CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Namie Berhenti Jadi Guru, Shahrol Shiro Pun Nak Juga Throwback Kisah Berhenti Kerja

25-9-2022 05:34 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6282| Komen: 75

Description: Keputusan anggota kumpulan UBI, Namie untuk meninggalkan kerjaya guru demi meneruskan minat sebagai anak seni nyata mendapat respons pelbagai daripada warganet.
Keputusan anggota kumpulan UBI, Namie untuk meninggalkan kerjaya guru demi meneruskan minat sebagai anak seni nyata mendapat respons pelbagai daripada warganet.


Antara yang turut sama berkongsi pandangan mengenai isu ini termasuklah pelawak, Shahrol Shiro.


IG Shahrol

Menurut Shahrol, keputusan yang dibuat oleh Namie itu mengingatkannya kembali sewatu dia membuat keputusan melepaskan kerjayanya sebagai salah seorang pegawai di Jabatan Imigresen pada 2013.

Katanya lagi, setiap individu itu berhak untuk menentukan jalan hidup mereka sendiri.



IG Shahrol

Kisah tersebut dikongsikan sendiri oleh pelakon filem, Ustaz Mu Tunggu Aku Datang itu menerusi sebuah entri di laman Instagram.

Katanya lagi, meskipun ia bukan keputusan yang mudah, namun, dia tidak mahu hidupnya dihantui penyesalan


IG Shahrol

Dalam pada itu, Shahrol juga memberikan kata-kata seman selain turut mendoakan agar Namie akan terus sukses lagi selepas ini.


IG Shahrol

Terdahulu, Namie mengumumkan dirinya secara rasmi berhenti menjadi guru muzik dia sebuah sekolah kerajaan di Negeri Sembilan.

Namie yang menganggotai kumpulan UBI dinobatkan juara Muzikal Lawak Superstar 3 dengan membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai berjumlah RM150,00 beserta trofi.


Sumber: Media Hiburan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MatDeghem 25-9-2022 07:49 AM
Ada ilmu ...guru music. Boleh cari rejeki di mana2. Private music school. buat lagu.
Yang Ko tu ilmu cop passport. Kat keluar Tarak company perlu ilmu ko.



Quote drivethru 25-9-2022 08:17 AM
Jaga disiplin. Jangan masuk campur dunia politik. Nanti ko akan dipandang hina.
Quote belilies 25-9-2022 08:23 AM
Masalahnya dah ada gbr situ pun iols tak boleh recall mana satu shahrol ni.
Quote cicicumel 25-9-2022 08:32 AM
Igtkan hael Husaini
Quote adeqbun 25-9-2022 10:18 AM
Xpk pjg ke...pelawak bape lame je bertahan
Quote silampumeja 25-9-2022 10:29 AM
MatDeghem replied at 24-9-2022 11:49 PM
Ada ilmu ...guru music. Boleh cari rejeki di mana2. Private music school. buat lagu.
Yang Ko tu ilm ...

Penulis nak bagitau dia siapa pun terpaksa bagitau nama filem flop ustaz mu tunggu aku datang tu...

Gaya macam pegawai besar kerajaan habis lah...
Quote PrinceAlladin 25-9-2022 10:38 AM
Harap tak menyesal tp jika tak ada rezeki pun msih boleh hidup.pelajaran tu akan mbantu.good luck
Quote cikgojesss 25-9-2022 10:57 AM
iols kenal dia dari form 1 lg tetiap tahun pulun jd solo nasyid sekolah wakil negeri. belum kuar lagi true colour
pada i dia patut stay je kat tiktok sana buat content mcm biasa.. tapi good luck lah dekkk
Quote aechae 25-9-2022 11:09 AM
MatDeghem replied at 25-9-2022 07:49 AM
Ada ilmu ...guru music. Boleh cari rejeki di mana2. Private music school. buat lagu.
Yang Ko tu ilm ...

Komen pertama yg trus tepat gtuu
Quote likilu 25-9-2022 11:11 AM
MatDeghem replied at 25-9-2022 07:49 AM
Ada ilmu ...guru music. Boleh cari rejeki di mana2. Private music school. buat lagu.
Yang Ko tu ilm ...

Haha tiba tiba maki apahal

Ilmu iron uniform tak kira ke?
Quote shida81 25-9-2022 11:16 AM
Semoga kekal relevant kt industry.. Tgh berduit jgn nk membazir...
Quote Cokoro 25-9-2022 11:30 AM
cikgojesss replied at 25-9-2022 10:57 AM
iols kenal dia dari form 1 lg tetiap tahun pulun jd solo nasyid sekolah wakil negeri. belum kuar lag ...

yg dri tiktok ni ingt blh brjaya jdi artis kt luar padahal susah kut. Lawak tiktok tu lain
Quote TomyamPuteh 25-9-2022 11:41 AM
Berenti jd cikgu. Rembat offer banyak banyak. Lps sendu, apply la jadi cikgu balik. Tapi basic turun jadi mcm mula2 posting dulu la.
Quote doubleA 25-9-2022 12:10 PM
Whoareyussss pelawak mee segera ke
Quote margo20 25-9-2022 12:13 PM
Bagus la berenti rasanya budak budak skrg tak perlukan guru mcm ni
Quote encikWawad 25-9-2022 01:42 PM
alahhhh sarol
jangan sampai ex collegue kau bukak pekong
kenapa berenti imigresesn
malu lahh
Quote cucutokwan89 25-9-2022 02:10 PM
x ambil pedoman ka dr kisah anak seni musim pkp lepas..
Quote lazim 25-9-2022 02:32 PM
encikWawad replied at 25-9-2022 01:42 PM
alahhhh sarol
jangan sampai ex collegue kau bukak pekong
kenapa berenti imigresesn

Nape heols mkn rasuah ke
Quote makadek 25-9-2022 02:34 PM
cikgojesss replied at 25-9-2022 10:57 AM
iols kenal dia dari form 1 lg tetiap tahun pulun jd solo nasyid sekolah wakil negeri. belum kuar lag ...

Sepillll de teaaaaaa hauk kah dia

Lihat semua komen(75)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.079240 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top