CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: rafiz28

Jandaku oh Jandaku apa lagi dosaku

  [Copy link]
Post time 26-10-2014 11:17 PM | Show all posts
rafiz28 posted on 24-10-2014 07:26 PM
Aku pun rasa kengkadang aku mcm org gila la, bila aku kt rumah sikit2 terjaga aku mcm terasa dia b ...

to TT,
sila move on...ex-wife u memang dah berpatah arang dengan u..

dan jangan buat lagi untuk next wife kalo u jumpa cinta hati u lagi..
secara jujur, sebagai perempuan... wana nak perhatian, masa dan penghargaan..
duit memang penting tapi kehidupan dilimpah duit dan dalam masa sama, idup dalam tekanan macam ur ex-wife...
wana pun angkat kaki
dera bukan hanya fizikal (macam kaki pukul dan angkat tangan) tapi mental juga..(xambil peduli pasal wife...dibuat  wife macam robot..atau psiko wife u melalui percakapan..)

ramai perempuan yang prefer idup yang simple, sederhana dan tenang dalam idup..lagi2 ex-wife u yang matang,dia bukan merengek nak u 24hr..cuma at least nak sikit masa jah..nak perhatian sikit..kalo gugur pun xambil peduli, xperlu lah idup bersama lagi..
Last edited by wana89 on 26-10-2014 11:50 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2014 11:20 PM | Show all posts
Lpas baca thread ko yang lama tu baru la aku tau apa nak komen kat masalah ko.

Semuanya salah ko.

ko lebihkan kerja dari keluarga sendiri. Memang fitrah MLM memang macam tu. tapi sampai ko kena korbankan masa ko dengan isteri ko? tak berbaloi.

Ape2 pun dalam dunia ni akan berbalik kepada keluarga / isteri / anak / ibubapa. Company tempat kite bekerja bukanlah tempat untuk kita bergantung. Apatah lagi MLM. Semuanya akan berbalik kepada family.

Jatuh bangun kita family yang akan rasa. Hidup mati kita pun family yang akan rasa kehadiran atau kehilangan kita. Company or MLM? Bile2 masa boleh cari org baru.

Hidup kita ni bukan setakat untuk bekerja jek. Kita ada tanggungjawab terhadap keluarga. TU YANG PALING PENTING.

Kerja boleh cari lain? Mak ayah boleh cari lain? Anak boleh cari lain? Isteri mungkin la boleh cari yang lain, tapi tengok la keadaan ko, setia dengan yang satu kan?

Antara kerja2 kat dalam dunia ni yang terpaksa korbankan keluarga adalah FBI / CIA / Secret Agent / SPY sebab semua pekerjaan ni melibatkan keselamatan. So better diorg tak kawen n takde anak. Agent MLM pun kena korbankan keluarga? Apa hasilnya? At least FBI CIA Secret Agent SPY semua tu menyelamatkan negara and menjaga keselamatan awam. Agent MLM sumbang apa selain menaikkan taraf kewangan diri sendiri?

Aku tak bermaksud nak hina pekerjaan kau tapi tak berbaloi korbankan keluarga kerana nak kejar WANG sahaja. Kerana WANG, kebahagian berkeluarga + Isteri + Anak dikorbankan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 02:11 AM | Show all posts
tt walopun ko kata si hakim tu kontot.. kelakar gak
mana tau kot ex wife tt rasa bahagia dgn dia
doa yg baik2 je utk ex wife tt tu
pempuan ni dia mmg particular dgn ape2 je ayat2 or words yg keluo dari mulot lelaki
dia akan ingat sampai bile2 especially benda yg menyakit kan hati dia
aku plg x agree bila bace previous thread tt
tt kata kat ex wife..lelaki ni bila da kawen lame2 perasaan syg tu da xde..adess..
patot la ex tt terase..dgn x jwb kol..sms bagai tu..hurmmm..
semoga tt jumpa new lover yg lebeh sesuai dgn jiwe ko ye
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 12:31 PM | Show all posts
rafiz28 posted on 20-10-2014 03:06 AM
Asslm dan selamat pagi sahabat2 forum sekalian.. Susahnya perceraian ni sbb salah satu tidak bersetu ...

kesian TT... saya faham macam mana rasa nya bila bercerai ni... apa lagi ibarat "putus terpaksa"... saya dah lalui semuanya... betul TT cakap... bermain cinta dgn orang lain pun... belum tentu hati boleh terima... same goes with me...  Ex-asben penah cari saya utk ajak kawen semula... tapi saya tolak... sbb dia dah pun bernikah dgn pompuan lain dan ingin berpoligami...  cinta utk kali kedua takkan sama utk kali pertama dulu sebab sikap ex-asben byk sgt berubah, menjengkelkan dan tidak lagi seperti dulu.  Nak move on, mulut boleh lah ckap... tapi, diri yg merasa ni.. Tuhan je yg tahu. Dan hingga ke hari ini pun, hati saya susah sgt2 nak terima kehadiran lelaki... bkn sbb masih sayang pada ex-asben... tapi, mungkin sebab perasaan tu dah padam kot.  dan dalam keadaan spt ni, hanya kepada adik beradik lah tempat saya bermanja sebab kedua orang tua dah tiada lagi.
Didoakan semoga TT bertemu jodoh secepatnya... & dipermudahkan.... aaaamiiiinnn
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 02:18 PM | Show all posts
semoga kesudahan yg baik2 utk bro...
move on.

