CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Belanja Duit Terlalu Banyak- UMNO Terengganu Akan Lapor SPRM, Siasat Sumber Kewangan PN Sepanjang PRU-15

24-11-2022 03:40 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4262| Komen: 109

Description: Kuala Terengganu: Umno Terengganu akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam masa terdekat bagi menyiasat sumber kewangan Perikatan Nasional (PN) sepanjang Pilihan ...
Kuala Terengganu: Umno Terengganu akan membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam masa terdekat bagi menyiasat sumber kewangan Perikatan Nasional (PN) sepanjang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).


Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu Datuk Seri Dr Ahmad Said berkata, PN di Terengganu didakwa membelanjakan wang yang banyak ketika PRU-15.


Ahmad Said, Foto: Harian Metro

Beliau yang juga bekas Menteri Besar Terengganu berkata, laporan akan dibuat pihaknya bagi meminta SPRM menyiasat sumber kewangan parti berkenaan.

"Jadi kita minta SPRM siasatlah dari mana punca kewangan yang begitu banyak


"(Setakat hari ini) kita masih belum buat laporan kerana saya masih berada di Kuala Lumpur dan Insya-Allah, dalam sehari dua lagi, kita akan buat laporan kepada SPRM," katanya dihubungi hari ini. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noor2 24-11-2022 03:41 PM
Heret muhyidin ke jail......
Quote haluz 24-11-2022 03:42 PM
Kluster mahkamah 2.0 in making..
Quote Suchi 24-11-2022 03:51 PM
Aritu pun ada poremer bgtau pasal ni iols pun terkejut sbb mmg dorang punya kempen paling meriah.
Yg sendu pejuang ngn BN nampak sgt dah takde bajet.

Influencer lagi duk pomot sana sini.
Quote missyL 24-11-2022 03:56 PM
Aik.
Time bn duit berkepok relek je hahahaha

Sian mat said kalah.
Ape pn klo btol2 ade duit x btol mohon ke penjara jgn lupe wak jahid
Quote Sagun36 24-11-2022 03:58 PM
Siasat jugak influencer2 yang terima duit berkempen tu..bukan murah nak bayar tu
Quote namr 24-11-2022 03:59 PM
banyak duit nampakkk
Quote Limao 24-11-2022 04:01 PM
Hidup Ahmad Said!
Siasat jangan tak siasat.
Quote esbok 24-11-2022 04:03 PM
situ pulak dah
Quote rospinki 24-11-2022 04:04 PM
buat tanya pulak mestilah si baju merah tu bagi haha
Quote Belibis 24-11-2022 04:15 PM
Time ko dulu pun sama jugak...jangan nak acah suci sangat.
Quote che-cikL 24-11-2022 04:16 PM
Huh, cepatnya!
Quote cmf_premierleag 24-11-2022 04:26 PM
Suchi replied at 24-11-2022 03:51 PM
Aritu pun ada poremer bgtau pasal ni iols pun terkejut sbb mmg dorang punya kempen paling meriah.
Yg ...

Akak hari tu borak la dgn sorang pakcik ni
Mmg dia org ketua bhgn umno la satu bahagian ni.......dia cite org2 dia jaga 2 sesi ms PRU tu..pagi n petang..sorang cuma dpt RM100 jah sehari tu
Dia ckp jauh beza dgn zmn dulu2 ms hamno berkuasa..dia admit mmg umno dah takde fulus
Akak angguk2 je la
Sbg menghormati org yg lagi tua dr kita
Quote bakingsoda 24-11-2022 04:46 PM
mmg takde sape dapat nafikan level PN berkempen masa pru. lagi meriah dr BN. bukan diluar je, dlm alam maya, mampu bayar influenza berkempen, tu haa tgk walaun berebut2 duit balik kg kat pejabat pas.
Quote Zezo 24-11-2022 04:51 PM
Tu ha, siasat peja tu. Siap boleh buat billboard. Billboard kt tempat utama plak tu. Mmg nampak sangat bajet tinggi. Dari mana dapat duit tu, utk parti yg baru. Takkan dari duit derma tin milo kot.
Quote oklatu85 24-11-2022 04:53 PM
lol.... i though PN banyak guna dana PAS , pas kan meriah dengan tabung
tapi mana2 parti pun ada founder dalam or luar negara
PH pun samalah
mesti ada kuasa besar yang nak jadi payung
sebab mana2 parti yang menang  penting tuk jadi proxi depa kalau melibatkan issue antarabangsa
Quote akies 24-11-2022 05:56 PM
Eloklah siasat.
Tak silap emma maembong pun promote PN aritu
Quote haruslah 24-11-2022 05:58 PM
Balik kmpg ngundi dpt duit mnyk x?

Btw, mana2 parti pun ade la hulur nya
Kalau bagi tu ade pulangan
Xkan bagi saje an an an???
Same je mcm kelab kat ofis2
Nak main futsal...netball mana nak dpt sponsor???
Quote pinggan 24-11-2022 06:03 PM
Eloklah siasat. Kalau pru dulu2 xleh siasat dah kut kan

Ikut kawasan la kempen meriah ke tak ni. Puchong paling meriah mestilah Harapan.
Putrajaya BN serata alam.
Shah Alam, ntah. Sama naik BN, PN, PH.
Subang, Harapan punya bendera meriah.

Mungkin kat terengganu PN lagi gah la tu. Tercabar ego orang BN, selalu nya BN yg hebat.
Quote Decaffeinated 24-11-2022 06:06 PM
Hidup mat said !

Lihat semua komen(109)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.094285 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top