CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2116|Reply: 17

Melly Goeslaw, suami ziarah pusara P. Ramlee dan Saloma

  [Copy link]
Post time 29-11-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Menurut Melly, hasrat untuk menziarah pusara Seniman Agung yang amat dikaguminya itu sudah lama terpendam, namun hanya terlaksana pada kunjungannya ke Kuala Lumpur pada kali ini. - Gambar GEMPAK

PESOHOR muzik Indonesia, Melly Goeslaw bersama suaminya, Anto Hoed dilihat meluangkan masa sekitar setengah jam menziarah pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dan Allahyarhamah Saloma di Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang, Kuala Lumpur tengah hari tadi.
Melly, 48, mengatakan hasrat untuk menziarah pusara Seniman Agung yang amat dikaguminya itu sudah lama terpendam, namun hanya terlaksana pada kunjungannya ke Kuala Lumpur pada kali ini.
Mengatakan pertama kali jatuh cinta dengan karya P.Ramlee sewaktu hadir mempromosikan lagu Jika duet bersama Ari Lasso lebih 20 tahun lalu, Melly menyifatkan figura kebanggaan tanah air itu sebagai genius.



“Sebenarnya saya sudah lama tidak datang ke Malaysia, tapi dulu sewaktu hadir mempromosikan lagu Jika di sini, saya jatuh cinta dengan karya karya P.Ramlee.
“Hari-hari saya dengar lagu P.Ramlee kerana sangat mengagumi karyanya yang malar segar.

“P.Ramlee adalah genius. Lagu-lagunya tidak ditelan zaman dan ia harus dipelajari dan menjadi rujukan pemuzik muda.
“Jadi saat dilamar Iman Tang untuk melakukan konsert di sini, perkara pertama yang bermain di benak saya adalah mahu menziarah pusara P.Ramlee dan Saloma.
“Saya mahu memberi penghormatan dan sentiasa mengagumi karya karya genius P.Ramlee,” ujar Melly yang ditemui di Tanah Perkuburan Islam Jalan Ampang kepada Gempak.

Selain menziarah bersama Anto, pasangan figura hebat itu turut ditemani oleh cucu Saloma, Eddie.
Pelantun lagu Bagaikan Langit yang kembali popular di TikTok dua tahun lalu itu hadir ke ibu negara untuk bertemu media dalam sebuah sidang akhbar Ada Apa Dengan Cinta? yang dijadual berlangsung di sebuah hotel, esok.
* Artikel asal disiarkan di Gempak.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-11-2022 08:23 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 09:13 PM | Show all posts
Melly...kaka suka lagu2 ko dik...ost pilem ada apa dgn cinta dan eiffel i'm im love bestttt...suka kaka tgk ko sekrg nie dik...kaka doa yg baik2 ajer buat ko dan keluarga, amin.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:14 AM | Show all posts
perlu ke ko gegeh nak rakam bideo buat photoshoot segala kat kubur tu hah noreeeennn
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:20 AM | Show all posts
Dan baru tau juga kalau ternyata P Ramlee masih ada keturanan Aceh.

tak sah ya kalau tak claim? apa yang ko dapat sampai orang dah mati pon ko nak jugak claim hah noreeeenn
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ost ada apa dgn cinta mmg antara karya yg terbaik
skrg tgh hot citer jepun first love kt Netflix
ost first love pun terbaik
lagu2 hikaru and melly always buat meolls feeling nostalgia the old days
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Arwah nenek & atok iolss pon dekat situ tp side yg nampak saloma bridge
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 11:08 AM | Show all posts
soundtrack AADC? karya masterpiece sheols

single2...1 of the best of course...menghitung hari by kd

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2022 11:37 AM | Show all posts
banyak lagu dia best2....jika, lara hati, ost AADC, ost eiffel i'm in love, intuisi

sekarang dah tak berfesyen pelik2, nampak macam catriona ross pun ada
paling epik fesyen pakai tayar atas pale, teringat arwah sepitsiput
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:24 PM | Show all posts
Konsert Melly kelak dresscode is back to school.
to all ent press who get invites today at the PC, see u all at 3pm.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya kaka sepitsiput bangkit dari kuburan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurus dah dia skg ye. Sikit iols tak cam muka dia..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:08 PM | Show all posts
sebab p. ramlee itu keturunannya dtg dari seberang, haruslah mereka rasa bangga.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:28 PM | Show all posts
Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. My husband left me for another woman a few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kids and a job that pays little. I was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him. I explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now

Email: Urgentspellcast@gmail.com 
Website: https://urgentspellcast.wordpress.com
WhatsApp: +27634918117
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:30 PM | Show all posts
bila konsert sheols ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2022 02:52 PM | Show all posts
Bumbu replied at 30-11-2022 01:53 PM
Kurus dah dia skg ye. Sikit iols tak cam muka dia..

potong usus gak kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2022 03:00 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 11:40 PM | Show all posts

Legend lagu ni, snggup iol download kat shady website yg ada link ke porn msa thun 2007 dlu tu haha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 06:48 PM GMT+8 , Processed in 0.107140 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list