aku dah perkenalkan member duda aku dgn janda kawan aku gaks..baru kawen minggu lepas..alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 05:15 PM | Show all posts
Ciannya kau, dah sah-sah gila TALAK, biasalah standard org lelaki, bini baik, cun melecun korang buat mcm maid, mcm second class human being ke
mcm sampah sarap...bila bini dah jadi EX baru nak kelupoq....dah terlambat. Kalau bini kau masih nak kat kau dah lama dah dia rujuk, nampak sgt dia dah nyampah sgt dah....Duit bukan segalanya, harap maklum!
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaaa.. Adeh. Lawak. Sume org dia bantai panggil tt.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on je la tt.. Berlambak lg anak dara Mak janda menanti.. Kawan suami aku kawin gan Mak janda anak 4 tp body fuh meletop dah la muka cantik ala2 fauziah latif.. Kaya raya pulak tu.. Move on je la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2014 08:00 PM | Show all posts
sebaksnya bc kisah ni
yg dah pergi biarkanlah pergi, tak usah nak diingat-ingat lagi, buak pening jah

let go of the past n the past will let go of u
find new love in order to forget the old flame time heals everything..cheers..life goes on

   


Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 09:54 PM | Show all posts
die tu tak penah rasa kot hidup tanpa duit tt. biar dia rasa. bf tu keje ape?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2014 12:06 AM | Show all posts
mula2 bila baca aku memang rase kesian pada TT, tapi pas baca link thread lama TT, bila tau ape yang TT pernah buat pada Ex dia, aku tak kesian langsung, infact aku rase padan muka TT, xpayah la korang nak doakan pompuan terbaik untuk TT nie buang karan jer, oo sesape yang xbaca lagi kisah hidup TT, ade depan2 nun link, sila baca yer

oh btw TT, u're a disgrace for a man, kau bukan stakat x deserve ex kau infact ko x deserve mane2 pompuan pun, mati la ko sorang2! damn!
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2014 12:37 AM | Show all posts
satu je nak pesan kalau ade bini lagi lps ni..
rezeki allah tu luas...tak payah hamba duit sgt nak MLM siang malam..
keluarga tu penting..
aku rasa brsyukur suami aku selalu ade dengan aku dr die kejar duit..
hidup biar sederhana...sbb hilang duit bole dicari..hilang keluarga lu pikir la sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:00 PM | Show all posts
As Salam...

   Move on je la ...dah jd janda dah pun....meaning ko dah diberi peluang utk bersama dgn dia....dan ternyata...dia bukan milik ko selamanya...

mmg perasaan cinta ni cuma sebelah tangan je...ko mmg mencintai dia sepenuh hati....tp nyata tiada cinta dihati dia....terima la hakikat itu...


kalau ko nak cuba lg.....satu je..terus terang je...ko nak dia kembali pada ko.....dan kalau dia jawab...dia tak nak....terima la dgn redha....dan...next step...ko kena putuskan terus hubungan dgn dia....walau ko rasa berat...InsyaAllah...lama2 ia akan jadi mudah....tp pasti ko takkan dpt melupakan dia...cuma jadikan la dia kenangan terindah dalam hidup ko.....itu pun dah cukup indah...cinta tak perlu bersatu punnn...

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2014 03:19 PM | Show all posts
bunga bukan sekuntum.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2014 11:52 AM | Show all posts
cer buka pintu untuk berkawan dgn org lain(perempuan) .....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 04:39 PM | Show all posts
mencintai tak semestinya memiliki.....

"Allah swt tak beri apa yg kite mahu...tapi Allah swt beri apa yang kite perlu..."

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2018 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
janda tu dah kawen ke dengan hakim tu

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2018 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 26-4-2018 04:39 PM
mencintai tak semestinya memiliki.....

"Allah swt tak beri apa yg kite mahu...tapi Allah swt beri ...

Aku cuma mintak kesian je la dgn aku ni..aku dh baik dh hahahaha..bgi la balik yg diambil..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-4-2018 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 29-4-2018 11:16 PM
janda tu dah kawen ke dengan hakim tu

Xlah dia xkwin lgi..kenapa eh xkawin2..agaknye dia pun mencari jugak tpi tak jumpa2..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2018 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
rafiz28 replied at 30-4-2018 11:35 PM
Xlah dia xkwin lgi..kenapa eh xkawin2..agaknye dia pun mencari jugak tpi tak jumpa2..

erm dia tak kawen sebab tak jumpa yg sesuai
dia nak balik dengan awak dia dah perit dan serik gila
awk pula macam malas dah nak terlalu mengharap so buat buat moveon tapi tak jumpa calon lain lagi
so doa banyak2 dengan Allah supaya bukakan hati dia mana tahu jadi mcm hattan dan isteri dia lama gak berpisah kemudian bertaut semula
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 03:06 PM GMT+8 , Processed in 0.202681 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list