CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: JoyahMengayah

[Dunia] Krisis Silicon Valley Bank: Amerika alami sejarah perbankan kedua terburuk, $80 billion nilai pasaran susut

  [Copy link]
Post time 14-3-2023 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-3-2023 04:09 PM
historic news, yg ramai org msia tak amik tahu.
sekutu kuat usa from petrodollar opec nation, ereb s ...

Yup.. China wants to promote Petroyuan. Saudi nak negara dia liveable.. sustainable..Vision 2030 ke arah renewable energy..minyak dah nak habis dan., Iran baru jumpa nadir bumi 8.5m tan lithium. Amerika?  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-3-2023 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Amerika is a shithole country dek. Democracy wujud kat luor je dek. Pergi je LA downtown tu dek lebih terok dr Chow Kitt dek!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2023 07:06 PM | Show all posts
capiloton replied at 14-3-2023 04:40 PM
central bank.... they ALL CONNECTED

central bank bukan milik negara,

BNM pun bukan milik negara kan? tapi apa akan jadi kalau BNM kedua diwujudkan? BNM tak tertakluk dalam perlembagaan malaysia?

selain bab sumber tenaga, bab kekayaan ni la paling penting untuk memulakan perang global scale.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2023 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 14-3-2023 02:24 PM
Jangan la temberang.  Time 75 tu bulan September, kau melompat2 confirm next is going to be 100, be ...

Apa salahan saya?... apa salahan saya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2023 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antikorok at 14-3-2023 11:18 PM
capiloton replied at 14-3-2023 09:15 AM


Pokcik Santa Klosss Schwab Test Bapa Inovasi Snek Aku Hanya Serangga WEF The Great Reset Agenda tersenyum sinis gaytohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2023 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asmurai at 14-3-2023 08:28 PM

Dunia kapitalis. Corporation semua nak jadi kaya raya untung melampau lampau beratus billion atas bisnes kenakan caj mahal atas rakyat padahal tujuan asal ditubuhkan sepatutnya membantu rakyat. Kumpul duit banyak banyak tak tau nak buat apa, last nanti sistem kewangan jatuh pun tak guna ada duit beratus billion. Nak simpan masuk ke kubur kut duit banyak banyak.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 14-3-2023 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-3-2023 04:28 PM
Silap lah rosie sepatut nya aku buat tidak tahu saja.... Biar depa lagi merepek dan pesong kan fah ...

Haha di main article pun sudah ckp kenapa collapsed pun ada lagi nak ambil the glory konon fortune telling becoming true.  The management's strategy sudah backfired.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2023 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 14-3-2023 07:50 PM
Apa salahan saya?... apa salahan saya?

Mana boleh kami je kena seru, iols pun dengki tag la chuols apalagi.  Hahahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2023 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 14-3-2023 10:33 AM
seluruh dunia akan alami nasib yg sama...

ini baru recession n banking crisis..

hujung² nnt bila nak kluar duit kat bank tp bank takde duit... betul takk
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 07:55 AM | Show all posts
Radzor replied at 15-3-2023 07:31 AM
hujung² nnt bila nak kluar duit kat bank tp bank takde duit... betul takk

refer post #90
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 07:57 AM | Show all posts
@silencekiller

@samerosie

FOMC meeting 21 & 22 Mar 2023

apa Fed nak buat dgn rate... dan berapa basis point

bagi ko punya angka
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 14-3-2023 07:37 AM
Haha di main article pun sudah ckp kenapa collapsed pun ada lagi nak ambil the glory konon fortune ...

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 14-3-2023 10:00 AM
yup

it has begun..

Abis melingkup semua.. Nsib tahun dah nak abis hutang piutang guwe.. Bleh la start beli emas.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 08:40 AM | Show all posts
Farnor replied at 15-3-2023 08:29 AM
Abis melingkup semua.. Nsib tahun dah nak abis hutang piutang guwe.. Bleh la start beli emas.


debt free

bagus
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 14-3-2023 10:48 AM
OK...

aku x bole bgtau lebih2..

Cash ni physical cash le kan..bkn yg dlm bank..so kena simpan bawah bantal ke caner?

Sorry iols bodow bab ekonomi
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 09:37 AM | Show all posts
No worries sure ada bailout also

But over the weekend, following the spectacular collapse of Silicon Valley Bank and Signature Bank, the FDIC made an exception to that rule and is now in the process of paying back all customers of the two failed banks in full — no matter the size of their deposits.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-3-2023 09:41 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 13-3-2023 06:49 PM
Sebab itu US print duit tiada issue.. Bukan issue baru pun yang ramai meroyan... If US dolar sampa ...


Agree. The dollar is not collapsing.

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 14-3-2023 05:41 PM
Agree. The dollar is not collapsing.

Mereka dalam forum ini anggap saja seperti die hard fan british soccer ... Dalam masa yang sama depa enjoy benefits and entertainment... If europe dan US fdi keluar dari malaysia... Makin ramai yang jual nasi lemak RM20 di roadside...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
nw111 replied at 15-3-2023 09:27 AM
Cash ni physical cash le kan..bkn yg dlm bank..so kena simpan bawah bantal ke caner?

Sorry iols b ...



Yup..

Utk guna 2 ke 4 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2023 10:39 AM | Show all posts
DARSITA replied at 15-3-2023 09:37 AM
No worries sure ada bailout also

..and also this:
-----------
"Selain langkah penambahan deposit di bawah FDIC, terbaharu di maklumkan HSBC akan mengambil-alih SVB bagi cawangan di UK pada nilai 1 paun sebagai langkah menyelamatkan segmen pinjaman utama pada arena startup di pasaran Britain.  Seterusnya tidak hanya beberapa pasaran kembali mengukuh, kesannya pada pasaran Malaysia juga tidak menjejaskan aliran startup negara. Ini kerana kesan keruntuhan tersebut dilihat berskala kecil susulan tiada syarikat Malaysia yang miliki simpanan di bank berkenaan."

-----------
Kelakar la fortune teller sorang kat dalam forum ni.  Asal ada benda yg kena mengena sikit dgn tilikan terus melompat2 mcm sudah menang tikam tikam.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-9-2023 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.110154 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list