt, terburaii true color, peraturann simple pun dia takleh ikuttt tambah2 masa tu dia jd menteri pulak tu, ni acah2 molia nasihatt org itu ini phuiiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kita negara islam yg dunia buka mata dan anggap malaysia hebat ketika tun M je lah.
time najib dunia buka mata jugak tapi hal 1mdb.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:39 PM | Show all posts
Amboiiii...kemain tok tok mupti nak mencapub, nak bagi nasihat.....anwar wasn't born yesterday tok mupti....tok mupti zul ni pun ari tu kemain dok attend majlis retis2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Says whooo?
Ooo mupti ni yg terima jawatan menteri yg ditawarkan oleh kerajaan tebuk atap yg mengkhianati mandat rakyat
Lepas jadi menteri terus hanyut & bisu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 02:58 PM | Show all posts
"Menang tidak megah, kalah tidak rebah.

aku tunggu je ayat terakhir 'you never walk alone'... hampa

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada tok mupti nasihat katak2 pasal dosa khianat? Klu takde maka tok mupti la punahsihat jahat tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Lim Kit Siang bagi nasihat, baru la OK
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 26-11-2022 03:14 PM
Ada tok mupti nasihat katak2 pasal dosa khianat? Klu takde maka tok mupti la punahsihat jahat tu

Ya tolong nasihat sikit puak2 yg nak langkah melangkah ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:46 PM | Show all posts
eeeeeeeeeee

tak malu ke budak2 ni

kemain lagi bekap bekas banduan rasuah dan liwat jadi PM

takde integriti sekor2

jijik

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 26-11-2022 02:25 PM
Masa dia jadi menteri ..ntah hapa la nasihat yg diberi.dgn dia2 sekali culture shock

Dia mewarisi kementerian yg dirosakkan imejnya oleh menteri agama sebelum tu... Si Mujahid yg tak malu mengurat anak Anwar secara terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 26-11-2022 02:57 PM
Says whooo?
Ooo mupti ni yg terima jawatan menteri yg ditawarkan oleh kerajaan tebuk atap yg mengkhi ...

Apa beza kerajaan Midin dengan kerajaan Nuar? Dua2 YDPA lantik. Kerajaan Midin tu YDPA siap sebut 'kerajaan beta' lagi dalam titah Baginda di parlimen.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 26-11-2022 08:49 PM
Dia mewarisi kementerian yg dirosakkan imejnya oleh menteri agama sebelum tu... Si Mujahid yg tak  ...

Tak boleh lupa pangai si Mujahid sebut diri kekanda kat nurul izzah . Sib baik tak jadi menantu Pak Non
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Solokkk replied at 26-11-2022 08:53 PM
Tak boleh lupa pangai si Mujahid sebut diri kekanda kat nurul izzah . Sib baik tak jadi menan ...

Izzah lebih rela kawin dengan cina kulup daripada kanda Jahid yg muka & perangai gedebe seperti Brutus katun Popeye

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 09:57 PM | Show all posts
Tunan replied at 26-11-2022 07:30 PM
Ya tolong nasihat sikit puak2 yg nak langkah melangkah ni

Betul... Peringatkan jugak jika naik dgn menipu pun berdosa dan x lama akan rebah jua
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dsai patut ambil penasihat dari kalangan ulama atau mufti dan kalau bole elak amik nasihat dari kalangan dap.. Wallahu'alam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 06:53 AM GMT+8 , Processed in 0.117435 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list