CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jutawan Tapi Nafkah Anak Mampu RM5 Ribu Je? -Bekas Isteri DDNK

26-9-2022 05:02 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 12387| Komen: 154

Description: Perkahwinan seorang pakar pelaburan saham terkenal, DDNK dengan seorang wanita muda dan manja menadi bualan hangat rakyat Malaysia selepas majlis kahwinnya diadakan secara gilang-gemilang.
Perkahwinan seorang pakar pelaburan saham terkenal, DDNK dengan seorang wanita muda dan manja menadi bualan hangat rakyat Malaysia selepas majlis kahwinnya diadakan secara gilang-gemilang.


Di sebalik majlis perkahwinan yang dihadiri orang-orang kenamaan dan barisan artis, ada cerita kurang enak didengar apabila bekas isterinya yang sudah bersama dengannya lebih dari 20 tahun meluahkan rasa kurang senang dengan beberapa tindakan pakar saham terbabit.

Baru-baru ini melalui Facebook, bekas isterinya yang dikenali sebagai Hasmawatie atau Atielia De Sams telah menulis berkenaan bayaran nafkah buat anak mereka hasil perkongsian hidup selama 20 tahun.


Foto: FB


“Sebagai seorang jutawan, dua bulan nafkah anak hanya mampu beri RM5,000, wajarkah?

“Apakah tanggungjawab seorang bapa kepada seorang anak apabila berlaku penceraian?,” tulisnya.



Perkongsian yang dibuat oleh wanita berkenaan telah mendapat perhatian ramai dan mengundang pelbagai komen dari netizen.

Kebanyakan mereka telah mengecam tindakan pakar saham tersebut kerana merasakan apa yang diberi kepada anaknya sangat tidak padan dengan gelaran ‘jutawan’ yang disandang.

Antara komen"

"RM5k tu yuran belajar trade je"

"Terus fight Watie!"

"Berkiranya, majlis kahwin grand2"

Terdahulu, bekas isteri kepada pakar saham berkenaan ada memuat naik status bahawa tindakannya banyak mendiamkan diri sebelum ini adalah bagi membuka segala yang ditutupinya di mahkamah kelak.

Dia juga ada menulis di Facebook proses mahkamah berkaitan tuntutan nafkah anak dan juga beberapa lagi hal melibatkan penceraian mereka. -CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote snowflakes 26-9-2022 05:17 PM
Tuntut jangan tak tuntut... lelaki bila dah kaya memang lupa diri... sebab tu kena bagi miskin balik....
Quote missyL 26-9-2022 05:19 PM
Jgn wat malu jutawan lah
At least puluh2 ribu lah
Quote annehuda 26-9-2022 05:19 PM
tuntut sampai tinggal spender kak. pastu kalau dia kene tinggal dgn bini jongos tu akak jgn la plak kesian balik kat laki tak guna ni
Quote chenta_dewi 26-9-2022 05:19 PM
500,000 bersama 100 bulan..bersamaan 8 tahun 3 bulan..

Kalau bg 5k sebulan bersamaan 5 tahun majlis kawen isteri baru..

Tp ni 2.5k sebulan jadi 16 tahun punya majlis utk nafkah anak..

Selalu laki kawen baru ni sedap sekejap je..lama2 mencari balik bini lama dan anak..

Ramai dah gini..pu abu..dai farhan.. kes kuih bulan yg viral tu pon dah get back balik Pdhal viral gila share oelh makcik fb..

Quote prince_marhaen 26-9-2022 05:22 PM
PUNG PANG PUNG PANG jangan lepas ni jadi the next Bella or Sera Syuk kepam tu sudahhhh.....hujung-hujung netizen batu api... hihihi
Quote KamikuP 26-9-2022 05:32 PM
Pakar saham ke pakar scammer ekekeke
Ada ke kat sini yg bayar RM10 terus jadi jutawan padahal RM10 tu cas bukak CDS fee jahhh... ramai dah terkene.. cuolls dah terkene ke? ekekekeke
Quote TuntungReturn 26-9-2022 05:36 PM
rm5,000  2 bulan. rm2500 sebulan kira ok dh tu. baru kerja pun basic rm1500. umah lgik,keta lgik. bersyukur la.
Quote tukul 26-9-2022 05:39 PM
Tuntut jgn x tuntut...dah apaknya kayo....
Quote Tinot7 26-9-2022 05:43 PM
Iols masih tak voley hadam tema beauty and the beast.. patutnya dua2 beast, baru betui..
Quote prettyuglybabe 26-9-2022 05:47 PM
sila tuntut sampai tinggal sepender..
Quote krustykrab 26-9-2022 05:51 PM
KamikuP replied at 26-9-2022 05:32 PM
Pakar saham ke pakar scammer ekekeke
Ada ke kat sini yg bayar RM10 terus jadi jutawan padahal RM10 t ...

Fikir logik lah kan..kalau masuk kelas dia boleh senang² jd jutawan...dah berbondong² staf² stokbroking or paling senang lah kita tgk je top mgmt² stokbroking tu berenti keje jd full time trader.
Bila org propesional jd hamba jijang semang dia punya janji kt org tu mcm boleh capai bulan.
Ddnf ni dh tak layak jd pakar saham, boleh start jadi pak lawak dlm maharaja lawak
Quote epal_putih 26-9-2022 05:51 PM
Harta sepencarian tu pon tuntut weh
Quote krustykrab 26-9-2022 05:53 PM
Mana boleh bg byk..bini baru kan nk ootd hari² ..mesti kna utamakn bini baru anak
Quote totokreturn. 26-9-2022 05:53 PM
tak cukup ke 5k tu?

ko nak dia bagi sebulan berapa 50k?

Quote naina 26-9-2022 05:54 PM
2 bulan 5k rakyat marhaen pun ada lebih dari tu
Quote AbukRokok 26-9-2022 05:54 PM
pepatah ada menyatakan
jumpa emas jgn kecoh nti kerajaan mintak
ddnk kecoh2 xtakut ke nti org mintak?
Quote _blackbird 26-9-2022 05:57 PM
diorg ni kalau jenis suka kahwin cerai kahwin cerai gi berguru dengan jejai & nedim, bagi child support terlebih2 sampai baby momma pon boleh bersenang lenang baru ex wife diam tak berkutik. ni kalau sengkek kedekut mcm ni mmg tak tenteram honeymoon ko ddnk oiii
Quote honeybee1802 26-9-2022 06:13 PM
Anak akak ni sekolah gomen ke prebet?
Quote genUmi 26-9-2022 06:25 PM
aku baca ke dengar kat mana, tak ingat

katanya sedap first time tu aje, bila bini baru

lepas tu sama je rasa itu dengan bini mana2 pun

Lihat semua komen(154)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 06:56 AM GMT+8 , Processed in 0.092098 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top